Mit tehetnék, hogy az emberek ne gúnyoljanak többé?
Egy faluban élek, a megyeszékhelyre járok dolgozni. Sajnos férfi létemre nagyon szerencsétlen testalkatom van: nőiesen telt vagyok, főleg fenék- és comb-tájékon vannak problémáim. Sajnos elég nagy fenekem van, akárcsak egy fekete nőnek.
A probléma az, hogy egy középiskolás lány, akivel egy buszon járok haza, adott nekem egy gúnynevet a testalkatom miatt. S*gges Jóskának nevezett el (nem József a keresztnevem). Először azt hallottam csak, hogy a barátnőivel mindig vihognak ha ott vagyok, és többször megütötte ez a név a fülemet, nem volt nehéz összerakni, hogy én vagyok az.
Aztán lassan feltűnt, hogy a faluban mások is ezen poénkodnak. Például bemegyek a mezőkertbe és hallom, hogy kitör a röhögés meg a Jóskázás. Nem merek már sehová menni fülhallgató nélkül, de így is nagyon fáj a dolog, mert látom a vigyorgást stb.
Mit csináljak, hogy végre leszálljanak rólam, és abbahagyják a piszkálódást?
Nem vagyok hiteles a szemükben, az a baj. Soha senkivel nem veszekedtem, inkább megbeszélni szeretem a dolgokat, ha nagy ritkán konfliktusom volt valakivel, akkor is inkább a békés utat választottam. Az egész faluval viszont nem tudok egyenként beszélni, még ha a szemembe azt is mondanák, hogy nem fognak piszkálni vele, a hátam mögött úgyis menne tovább... Plusz szerintem sokan le is tagadnák, pedig mint mondtam, egyértelmű, hogy engem hívnak úgy.
Nem szeretnék menekülni, de nem is akarom megvárni, amíg tönkremennek az idegeim. Gondoltam már arra, hogy elmegyek a lány szüleihez, de tisztában vagyok vele, hogy úgyse csinálnának semmit, 16-17 évesen már úgyse fog megváltozni.
A zöldségest hívjuk itt Nógrádban mezőkertnek.
" de az alsó rész (combok+fenék) annyira masszív zsírrétegből áll, hogy meg se mozdul."
Megmozdul az. Egyszeruen tobb energiat kell beleraknod. Dieta, sport, ennyi az egesz, de foleg dieta. Teged raadasul ferfikent az a veszely sem fenyeget hogy felborul a hormonhaztartasod.
Tudsz tenni ellene, a sorsod a te kezedben van.
Nem akarok fizikai erőszakot alkalmazni, teljesen ellentmondana a természetemnek. Nem vagyok gyáva, ha megtámadnak, megvédem magam, de sose kezdeményeznék verekedést.
Igen, úgy történt ahogy az egyik válaszoló írta, egy valaki kitalálta, és a többiek pedig átvették ezt a gúnynevet. Egyáltalán nem gondolom, hogy írígy lenne az állásomra, az ország legelmaradottabb megyéjében élünk, aki megteheti menekül innen. Az én fejemben is megfordult, hogy beszólok valamit, de közel a negyvenhez nem vesz rá a lélek egy kamasszal veszekedni mások előtt.
Nem mondom, hogy jó nekem így, de van egy mondás a sz*rról és a várról, ezért elfogadtam, hogy vannak kereteim, amiket nem tudok átlépni. Tartottam diétát hónapokon keresztül, volt eredménye, a felsőtestemen volt változás elég sok, az alsón semmi. Ha létezik újjászületés, talán jobb, formálhatóbb testbe fogok születni.
Lehet stratégiát váltok és megpróbálok röhögni rajta én is, ahogy egy másik válaszoló tanácsolta.
Hello. Nagy úr a muszáj! Én könnyen beszélek mert vékony vagyok, de sokat tirnazom itthon és odafigyelnek hogy mit eszek, de amúgy is vékony alkat vágyik :)
A helyedben én hamarabb észbe kaptam volna, de ha akaraterőd sok mindent el tudsz érni. Diéta és sport én is ezt mondom!!
A lányok meg addig zaklatnak téged míg hagyod, lépj föl keményen.
Azt gondoljak hogy úgysem szólsz, beletorodsz, ok 2-3 vannak erősebbek, te meg egyedül. Szólj nekik valamit és ne hagyd tovább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!