Introvertáltként hogy védjem meg magam egy extrovertált társaságban, ha folyton azzal zaklatnak, hogy miért nem élvezem a bulit, miért van rossz kedvem, stb? 23/L
egyszerűen kiborít ez az egész, és úgy érzem mintha ilyenkor 100 irányból döfködnének késekkel, egy-egy ilyen kérdéssel..És ilyenkor néha elintézem valami kifogással, hogy nincs rossz kedvem, csak épp fáradt vagyok/épp stresszelek valami miatt, ilyenkor mondjuk sajnálni kezdenek, felvidítani, stb. ami persze megint egy újabb stressz, mert valójában nem ez az indok, hanem annyi, hogy frusztráltnak, egy senkinek érzem magam egy hangoskodó, extrovertált társaságban, és legszívesebben menekülnék. Néha pedig elkezdem magyarázni, hogy nincs semmi bajom, csak introvertált vagyok, és fáraszt a nagy társaság. Ilyenkor általában hülyének néznek, és persze fogalmuk sincs róla, hogy mi az, hogy introvertált..ilyenkor néha elkezdem magyarázni mélyebben, de már mikor elkezdem megbánom, mert nincs értelme, nem értik meg..Ritkán van 1-2 ember, aki igen, és vele utána jobban el tudok beszélgetni. Nem tudom, hogy mi a jó módszer ilyenkor, hogy őszinte legyek, és mondjam meg, hogy egyszerűen nem vagyok társasági ember, vagy keressek kifogásokat..De ha meg elmondom, hogy csak simán befelé forduló vagyok, akkor jön a meggyőzési prbóálkozások tömkelege, hogy ez milyen rossz, próbáljak megváltozni, mert ez nem normális, az életben ebből lesznek bajaim, stb..és ilyenkor sírni tudnék, mert nem értenek. Nem értik, hogy ez egy alapbeállítottság, nem lehet megváltozni teljesen, jó tudom, hogy lehet fejleszteni a társas készségeket, de attól még sosem fogom úgy jól érezni magam egy társaságban, mint egy extrovertált..
A másik, hogy így láthatatlannak érzem magam, mert a sok hangos, poénkodó ember elnyom..Persze ha van valaki, aki beszélgetést kezdeményez velem, akkor el tudok beszélgetni teljesen normálisan, és sokszor volt, hogy ilyenkor utána mondták nekem, hogy milyen jó volt beszélgetni velem, és hogy szerintük egy nagyon összetett személyiség vagyok.. Inkább úgy érzem, csak az üres poénkodás, és a felszínes témákról való beszélgetés nem megy.
Bocsánat, hogy ilyen hosszú lett...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!