Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Van olyan, hogy egyszerre introvertált és extrovertált valaki? És hogy lehet a rossz szokásokat elhagyni, változtatni rajtuk?
Pl nehezére esik társaságba menni,otthon elvan a saját kis világában,de ha valamilyen oknál fogva mégis elmegy,akkor jól érzi magát,bekapcsolódik a beszélgetésbe,viccelődik stb
utálja az érintést,ölelést ,de közben vágyik rá. Sokáig tartott legyőzni ezt a "fóbiáját" de szerencsére sikerült és már párkapcoslata is van amiben jól érzi magát
vannak megrögzött szokásai.1-2 kivételével mindegyikből kiszakítható,ha nagyon muszáj,a maradékból is,de nagyon feszült lesz ha abba kell hagynia. Összeségében nem szereti a változást,nem szeret más útvonalon menni,stb de pl egy viszonylag spontán hétvégi kirándulásra örömmel elmegy.
A kérdésem főleg arra irányul,hogy hogyan lehet kicsit "rugalmasabbá" válni,anélkül,hogy idegbajt kapjon egy ilyen ember?Valami módszer,praktika kellene esetleg ami másnak már bevált. A másik ez a "szociális fóbia" (nem tudok rá jó kifejezést) ,ezt hogyan lehetne legyőzni,mert mint említettem ha sikerült kiszakadni az egyedüllétből már jól érzi magát az illető társaságban.
Tudom. Miért nem úgy fogalmaztál? Így úgy tűnik, mintha nem is tekintenéd magadénak a problémát.
Azt pedig nem értem, miért akarsz rugalmasabb lenni? Elég rugalmas vagy, szerintem egy tök normális ember vagy.
Azért szeretnék változtatni,mert megnehezíti az életem,hogy ilyen vagyok. Többet szeretnék emberek közé menni,társasági életet élni,de rosszul érzem magam ha el kell indulnom,szenvedek . Amikor már sikerült,akkor jól érzem magam,ezt az első fázist szerteném valahogy kiiktatni .
És a rugalmatlanság meg minden téren gondot okoz,munkában,itthon,párkapcsolatban . Ha valami nem úgy van pl a polcon,ahogy odaraktam ,vagy nem úgy alakul a nap ahogy elterveztem (és ez elég sűrűn előfordul ugyebár) ,akkor idegbeteg leszek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!