Én vagyok a hülye, és depressziós, vagy másoknak nem tűnik fel?
Igazából az utóbbi időben, mintha több dolgot észrevennék, és valamiért mindennel kapcsolatban, ami elméleti, rengeteg kérdésem van...
Megkérdőjeleztem olyan dolgokat, hogy miért kötelező bármi is?
Hol vannak lejegyezve azok, hogy kötelező lenne?
És például a katolikus iskolában miért kötelezőek bizonyos dolgok? Isten engedélyezné, hogy parancsoljanak az embereknek?
Mindenki azzal van, hogy a te életeddel azt kezdesz, amit akarsz... akkor miért mondják meg, hogy mit tegyél benne?
Ezek csak benne merülnek fel a társaságomból, és emiatt hülyének néznek.. Tényleg az vagyok, hogy ezen gondolkodok?
Pár ember szerint, csak nem vagyok birka, hogy kövessem a többieket, és ne kérdőjelezzem meg, hogy miért kell odamennem...
Mit gondoltok erről?
En is pontosan ilyen vagyok. Es buszke vagyok ra. Persze rengeteg vitam volt ez miatt es talan meg lesz is, de ez van :)
Hulye pedig semmikepp sem vagy!
Azt hiszem ugyanazt kérdezed mint én, csak vallásosabban:
http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__torvenyek-jog__82934..
Ui: Nekem is feltűnt. Gondolom túl sokan hiszik el, hogy márpedig baj lesz ha nem teszik. Pedig senkit sem fognak agyonlőni. Aki meg ezt beveszi annak ellenére hogy tudja nagyon jól hogy nem fogják agyonlőni azt befolyásolják - hogy mást ne mondjak.
Rá se ránts! Talán abban a korban vagytok, amikor ciki kilógni a sorból. Másfajta ruhát hordani, másban hinni, másfajta kérdéseket feltenni.
Teljesen normális, hogy megkérdőjelezed. Egyszer olvastam egy ilyet (sajnos elfelejtettem, hogy hol): van egy hosszú, vékony ruhadarab, az emberek magukra kötik, szorosan, hogy fojtogató legyen. Meleget nem ad, a széltől nem véd, semmi funkciója nincs és még kényelmetlen is. Mégis hordják a nyakkendőt. Miért? Ha valakinek van rá ésszerű magyarázata, jelentkezzen :-) Azért persze a társadalom normális működéséhez szükséges némi szervezettség.
Kérlek, ne felejtsd el, hogy nem mindenki várja el saját magától, hogy ő döntsön a saját életéről. Lehet, hogy erős gátlásokat neveltek beléjük, hogy mindig a szüleikre/oktatóikra hallgassanak, de az is lehet, hogy egyszerűen megijeszti őket, hogy nekik kell vállalniuk a felelősséget a saját életükért, ahelyett, hogy ezt másra háríthatnák.
Amit a fizika törvényei nem tiltanak azt szabad. Az már más kérdés hogy másoknak is ugyan úgy szabad minden, és hogy az ebből adódó katasztrófát megakadályozzák ezért rendszert hoztak létre ami a sok ember közös munkája lévén elnyomja és beilleszkedésre kényszeríti az egyedet. Ez rosz, mert nehéz kitörni hogyha másképp szeretnél élni. De jó is mert nem rohangál minden második ember gyilkolászva a többit.
Ha ezt viszont ki tudod játszani valahogy, vagy egyszerűen úgy vagy vele hogy megéri a cselekedet a következményeket akkor hajrá. Semmi se kötelező az életben. Csak a következményekkel számolj, vagy játszd ki a szabályokat.
Milyen kötelezettségek nincsenek lejegyezve? Hogy ne ölj? Hogy imádkozz minden nap (katolikus sulira értve)? Azért elég sok minden van ami törvény, vagy szükségszerű.
Pl ha akarsz valahol lakni és enni akkor el kell menned dolgozni és pénzt szerezni. Ami egy kötelezettségnek is tekinthető. Persze dönthetsz úgy, hogy nem dolgozol, bár szerintem úgy te jársz rosszabbul
Érdekes, nekem soha senki nem mondja meg, hogy mit tegyek, és senki nem kötelez semmire. Persze, jó. Járj iskolába, csinálj érettségit. De végeredményben azzal nekem lesz jobb, hogy nem kell a híd alatt laknom, vagy gyártósoron leélnem az életem. Egyéb eszembe se jut.
Másokkal való viselkedés kötelezettségekről meg csak annyit gondolok, hogy nem teszek olyat másokkal amit nem szeretnék, hogy velem is megtörténjen. Ami elég sok dolgot kiüt. Nem ölök, lopok, verekszek. Ha elszámolja az eladó a pénzt, visszaadom stb
De írhatnál konkrétabb kérdést, mert lehet félreértem. Mindenki olyan lendülettel válaszolt, nekem pedig elég ködös. Mindenhol csak "kötelezettség" de mik? Mi zavar ennyire?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!