Ti nem féltek ettől?
Én sajnos már a 21. századba születtem, és elég sokat telefonozok, de rajta vagyok azon hogy ne használjam olyan sokat...de ha már én ennyit használom ennyi idősen (fiatalon) akkor ha lesznek gyerekeim akkor mi lesz velük? Milyen jővőjük lesz nekik? Meg se kell majd mozdulniuk szinte mert mindent a neten fognak intézni, ott fognak barátkozni stb...
Én félek a 21. századtól mert egyre jobban csak elfajulnak a dolgok az elektornika terén is és engem ez valamiért taszít, nem szeretnék ilyen jövőben élni..alig van már normális ember aki nem a kűlsőt nézi. Régen ez mindegy volt nem?:(
Hát,pedig csak annyi,hogy néha alkalmazni kell az OFF gombot is. :-)
Azért van.
Mert mégis ki tudna változtatni rajta, ha nem te? Vagy szerinted forradalmak hogy kezdődnek? Lol.
Az előző válaszolónak pedig a személyes felelősség fogalma teljességgel ismeretlen, "törődj bele". :) Törődj bele, lehet hogy szarban fürdesz, de legalább langyos.
Attól,hogy a társadalom nagy része ON,neked,nekem,másnak nem kötelező annak lenni. Az ember maga dönti el,hogy hogyan használja a technológia adta lehetőségeket. Sokan felhasználjuk,de nem kifejezetten ettől függünk. Gondolok itt arra, hogy munkára, egyes infók beszerzésére(jól átgondoltan) hasznos,de nem ott éli az ember az életét. Nem ott köt virtuális barátságokat,nem ott"találkozik" mindenkivel,hanem élőben (is). Nem merül el virtuális világokat felépítő játékokban amnyira,hogy a napját csak ez tegye ki. Lehet,de ésszel.
Remélem,érthető,amit fel szeretnék vázolni.
Az emberen áll,mikor,mit,milyen mélységekig,mennyi ideig,mire akarja használni,azaz nem a gép,meg a világ irányít,hanem te magad.
(Gyűjtöm a régi újságokat,sosem felejtem el azt a "Lúdas Matyi"-s karikatúrát,amikor minden háztartásban elérhető lett a TV,s sokan arra panaszkodtak,hogy elveszi a nézése az idejüket. A képen egy TV volt,alatta csak annyi: A készülék az Ön hibájából VAN.)
Igen, szinte mindegyik válasszal egyetértek, és sajnos bele kell törődni..:(
Nagyon köszönöm a válaszokat, jó tudni hogy nem vagyok egyedül:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!