Ki, mit csinált szívesen gyerekkorában?
A legjobb az volt, amikor deszkából faragtunk kardokat és aztán a tesóimmal megvívtuk az udvar sorsát eldöntő csatát.
Fára másztam, legóztam, faházat építettem, a kutyákat és macskákat ölelgettem. Homokozóvödörben hordtam a betont a házunk alapjába, feltártam az építkezésen ásott lyukakban fellelhető ősi kincseket. A kukoricagóré, meg egyéb magas helyek tetejéről ugráltam le.
13#
Egy fém szerkezet, olyan 2,5-3 méter magas, kocha alakú és fémhálóval van bevonva. Abban tárolták a kukoricát
Kérdező, az #5-ös hozzászólásodat akár én is írhattam volna. Ezek szerint te se mai, a számítógép mellett cseperedett gyerek vagy?
De hogy folytassam a sort; loptam apám cigijét, elhagyott bányaüregekben, városszéli láposokon játszottunk. Nyaranta a nagyszüleimnél, falun a trágyadombon vívtunk életre-halálra kardpárbajt, beszöktünk a boszorkánynak tartott szomszéd néni kamrájába, és kenyérmorzsát csempésztünk a télire befőzött lekvárjaiba. Nálunk a góré nem fémből, hanem fából volt, remekül lehetett rajta mászkálni, várat vívni, és "meghalván" leugrálni 3m magasról.
A közeli erdőbe is szívesen elmászkáltam. Előfordult, hogy eltévedtem, és a szomszéd faluból vitt haza a plébános a Komárja csomagtartóján. Hálából soha többé nem kötöttem el a vasárnapi mise alatt a robogóját, és nem furikáztam ki belőle a benzint. :-))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!