Szexista a tévéreklámok egy része?
" Ha csak egyszerűen beraknának egy szereplőt mosogatni, aki vagy férfi vagy nő, akkor a nagy számok törvénye alapján a reklámok nagyjából felében férfinak kéne mosogatnia. De ez nem így van."
Szóval, ha a favágók legalább fele nem férfi, akkor bizony a favágás egy szexista szakma vagy szexista közeg?
Nem, attól, hogy a mosogatószeres reklámok többségében nő van, attól az még nem szexista. A műfogsort sem 20 évesekkel reklámozzák, akkor az is valami nem egyenjogú megkülönböztetés? Elvégre 20 évesnek is lehet műfogsora...
A vásárlóbázisra való hatás nem egyenlő a szexizmussal.
De ha pl. a reklámban elmondják, hogy attól leszel jó háziasszony és teszel a férjed kedvére, ha nőként mosogatsz, az szexista.
"Szóval igen, szexizmus az, ha valaki nem akar a másik nem mosdójába menni, csak azért mert a másik nem mosdója."
Te a férfi mosdóba szoktál járni?
"Ha tudnak, akkor minek két mosdó?"
Írtam: Mert nem akarnak. Vegyünk mondjuk egy kulturált bárt. Ott elég sokan szeretnek ismerkedni, a másik nemnek imponálni. És egyik félnek sem túl imponáló, amikor hallja, hogy a másik a wc-n ülve mit csinál.
Továbbá sok emberben lenne szexuális frusztráció is, hogy ott van a közelében valaki a másik nemből, lehúzott alsóneműben.
"De ha pl. a reklámban elmondják, hogy attól leszel jó háziasszony és teszel a férjed kedvére, ha nőként mosogatsz, az szexista."
SZerintem pontosan ez zajlik, csak burkoltan. Mivel a reklámokban a nő mosogat és a reklámban szereplő családok ideális családnak vannak lefestve, így a néző könnyen összerakhatja, hogy a jó családokban a nő mosogat.
"Te a férfi mosdóba szoktál járni?"
Mivel biológiailag férfi vagyok, így a férfi mosdóba megyek, mert nem szeretem ha megbámulnak a szexisták.
"Ott elég sokan szeretnek ismerkedni, a másik nemnek imponálni. És egyik félnek sem túl imponáló, amikor hallja, hogy a másik a wc-n ülve mit csinál.
Továbbá sok emberben lenne szexuális frusztráció is, hogy ott van a közelében valaki a másik nemből, lehúzott alsóneműben."
Ha csak ennyi az oka, akkor támogatod, hogy a leszbikus nők menjenek a férfi mosdóba, a meleg férfiak pedig a női mosdóba?
"SZerintem pontosan ez zajlik, csak burkoltan. Mivel a reklámokban a nő mosogat és a reklámban szereplő családok ideális családnak vannak lefestve, így a néző könnyen összerakhatja, hogy a jó családokban a nő mosogat."
Mert a fogyasztóbázis van megcélozva. Nem szexizmus, hanem fogyasztás miatt. Ezt már több hozzászólás óta kikerülöd és azt írod, hogy szerinted azért, mert szexista a reklám. Nem szexista, hanem a fogyasztókat célozza meg.
Szinte minden reklámban, minden és mindenki tökéletesen van lefestve, a célközönségnek megfelelően.
Aki egy reklámból azt rakja össze, hogy ha épp a nő mosogat benne, akkor az az ideális család, annál komoly pszichológiai és szocializálódási problémák vannak.
"Mivel biológiailag férfi vagyok, így a férfi mosdóba megyek, mert nem szeretem ha megbámulnak a szexisták. "
Miből gondolod, hogy ha nem nemek alapján lenne a mosdó, nem bámulnának meg? Ugyanúgy megbámulnának, csak nem azért, mert a szokásoktól eltérő helyre mentél be.
"Ha csak ennyi az oka, akkor támogatod, hogy a leszbikus nők menjenek a férfi mosdóba, a meleg férfiak pedig a női mosdóba?"
Nem támogatom, hanem semmit sem teszek a dologgal és erre nem fogom az energiám fordítani. Olyan dolgokat támogatok, amiknek látom az előnyét: pl. ételosztás. A közös mosdónak mi az előnye?
Attól, hogy egy leszbikus nő a férfi mosdóba megy, még az ottani férfiak nem feltétlenül lesznek melegek és lesz bennük szexuális frusztráció.
Voltam már piszoárnál, amikor épp bejött a takarítónő és nekiállt takarítani. Engem egyáltalán nem zavart a dolog, de a többi férfin látszott, hogy zavarja.
"Mert a fogyasztóbázis van megcélozva. Nem szexizmus, hanem fogyasztás miatt. Ezt már több hozzászólás óta kikerülöd és azt írod, hogy szerinted azért, mert szexista a reklám. Nem szexista, hanem a fogyasztókat célozza meg. "
Igen, de miért pont a nők a célközönség? Férfiak nem mosogathatnak?
"Ha csak ennyi az oka, akkor támogatod, hogy a leszbikus nők menjenek a férfi mosdóba, a meleg férfiak pedig a női mosdóba?"
Ezzel az az lenne a probléma, hogy innentől bármelyik férfi bejárhatna a női mosdóba ezen a címszón.
„innentől bármelyik férfi bejárhatna a női mosdóba ezen a címszón.”
Miért feltételezed a férfiakról, hogy bemennének a női mosdóba ezen a címszón? Mi van, ha bemennek? Nem látják meztelenül a nőket.
„Mert a fogyasztóbázis van megcélozva. Nem szexizmus, hanem fogyasztás miatt. Ezt már több hozzászólás óta kikerülöd és azt írod, hogy szerinted azért, mert szexista a reklám.”
Már elsőnek is megértettem, de nem tudom miért ne lehetne szexista attól, hogy a fogyasztóbázis van megcélozva. Ha a fogyasztóbázis azt szereti, hogy a jó háziasszonyt úgy mutassák be, hogy mosogat, akkor a te logikád alapján is szexista lesz a reklám. És azt szereti, mivel szexista.
„A közös mosdónak mi az előnye?”
A melegek diszkriminációjának megszüntetése mellett például az, hogy nem kéne ahhoz hasonló eseteket végignézni, hogy a férfi mosdó előtt nem áll senki, a női mosdó előtt meg többen. És szerintem villany és helytakarékos is. Nem elég előny?
„Ugyanúgy megbámulnának”
Ennyire szépnek tartasz? Meghívhatnál randizni is.
A reklámos dologban osztom a véleményed.
A WC-sben nem.
"A melegek diszkriminációjának megszüntetése mellett például az, hogy nem kéne ahhoz hasonló eseteket végignézni, hogy a férfi mosdó előtt nem áll senki, a női mosdó előtt meg többen. És szerintem villany és helytakarékos is. Nem elég előny? "
A nők akkor a másik sorba állnának be, a sor megfeleződne, de létezne. A spórolás oké, de fülkék kellenek a férfiaknak a piszoárok közé is akkor, ami megint pénz. Mert szerintem ők zavarban lennének, és ez normális. Én sem szeretném, ha bejönnének a férfiak a női WC-be. Annak sem örülök, ha egy nő nyit rám, pláne, ha egy férfi. Azon kívül a nők szeretnek sminkelni is, ez tuti agyára menne a férfiaknak. Valamint a sorban állás sem szűnne meg, ha belegondolsz, mert a férfiak a piszoárokhoz mennének, a nők meg a fülkékhez. Ha külön nem lennének piszoárok (már pedig mért ne?), akkor pedig főleg. És egy nő mindig bevonul majd a fülkébe, főleg, ha például tampont cserél majd. A melegeknek ez nem segítene, mert ha mindkét nem oda áll sorba, attól még ugyanúgy azok előtt (is) kell pisilniük, akikhez szexuálisan vonzónak. vagy nem tudom, mi másra gondolhatsz. Ha meg fülkékben gondolkodsz, nos az most is megoldható, hogy a piszoárok köré fülkéket vonjanak.
Szerintem ami a WC-knél fontosabb: a női WC-ben van általában pelenkázó, egy apukának ez például lehet probléma. Vagy én jobban amellett lennék, hogy a mozgássérülteknek is legyen férfi + női mosdó, pláne, mert nekik általában magába a WC-be nyílik az ajtó, nincs előtér, így aztán pláne ciki, ha rájuk nyitnak. Ilyet eddig egyedül az Auchan áruházban láttam, mármint hogy van mozgássérült férfi WC és mozgássérült női WC külön.
Abban egyetértek, hogy a szexista, hogy a tisztítószerek célközönsége nő. Mert miért? Férfiak nem takarítanak? Vagy koszban élnek? Ők lennének legjobban megsértve, ha azt mondanám, hogy egy egyedül élő férfi nem takarít, akkor meg miért nem tagjai a célközönségnek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!