Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Szerintetek normális az hogy...

Szerintetek normális az hogy szó szerint megborzongok, libabőrös leszek attól ha magáz valaki?

Figyelt kérdés

Valamiért nem szeretem, nem bírom, kiráz tőle a hideg...

Szerintetek mennyire normális ez, van még így valaki rajtam kívül?

2015. aug. 25. 11:29
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Persze, azt is tisztelheted, akit tegezel. És azt sem biztos, hogy tiszteled, akit magázol.

De van, akit nem illik letegezni. Nem a tisztelet, hanem a szokás miatt. És azért válsz tiszteletlenné, mert nem tartod be a szokásokat. Szóval nem arról szól, hogy te tiszteled őt mint embert, hanem hogy mennyire vagy tisztelettudó. Magyarul mennyire tudsz viselkedni, mennyire vagy tisztában az íratlan és írott viselkedési szabályokkal.

2015. aug. 25. 12:36
 12/20 anonim ***** válasza:
Na meg felnőtt vagy már. Nehogy már ez legyen a legnagyobb problémád :) Ennél nagyobb kompromisszumokat is kell majd kötnöd :)
2015. aug. 25. 12:36
 13/20 anonim ***** válasza:
Én interneten laza közegben tegeződök, hivatalos közegben magázódok, aztán van, hogy én ajánlom fel a tegeződést, van, hogy más. De pl. ismerek egy nőt a lépcsőházban, ahol felnőttem, aki annyira bunkó (szüleim korú), hogy nem vagyok hajlandó tegezni annak ellenére, hogy felajánlotta. Meg van egy semleges társalgás, ami se nem tegeződés se nem magázódás, amíg nem tudom, kivel hogy állok, addig ezt használom.
2015. aug. 25. 12:44
 14/20 anonim ***** válasza:

Először is, ha 14 vagy az alatt lennél akkor még oké h ezt kérdezed. DE TE 24 VAGY.

Magadtól is rájöhetnél, hogy mire jó a magázás.

Ez a kérdés felér a "kenyérhéjrecepttel"

2015. aug. 25. 12:50
 15/20 anonim ***** válasza:
Engem már ebben a hónapban legalább tízszer le hölgyemeztek, meg magáztak és csak néztem mint Rozi a moziban hogy ennyire öreg lennék 14 évesen.
2015. aug. 25. 13:09
 16/20 anonim ***** válasza:
Én is utálom ha magáznak. Mintha a bíróságon lennék.
2015. aug. 25. 13:18
 17/20 anonim ***** válasza:
Nem csak a tiszteletadásról szól a magázás, hanem a kulturáltságról. Rengeteg szituációnak megvan a maga sémája, hogy hogyan illő viselkedni benne, és ha ezeket betartja az egyén, magasabbrendűséget fejez ki azzal szemben, aki nem. Gondolj csak bele, vess egy pillantást a sokak által bálványozott USA-ra. Sokkal primitívebbnek tűnnek az amerikaiak, mind verbális, mind non-verbális téren, ha összehasonlítanánk megegyező szituációkat. A nyelvi és magatartásbéli illemszabályaink tesznek minket igazán csak emberré.
2015. aug. 25. 13:28
 18/20 anonim ***** válasza:
Bennem meg fordítva szokott felmenni a pumpa, amikor letegeznek hivatalos helyen. Basszus, bemegyek a Postára magázom a velem egykorú postás hölgyet (én 25 éves vagyok) ő meg letegez, majd megpróbál kaparós sorsjegyet rám sózni... Tisztelet zéró...
2015. aug. 25. 20:17
 19/20 anonim ***** válasza:

Kérdező: szerintem normális, a magázást már a német hatásra történő létrejöttekor is sokszor lenéző, lekezelő kontextusban használták, ezért mindig is volt egy kellemetlen mellékzöngéje.

Ezen próbált finomítani Széchenyi az Önözés megalkotásával. Ha már valahogy, akkor inkább önözzenek, mint magázzanak.

Szerintem mára ezek túlhaladottá váltak, csak bonyolítják az életünket ezek a formulák, én legszívesebben csak azt használnám, amivel a legnagyobb tiszteletet és szeretetet is ki tudom fejezni: a tegezést. Ahogy a nyelvhasználat változását az elmúlt egy generáció alatt megfigyelhetjük, ebbe az irányba tartunk. Még sokan emlékszenek arra, mert volt részük benne, amikor a fiú az édesapját magázta, ma egy pályakezdő általában tegezi nyugdíjas kollégáját.

2015. szept. 1. 15:07
 20/20 A kérdező kommentje:
Igen, ezt ismerem, hogy a szülőket is magázni kellett, anyám mesèlte hogy nem ismerte nemtudom hány èves koráig a nővèrèt mert elköltött az ország másik felèbe ès mikor találkoztak letegezte mert hogy testvère ès hogy mamámat is tegezte ès nővère kiakadt tőle ès minden áron azt akarta hogy anyám magázza őt, ès az sem tetszett neki hogy anyám tegezte mamámat, holott neki sem volt megtiltva.
2015. szept. 1. 15:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!