Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Tényleg elcseszett a "MAI...

Tényleg elcseszett a "MAI GENERÁCIÓ"?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Érdekelne a ti vèleményetek a mai fiatalságról ès szokásaikról.

Az èn szerény vèleményem szerint a mai fiatalok azaz a "Kortársaim" nagyrésze már a pènzre megy,nincs gátlásuk ès beképzelt kretènek.

2016. júl. 28. 13:15
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
95%

"Igen,de a mostani fiúk haj stílusa öltözködése mint egy lány,csontkollekciók felveszik az izom trikót,husis lányok felveszik a cica nadrágot es a szűk ruhát ès ugy neznek ki mint egy kötözött sonka."

Ajánlom a figyelmedbe a 20-30-40 évvel ezelőtti hajviseleteket, pláne a fiúkét. Nézegess régi tablókat az iskoládban, ha nincs más. Jó ledöbbenést.

2016. júl. 28. 14:34
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Az új generáció mindig furcsa és érthetetlen és elcseszett a régi számára. Öregnek nem mondanám magam én a 80-as évek végén születtem, mégis úgy érzem, hogy generációs szakadék van köztem és a 90-es években született keresőképessé váló fiatal kollégáim között. De engem nem annyira zavar. Nagyok az igények, beképzeltek. Melyik fiatal suhancnak nincsenek nagyra törő álmai? Fiatalon mindenki azt képzeli, hogy gazdag lesz és álom munkahelye. Aztán az élet ad néhány pofont és rádöbben a valóságra. Onnantól kezdve pedig irigy lesz azokra, akik még mernek nagyot álmodni.

Inkább az döbbent meg, amikor bejön, néz az arcomba, de egy hangja nincs, mert köszönni azt nem tud. + nagyon sokszor van olyan, hogy valamit szépen elmagyarázok és nem úgy csinálja, ahogy mondom, sőt... teljesen ellentétesen, pedig egy kis logikus gondolkodás is elég lenne. És tényleg egyszerű dolgokra kell gondolni, mondhatni alap dolgokra. Ilyenkor mindig felmerül bennem a kérdés, hogy vajon én is ennyire ostoba voltam, vagy tényleg a generációval van baj.

2016. júl. 28. 18:09
 13/18 Sunshinedoll ***** válasza:
95%

Egyáltalán nem. Én nagyon sok tizenévest ismerek, akik nagyon is tisztában vannak a politikai, társadalmi helyzetekkel. A legnagyobb probléma az, hogy a felnőttek nem figyelnek rájuk, mert "ezek még csak gyerekek, és nem tudnak semmit". Ezen kívül a mai fiataloknak sokkal nehezebb dolguk van házvásárlás, munkakeresés, családalapítás terén is, mint mondjuk nagyanyáméknak.

Persze, bunkó parasztok mindenhol vannak, de azok voltak 80 éves is, csak akkor nem volt internet meg facebook és nem látta boldog-boldogtalan, hogy ki mi a jó istent csinál :D

2016. júl. 28. 20:11
 14/18 anonim ***** válasza:
30%
Az összes generáció nagy része el van cseszve, és ezt is adják tovább. Ki nevelte fel a mai rossz fiatalokat? Ki nevelte fel az őket felnevelőket? Ki irányítja a gonosz médiát? Ki nem ismeri fel, hogy a világ mindig változik, és hogy az az idő, amibe ő beleszületett, nem Az Etalon? Ki nem tanult meg ennyi év alatt normálisan írni?
2016. júl. 28. 20:30
 15/18 anonim ***** válasza:
97%

Mindig is voltak kretének, mindig is voltak furák.

Az viszont tény, hogy anno a TV, ma az internet miatt sokkal könnyebben tudomát szerzel ezekről.

A gyerekek mindig gyerekek voltak, a tinik lázadtak, hülyék is voltak.

Máshogy ugyanolyanok, mint a régiek. :)

2016. júl. 28. 21:22
 16/18 anonim ***** válasza:
52%

Igazuk van azoknak, akik azt mondják, hogy már az ókori görögök és rómaiak is folyamatosan azért sírtak, hogy mi lesz a világgal, ha ilyen rossz generációk jönnek majd utánuk... Vagyis természetes dolog, hogy a régi generáció az újat mindig rosszabbnak látja.

Viszont ennek ellenére manapság van egy csomó olyan tényező, aminek következtében a ma felnövő generáció teljesen más, mint a korábbiak. Az biztos, hogy keletkezett egy szakadék a régi és az új között, én is a 80-as évek végén születtem, de az én megítélésem szerint is sokkal nagyobb a szakadék köztem és egy mai gyerek között, mint akár köztem és az apám között! Történt valami az utóbbi 20 évben, ami miatt a mai gyerekek teljesen mások.

Én leginkább a média hatását, a technikai-életmódbeli változásokat, a digitális kultúra megjelenését, a globalizációt említeném fő oknak.

Most nem olyanokról akarok beszélni, hogy ha egy mai fiatal belép a boltba, nem köszön, vagy hogy ülnek a buszmegállóban egymás mellett, és ahelyett, hogy beszélgetnének, a telefonba vannak bújva... Bár az szerintem igaz, hogy összességében sokkal bunkóbbak, nagyon sokra tartják magukat, de közben a tudásuk, képességeik sokkal felületesebbek, mint a régebbieknek. Rengeteg információt tudnak kezelni, mert nagyon sok információ is éri őket (sokkal több és intenzívebb ez, mint a mi időnkben), virtuózan képesek a mai technikai eszközökkel bánni, de ugyanakkor a virtuális tér, amiben élnek (és ami egyébként globális, vagyis egy globális térbeli univerzumban vannak), ez megítélés kérdése, hogy jó vagy rossz hatással van-e rájuk.

Saját véleményem szerint rossz, és igen, lehet mondani, hogy ez elcseszett generáció. Ugyanis általában nem értenek semmihez, miközben azt hiszik, hogy mindent tudnak. Nincs bennük semennyi türelem, mindent egyből, gombnyomásra akarnak, igazából a legtöbb mai gyerek semmihez se tudna kezdeni, ha hirtelen egyedül maradna, és nem főzné meg nekik anyuci a vacsorát. Pl. olyan egyszerű dolgokra gondolok itt, hogy nálunk, közel 30-as korosztálynál még azért természetes volt, hogy a lányok tudnak főzni. De ezek a maiak? Csak ahhoz értenek, hogy a pláza mosdójában szelfizzenek. Én ki nem nézném ennek a nagy részéből, hogy otthon krumplit pucol és levest főz... Persze, az élet nem is állítja őket ilyen "megpróbáltatások" elé, amiről viszont nem biztos, hogy tehetnek.

Én tehát úgy látom, hogy a mai fiatalok egy okostelefonos, mozis, plázás, szelfis, lol-os, pokémonvadász művilágban élnek, a való életről fogalmuk sincsen, semmilyen (vagy minimális) társas, szociális kapcsolati hálót tartanak fenn (tehát alig mennek le a haverokkal csavarogni vagy focizni, helyette játszanak a gépen... és a lányok is ülnek egymás mellett, és a telefonba vannak bújva).

Direkt nem beszéltem az ecsethajról és a cicanadrágról, mert nem ez itt a baj. Hülye divatok mindig is voltak, minden generációnak megvan a maga dilije, amit az idősebbek ferdén néznek. Szerintem más itt a baj, nem a ruhaviselet...

2016. júl. 30. 17:24
 17/18 anonim ***** válasza:

Egyrészt igaz meg nem is.

Sokkal stresszesebb most minden az iskola, ügyek, élet terén, sok mindennek meg kell felelniük, a szüleik rengeteget dolgoznak, akik emiatt meg a sok gond miatt biztos nem pozitív kisugárzásúak, halgatják a panaszkodást szitkozódást, ez a kedvüket is rontja.

Bár ez a fajta inkább a csendesebb.

A "menő" fajtákkal igazad van, azokat én sem birom.

Bár elég nagy kiállásod lehet felnőtt létedre hogy egy nyikhaj utasít, és még csinálod is.

Az én apám mondta volna hogy vársz, ha erősködik még nyakon is verte volna.

2016. aug. 14. 17:46
 18/18 anonim ***** válasza:

Hát a mai tízen évesek nagyon elcseszet egy népség. Tiszteletlen a szülőkkel és az idősebbekkel szemben mindenük a like... Stb

Nem azt mondom hogy az én generációm a harmincasok sokkal jobbak vagyunk mert sok dolgot sajnos tőlünk tanulnak és szülőként nincs időnk annyira nevelni őket mint ahogy minket neveltek a szüleink

De volt és van bennünk egyfajta morál a jó és helyes dolgokkal szemben

De ezek a maiak.... Jelenlegi hozzá állásúk alapján életképtelennek legalább is azt a benyomást keltik számomra

Két végkifejletett látok az egyik az hogy tanulnak az "őseik" hibáiból vagyis a miénkből és az emberiség egy jóval magasabb szintre lép vagy az ő gyermekeik már botokkal és kövekkel fognak harcolni

Egyszerűen szánalmas amerre tart az emberiség és már tényleg ideje lenne ha kinyilna a szemünk és belátnánk hogy amerre tartunk az nem jó vagy hagyni az egészet a fenébe és ki pusztulni

2020. márc. 30. 02:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!