Az interneten egy gyerek hogyan köszönhet el egy felnőttől? Mert nem látjuk/halljuk, szóval a "Viszont látásra/hallásra" nem ide illik
A viszontlátásra, vagy csak simán viszlát, szerintem teljesen oké. Ez csak egy ártatlan köszönés, semmi extra.
Én néha még a telefonba is viszontlátásra-val köszönök el, holott tudom, hogy olyan helyzetben tök értelmetlen, de mégis mindig ez van a nyelvemen.
Azt nem írtad, hogy a két fél ismeri-e egymást. Ha igen, akkor valami "félhivatalos" módon lehet elköszönni.
De én pl online játék során ha találkozok nálam kétszer idősebb emberrel, őt is le szoktam tegezni (20 fölött járok már én is), valahogy ott nagyon nem adja a magázás. Még a 13-15 évesek is tegezik a 40-60 éveseket, egyszerűen pont azért, mert nem látjuk/halljuk/ismerjük a másikat, csak egy nick-et látunk az emberből, végső soron csak a nick-kel beszélünk, ami a mögötte lévő ember egy kis darabját tartalmazza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!