Hogyan tehetnék szert új ismerősökre?
Amióta elvégeztem a sulit, nincsenek új ismerőseim. Akkor sem volt túl sok barátom, el is koptak ezek az ismeretségek. Nem vagyok egy társasági ember, de azért néha rám tör a magány és jól esne valakivel beszélgetni. Nem járok el otthonról, mert nincs kivel, ilyen szakkörök kilőve anyagi okok miatt, meg személyesen nehezebben nyílok meg.
23/L
Ahhoz, hogy olyan dolgokat élhess meg, amiket eddig nem éltél meg, olyan dolgokat kell tenned, amilyet eddig még nem tettél.
Eddig nem voltak normális kapcsolataid, de normális kapcsolatokat szeretnél? Változz.
Eddig nem mozdultál ki otthonról, de ki szeretnél? Változz.
Megpróbálom általánosítani, bár így is eléggé általános amit írtam. Az élet a komfortzónádon kívül kezdődik. Amíg a komfortzónádon belül vagy, addig sosem fognak érdekes dolgok történni veled. Ki kell lépned a komfortzónádból, nincsen más megoldás.
Mondok egy dolgot, ami engem az utóbbi időben nagyon motivál. Elgondolkodtam azon, hogyha egyszer lesz gyerekem, akkor mit fogok mesélni majd neki magamról? Mivel kevés barátom van és zárkózott voltam, ezért erre kb. semmit nem tudtam volna mesélni a nemlétező gyerekemnek, hogyha ott helyben kellett volna, amikor megszületett ez a gondolat. :D Részben ez motivál, ösztönöz arra, hogy minden nap próbára tegyem az önbizalmamat, minden nap egy kicsit többet adjak bele a dolgokba, többet adjak magamból másoknak, nyitottabb legyek. Innentől kezdve meg már csak türelem kérdése. Neked is ezt javaslom. :) Kezdj el egy élni érdemes életet élni. 20F
#8-as, nem egészen értek egyet veled. Az ember társas lény. Ideig-óráig lehet, hogy valaki produktív életet él a komfortzónáján belül, elfoglalja magát, stb.. De hogyha nem elégíti ki a szociális szükségleteit, akkor annak lehetnek következményei. Például magány, depresszió. Meg sokakban ott van a félelem az egyedülléttől. Hiába introvertált valaki, attól még ugyan úgy van szüksége társaságra, maximum nem olyan gyakran, mint egy extrovertált embernek.
Jah meg azért azt is érdemes megemlíteni, hogy senki sem teljesen extrovertált, teljesen introvertált. Nincsenek fekete-fehér jellemek (ilyen értelemben sem, amiről most szó van).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!