Hogyan tiszteljem magam?
Mindenki mást nagyon tisztelek, magamat viszont egyáltalán. Sok könyvet kellett olvassak, hogy rájöjjek, ez az én problémám, és nem az alacsony önbizalom vagy ilyesmi. Egyszerűen nem tisztelem magam. Nem adok a külsőmre (ápolt vagyok, de nem öltözök csinosan), és egyszerúen semmit nem tudok végigcsinálni, ha azt csak kizárólag magam miatt kellene megtegyem. Ha még valaki bejön a képbe, akkor a legjobb munkát végzem, de csak azért, hogy a másiknak tetszelegjek. A könyvek nem irnak megoldást erre, csak arra sikerült következtetnem, hogy valószinűleg gyerekkoromban nem tiszteltek (a családban tényleg nem létezik a tisztelet szó, csak az érzelmi zsarolás, önzés meg szemrehányás..ezért nem vagyok frusztrált, elfogadtam már). Mindenki előtt megalázom magam, de tisztelek mindenkit. Sikeres vagyok a karrierben, a párkapcsolatban egyáltalán. Sok fiú keresi a társaságom, de nekem nem tetszenek és félek közelengedi bárkit magamhoz.
Most rövid időn belül fel kellene készüljek egy nehéz vizsgára, de nincs "akiért" komolyan vegyem, pedig sámomra nagy előrelépés lenne. De itt döglök az ágyban. Mit tegyek szerintetek?
24L

Én is így vagyok ezzel, de ilyenkor mindig arra gondolok, hogy ha magamért nem tudok dolgokat megtenni, milyen jogon várom el másoktól?
Nem akarom úgy leélni az életemet, hogy úgy éreztem, nem érdemeltem meg. Mondjuk engem az is hajt, hogy senkim nincs, így senkinek nem tudok tetszelegni. De így meg csak vegetálok és pazarlom az életem.

Én is ilyen vagyok viszont elkezdtem már tisztelni magam, de ennek ellenére így sem tudok teljesen harcolni magamért. Sok csalódás ért és egy idő után elkezdtem harcolni magamért és össze szedni magam.
Egyébként a közelgésükre, hogy reagálsz? Mert lehet itt van a probléma, ha nem is tudsz reagálni egyáltalán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!