Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Melyik szubkultúra visel KÉK...

Melyik szubkultúra visel KÉK hajat?

Figyelt kérdés
Mostanában egyre több lány festi kékre (esetleg zöldre) a haját. Megszoktam, hogy adott kinézet valamilyen szubkultúrához, közösséghez, pld. együttesek rajongótáborához köthető. Tippem, hogy az anime-rajongókkal nagy átfedésben van amit keresek, de (még ha jól is sejtem,) ennél pontosabb választ keresek. Kik ők, mik a kijelentett céljaik és értékeik, mi tartja őket együtt, mi jellemző rájuk? Miért pont kék, és nem mondjuk lila? A frizura is számít? stb...

2016. ápr. 9. 09:42
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem feltétlenül kell köze legyen ilyesmihez, nem értem miért akarod ennyire valamelyik szubkultúrára kenni :D Lehet, hogy csak tetszik nekik a szín, vagy pl egyik ismerősömnek fogadásból van színes haja (igazából csak 1 hónapra kellett volna, de végül megszerette:D), de az is lehet, hogy csak mennek a "tömeg" után. Lehet, hogy ezzel "lázadnak" (még mindig messze jobb mód, mint a "minden hétvégén úgy beb.szok, hogy hányásDuna van a házunk előtt" típus).
2016. ápr. 11. 16:14
 12/15 anonim válasza:
A kék haj a punkok találmánya, de már nem annyira népszerű ez a köreikben, mára inkább a goth szubkultúrában jelenik meg vagy a divatban. A tartósan kék hajú lányok/nők nagyrésze valamilyen kapcsolatban áll a goth kultúrával. A gothok egyébként nem azok a tetőtől talpig fekete élőlények, mint amit leírtál. A darkos az, aki feketébe öltözik, feketére sminkel, feketére színezi a haját, a goth ennél sokkal szerteágazóbb és sokszínűbb, bár tény, hogy túlnyomó többségben szeretik a ruhatárukban a feketét látni. Ugyanakkor keress rá ezekre: victorian goth, goth lolita, chyber goth. Van még ezer fajta goth, amire pedig a kék haj jellemző az a metálos goth vagy hogy is nevezzem. Nekik nincs külön nevük, csak jellemzően az új gothmetal együttesek zenéit szeretik és már csak a másságot veszik át, az életérzést nem.
2016. ápr. 13. 22:58
 13/15 A kérdező kommentje:

12: Kár hogy nincs mega-zöldpacsi, csak sima ment. :D Köszönöm szépen! :)

A "gothic lolita" kifejezésre több kék parókás kép is lejött. De a külön érdekes nekem, hogy többségében ázsiai (talán japán) arcok. Lehet, hogy ez az ág (még) nem annyira elterjedt a fehér emberek között?

A lányom 10 éves, tavaly kért és kapott egy kék parókát valami iskolai jelmezbálra. Most idén előállt azzal, hogy tartósan kékre is szeretné festeni a haját. Jó lenne már jó előre tudni, hogy miféle társaságba keveredik. :D

2016. ápr. 14. 13:58
 14/15 A kérdező kommentje:
és ja igen, a "klasszikusabb" goth öltözetet kevertem össze a dark stílussal, és/vagy létezik dark goth is :D
2016. ápr. 14. 14:00
 15/15 anonim válasza:
12. vagyok, ha gondolod privátban tudok még részletesebb információval is szolgálni, akár ki is elemezhetjük a lányod viselkedéséből, hogy a kék hajat milyen okból szeretné és ez milyen hatással lesz rá :D
2016. ápr. 14. 21:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!