Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Melyik szubkultúra visel KÉK...

Melyik szubkultúra visel KÉK hajat?

Figyelt kérdés
Mostanában egyre több lány festi kékre (esetleg zöldre) a haját. Megszoktam, hogy adott kinézet valamilyen szubkultúrához, közösséghez, pld. együttesek rajongótáborához köthető. Tippem, hogy az anime-rajongókkal nagy átfedésben van amit keresek, de (még ha jól is sejtem,) ennél pontosabb választ keresek. Kik ők, mik a kijelentett céljaik és értékeik, mi tartja őket együtt, mi jellemző rájuk? Miért pont kék, és nem mondjuk lila? A frizura is számít? stb...

2016. ápr. 9. 09:42
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
34%
Divatmajmok. Ők túl különlegesek és egyediek a barna, vagy szőke hajhoz. Ezért mindannyian valami élénk színt kreáltattak. Az ismerőseiknek ez megtetszett, ők is megcsináltatták.. mostanra pedig már csupa "egyedi" hajszínű lány nyüzsög az utcákon.
2016. ápr. 9. 10:00
 2/15 anonim ***** válasza:
38%
Amelyik nem tud kitűnni a tömegből és kétségbeesetten probálkozik.
2016. ápr. 9. 10:37
 3/15 Alain Delon ***** válasza:
Az ilyen mindenféle extrém hajszínek a punkoknál jelentek meg legelőször (meg még sok minden más is, ami mára simán bevett divat).
2016. ápr. 9. 11:08
 4/15 anonim ***** válasza:
92%
Az animéseknek semmi köze a színes hajhoz, mondjuk ez nem jelenti azt, hogy nincs olyan színes hajú személy, aki animét néz, de a kető nem kapcsolódik egymáshoz. Conokon, ha találkozol színes hajú animésekkel (nem is kevéssel), de azok mind parókák vagy ideiglenes festések (mondjuk kimosható festék, vagy spray).
2016. ápr. 9. 12:33
 5/15 anonim ***** válasza:
Egyedi hajszínek... Én is kékre festem... Most már MINDANNYIAN egyediek vagyunk :D
2016. ápr. 9. 13:56
 6/15 Firedoom ***** válasza:
91%
Lattam mar nagyon szep, kék hajú lányokat akiknek Kiemelten jol állt :D Szerintem ez nem szubkultúra hanem csak ez tetszik nékik. Nem kell beskatujazni őket.
2016. ápr. 9. 16:41
 7/15 A kérdező kommentje:

Nem a beskatulyázás miatt kérdezem, de (ha már ez jött szóba,) a punk szubkultúrához is köthető egy fajta hajviselet is, ÉS egy fajta életérzés, meg értékszemlélet is. Vagyis nem csak attól punk valaki, hogy zöld meg narancssárga taréja van.

Vagy nem csak attól goth valaki, hogy mindene fekete bőr, meg a haja feketére van festve, fekete arcfestése stb

Vagy nem csak attól rocker, hogy szakadt farmerban van és hosszú, lelógó a haja

2016. ápr. 9. 18:06
 8/15 A kérdező kommentje:
Mindenesetre köszönöm az eddigi válaszokat!
2016. ápr. 10. 19:21
 9/15 anonim ***** válasza:
87%
Az anime és a színes haj,nem függ össze egymással.
2016. ápr. 11. 09:07
 10/15 A kérdező kommentje:

4-es lényegében elmagyarázta, honnan jöhetett a félreértés, hogy a kék haj valami animés dolog.

Rendben, de akkor mihez van köze?

2016. ápr. 11. 11:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!