Miért gondolkodi így a mai tinik nagy része?
15/L vagyok, és az osztálytársaim nagy része folyton azt meséli, hogy ki mennyit ivott a hétvégi buliban, meg hogyan hányták össze magukat. Először nem is hittem el, de most már tudom hogy ilyenkor mindig igazat mondanak. Pedig egy nagyon jó suliba járok, és nem gondoltam volna hogy itt is vannak olyanok akiknek csak az iváson jár az eszük.
Én viszont egyáltalán nem vágyom erre, és azon a véleméynen vagyok hogy egy tizenöt éves gyerek tanuljon hogy majd normális élete legyen. Még van pár ilyen ember az osztályban, velük nagyon jóban vagyunk, de egyre jobban ki vagyunk rekesztve.
Meg nálunk az a menő, ha valaki iszik, nem tanul és bunkóskodik mindenkivel, a tanárokkal is. Aki viszont nem, azzal szemtől szembe jópofik, de a háta mögött állandóan kibeszélik.
Bocsi az álatlánsításért, tudom hogy nem mindenki ilyen.
Előre is köszönöm a válaszokat.

Az én véleményem az, hogy mindig is ilyen volt alapvetően a fiatalság, annyi különbséggel, hogy volt az emberekben szégyenérzet, és nem kürtölték tele a világot azzal, amit csináltak. Manapság ez megszűnt, nézd csak meg, hogy miket osztanak meg a közösségi oldalakon.
Egy dologra azonban felhívnám a figyelmed: Örülök neki, hogy te nem csinálsz olyanokat, viszont ne bízd el magad, mert egyszer csak azon kaphatod magad, hogy beképzeltebb lettél, és önmagadat mások fölé helyezed. Ehelyett inkább ne okoskodj, de mutass példát az életeddel az osztálytársaidnak. Tehát legyél alázatos, de ugyanakkor állj ki magadért. Minden jót.

És mi van azokkal akik hétvégente isznak, de egyébként jól is tanulnak??
Nem csak az a két véglet létezik, hogy vagy csak földre szállt angyal lehet valaki, vagy csak egy büdös, semmirekellő alkoholista.
Persze, nyilván vannak ilyenek is, de mikor én voltam gimis, akkor mi se vetettük meg az italt és a bulizást az osztályommal hétvégente, de ettől még tudtunk hozni egy bizonyos szintet a suliban (még ha nem is kitűnőt).
Ilyen egyszerű, emiatt most senki feje felett sem kell pálcát törni.
22/F

Én elég keményen benne voltam az ilyenekben 14-18 éves koromban, de egy kezemen meg tudom számolni hány ismerősöm tette tönkre az életét ezzel a mentalitással, életstílussal vagy magával az alkohollal. Pedig hosszú a lista, nem kevés emberrel ismerkedtem meg abban az időben.
Amíg nem veszel részt egy ilyen buliban, addig nem tudod miről is szól az egész, de hidd el, ez nem olyan káros mint gondolod. A péntek este hányó, buszmegállóban fetrengő tinik hétfőn ugyanúgy tudnak jól felelni, évekkel később pedig továbbtanulni mint te. Lehet hogy szombaton kukába hánytam, de vasárnap olvastam, középiskola után pedig továbbtanultam. Fősuli alatt ugyanez.
A rövid válaszom az, hogy azért gondolkodnak így a fiatalok, mert jó buli így élni. Ha megengeded hogy adjak egy tanácsot: Ne ítéld el a kortársaidat az érdeklődési körük és a szórakozásuk miatt. Ők azt szeretik, te pedig mást. Ők nem jobbak nálad, de te se vagy jobb náluk. A valódi "értéketek" nem ezen múlik.

7-es vagyok.
Kedves 8-as válaszoló, köszönöm az emberiség nevében a válaszodat, magam se mondhattam volna szebben! Nagyon szépen kibővítetted azt, amit én is sugallni próbáltam a saját válaszomban.
És félreértések elkerülése végett: ebben semmi cinizmus nincs most, tök komolyan mondom!

Nem tudom, hogy most azt várod-e, hogy vállon veregessünk, hogy egyedi vagy.
Én sem ittam soha, nem voltam egy buliban sem, de soha nem érdekelt, mit csinálnak mások. Nem erény az, hogy nem iszok, ha nem is akarok.
Ettől nem lettem jobb, és ők sem voltak rosszabbak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!