Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Úgy érzem, mindenki hülyének néz?

Úgy érzem, mindenki hülyének néz?

Figyelt kérdés

Úgy érzem bármi, amit mondok hülyeség és felesleges megszólalnom is. Lassan már ott tartok, hogy legszívesebben nem beszélgetnék senkivel, mert csak szembesülök vele.

Kérlek segítsetek! Hogy tudnám ezt az érzést elfojtani, megszűntetni? Hogyan tudnék fejlődni?

2016. febr. 4. 13:54
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
85%
Gyenge a fellépésed.Lehetsz bármilyen hülye,ha határozottan állítod azt amit,akkor elhiszik és te leszel az észlény a társaságban.Mindössze ennyi a titka,hogy sikeres légy.Ha ezt profi szinten kezded űzni,nincs szükséged fejlődésre.
2016. febr. 4. 14:00
 2/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a választ! :)

Tehát a határozottság, magabiztosság, önbizalom lenne a kulcs?

2016. febr. 4. 14:06
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Igen. Az lenne. Próbálj dolgozni rajta. Illetve hidd el, hogy értékes vagy, és normális gondolatokkal bírsz.
2016. febr. 4. 14:34
 4/11 A kérdező kommentje:

Valaki feltette helyettem a kérdést:

http://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__tarsasagi-elet__75538..

:-))

2016. febr. 4. 14:57
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Amíg magadban nem hiszel, más sem fog benned. (Sablon, de igaz.)

Nekem az szokott könnyebbséget jelenteni, ha megpróbálom másokban is meglátni, hogy "ők is csak emberek", hibáznak, vannak gyenge pontjaik. Tehát senki nem tökéletes. Nekem sem kell annak lennem. Viszont igenis vannak dolgok, amikben jó vagyok. Mindenkinek vannak ilyenek. Neked is. Ezeket kell megtalálni.

(Bár a kérdésed olvasva először eszembe jutott, hogy ideírom, hogy "ne legyél már ilyen hülye, hogy juthat ez eszedbe" :D :D , de ezt inkább csak zárójelben. Hátha a válaszom korábbi részeivel mész is valamire.)

2016. febr. 4. 15:02
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Miért nem gondol rá senki hogy a kérdező lehet tényleg hülye? A régi mondás szerint, amiről azt hiszed hogy mások gondolják rólad, azt valójában te gondolod magadról. És lehet hogy jól gondolod. Ebben az esetben a következő tanácsot tudom adni: Ne légy hülye!
2016. febr. 4. 18:29
 7/11 anonim ***** válasza:
54%
Olvass sokat. Ajánlanèk fizikát mondjuk meta ès kvantum. Kicsit jobban fogod èrteni a dolgokat mint a többiek ès több èrtelmed is lesz. Ha megèrted mièrt ajánlottam ezeket az olvasnivalókat imádni fogod őket Egyèbkènt a vèlemènyektől ne rettegj. Csak a tudatlan emberek gyártanak a többiekről vèlemènyt.
2016. febr. 4. 22:25
 8/11 anonim ***** válasza:
31%

Egy nőnek ne ajánlj fizikáról szóló olvasmányt, utsó.

es versenyző meg sületlenséget állít. Mondhatod akármilyen határozottan, hogy 5x5=24, akinek egy csepp sütnivalója is van, az nem fogja elhinni. (Legfeljebb azt, hogy valóban hülye vagy.)

Légy oly aranyos, és áruld el nekem a korodat, valamint a nemedet, mert érdemben csak ezek ismeretében lehet válaszolni. Írhatsz privátot is, de akkor a baráti társaságodról is írjál, illetve arról, hogy kik néznek hülyének.

2016. febr. 5. 14:09
 9/11 anonim ***** válasza:
71%
*1-es versenyző
2016. febr. 5. 14:10
 10/11 anonim ***** válasza:

# 8

"Mondhatod akármilyen határozottan, hogy 5x5=24"

Ebben alapjába véve igazad van, de szerintem arra is vonatkozik az 1-es válasz, hogyha magabiztosan, bátran fejted ki a véleményed, akkor jobban viszonyulnak hozzád (attól, hogy hülyének tartanak), egyszerűen olyan pozitív helyzetet képzelek el itt, ahol az emberek bátran nyitottak egymásra, nem egymás háta mögött hurrogják le a másikat, és a kommunikáció válik lényeggé, nem pedig a másik meggyőzése.

Legalábbis számos példát láttam arra, hogy jobban kedvelnek egy idiótát, a nyitottsága miatt, mert egy okosabbika embert, aki elég művelt is, sok mindenben jártas, stb.

Legalábbis van külömbség aközött, ha a "hülyének néznek" helyzetet negatívan, és kétségbeejtően fogom fel, vagy viccesen, megérti, hogy tévedtem abban a helyzetben és kapásból túl vagyok rajta.

Konkrét problémától is függ, van akinek történetesen nem az a baja, hogy nem győzött meg másokat a hülyeségéről, hanem önmagában a kommunikációs defekt és az emberi kapcsolatok, amit nem csak az intelligencia határoz meg.

(legalábbis úgy nézem a kérdés épp a "társadalmi élet" problémák kategóriájában van)

2016. márc. 5. 22:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!