Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Ki, mit csinált szívesen...

Ki, mit csinált szívesen gyerekkorában?

Figyelt kérdés
2016. jún. 29. 18:31
1 2
 11/18 mankip válasza:
Allatkinzas ez a "beka cigiztetes" en ezzel nem dicsekednek! Kicsit gondolj bele mit erezhetezt az az artatlan leny. Bantott toteket? Kotve hiszem. Gyerekek voltatok, nem gindoltatok ebbe bele, de most felnottkent legyszives gondold at, hogy ez nem vicces es nem egy cuki csinyteves volt!
2016. jún. 30. 09:40
 12/18 anonim ***** válasza:

A legjobb az volt, amikor deszkából faragtunk kardokat és aztán a tesóimmal megvívtuk az udvar sorsát eldöntő csatát.

Fára másztam, legóztam, faházat építettem, a kutyákat és macskákat ölelgettem. Homokozóvödörben hordtam a betont a házunk alapjába, feltártam az építkezésen ásott lyukakban fellelhető ősi kincseket. A kukoricagóré, meg egyéb magas helyek tetejéről ugráltam le.

2016. jún. 30. 19:57
 13/18 anonim ***** válasza:
Mi az a kukoricagóré? Valami dagatt mexikói földesúr? :D
2016. jún. 30. 21:42
 14/18 A kérdező kommentje:
Én is szerettem legozni. A műhelyben építettem fából toronydarut. A békacigiztetés gyerekkori hülyeség volt, nem ezerszámra öldöstük őket.
2016. júl. 1. 08:09
 15/18 anonim ***** válasza:

13#

Egy fém szerkezet, olyan 2,5-3 méter magas, kocha alakú és fémhálóval van bevonva. Abban tárolták a kukoricát

2016. júl. 1. 11:10
 16/18 anonim ***** válasza:

Kérdező, az #5-ös hozzászólásodat akár én is írhattam volna. Ezek szerint te se mai, a számítógép mellett cseperedett gyerek vagy?

De hogy folytassam a sort; loptam apám cigijét, elhagyott bányaüregekben, városszéli láposokon játszottunk. Nyaranta a nagyszüleimnél, falun a trágyadombon vívtunk életre-halálra kardpárbajt, beszöktünk a boszorkánynak tartott szomszéd néni kamrájába, és kenyérmorzsát csempésztünk a télire befőzött lekvárjaiba. Nálunk a góré nem fémből, hanem fából volt, remekül lehetett rajta mászkálni, várat vívni, és "meghalván" leugrálni 3m magasról.

A közeli erdőbe is szívesen elmászkáltam. Előfordult, hogy eltévedtem, és a szomszéd faluból vitt haza a plébános a Komárja csomagtartóján. Hálából soha többé nem kötöttem el a vasárnapi mise alatt a robogóját, és nem furikáztam ki belőle a benzint. :-))

2016. júl. 4. 12:53
 17/18 anonim ***** válasza:
Miquel, te se, meg a nagyszüleid se voltak normálisak. Trágyadombon játszani? Fujj! Kész hastífusz.
2016. júl. 4. 13:45
 18/18 anonim ***** válasza:
Hát, most mondd, kedves utsó. Ugye milyen szörnyű? Hát még ha elárulom, hogy gyakran még az uzsonnára kapott hurkazsíros kenyeret is ott, játék közben majszoltuk el. Nem nagyon örültek a nagyszüleim sem, de így legalább viszonylag szem előtt voltam, és nem kellett tövig rágniuk a körmüket, hogy már megint milyen hülyeséget csinálok valahol messze. Meg azért sem szerették, mert ilyen játék után rendszerint gyanúsan tiszta ruhában ültem le vacsorázni, ami csak egyet jelenthetett, hogy megkockáztatva nagyapám irdatlan pofonjainak egyikét, ruhástól (és persze felhevült testtel) fürödtem meg a kenderáztató tóban. Az öreg puszta féltésből pofozkodott egyébként, mert nem sokkal előtte az egyik nagyfia, az én 16 éves nagybátyám ekképpen lelte halálát. A tífusz meg szerintem csak a módosabb emberek között szedte az áldozatait. Ne felejtsd el, hogy akkoriban minden szegényebb portán pottyantós budi és trágyadomb volt. Keményebb világ volt, keményebb emberekkel, keményebb immunrendszerrel, nem úgy mint ma, az agyonfertőtlenített világban. A sebeinket pl a kutyákkal nyalattuk tisztára. A falu orvosát meg akkor láttam először közelről, amikor eljött bepanaszolni nagyfaternak, amiért annyi (az ő fájáról lopott) almát dobáltam be a tehenének, hogy az annyira berúgott, hogy még másnap reggel se engedte szopni a borjút, mert nem ismerte fel. :-))
2016. júl. 4. 15:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!