Miért van, hogy ilyen béna vagyok?
13 éves lány vagyok és az osztályomban van egy lány, nevezzük marisnak.
Ez nem nagyképűség, de én tisztában vagyok azzal, hogy szebb vagyok az átlagnál. Maris elég merészen sminkeli magát suliba, kicsit teltebb a szokásosnál, de mivel sportol, ezért nem tűnik olyan kövérnek, de a mellei, meg a feneke nagyok (annyira, hogy XXL)és a fiúk mindig neki udvarolnak. Marisnak van pasija, aki nem ebbe az iskolába jár, de maris ha nincs ott a pasija, más fiúkkal ölelkezik stb. Valamiért Marist mégis rengetegen imádják, én pedig nem sminkelem magam, jóindulatúan fordulok a többiekhez, türelmes vagyok, és mégis úgy érzem, hogy ki vagyok közösítve. Talán ennyit számít a mellméret? :c
Mari valószínűleg a könnyebb prédák közé tartozik,
vagy csak azt gondolod magadról, hogy szebb vagy az átlagnál. Ilyen korban szereti mindenki különlegesnek hinni magát. :)
Vagy a személyisége jobb, mint a tiéd, mivel eleve az írásod olyan tenyérbemászó, süt róla a lenézés és a nagyképűség, ami elég nagy szégyen, főleg, ha csak 13 éves kislány vagy. Én próbálnék ezen változtatni.
Nos, én egyáltalán nem voltam lenéző Marissal szemben. Igazat írtam, és nem csak Maris negatívumjait tudattam, hanem pozitívumjait is. Pl.: sportol, de azt jól. Maris nem csak sportol, de még citerázik |hozzáteszem, én gitározok|
miért maris? Mert ez az első név ami eszembe jutott. Amúgy a Maris YouTube videós lány sok nézőt szerzett ezzel a névvel, nem degrarálni akartam ezzel.
Miért lennék nagyképű? azért, mert leírtam, hogy szebb vagyok az átlagnál? Ez nem nagyképűség, csak öntudat. De én egyáltalán nem szépség alapján ítélek. Nem értem, hogy miért kell 6 sor után egyből ítélkezni... Hozzáteszem, a mai fiatalok nem szokták különlegesnek képzelni magukat. Az, hogy tisztában vagyok azzal, hogy miben vagyok jó, az nem baj. Attól még én is tele vagyok gátlásokkal. Én is sírok azért, hogy hogy feleljek meg az elvárásoknak. Kérlek, ne az apróságokban keressétek a hibát, hogy mit írtam rosszul, hanem a kérdésemre válaszoljatok! Köszönöm
Kérdező: mindenki válaszolt a kérdésedre.
Az, hogy szerinted nem vagy lenéző, nem jelenti azt, hogy más is így látja. Néha érdemes figyelembe venni a külső visszajelzéseket.
A sportot nem pozitívumként említetted meg, hanem azt írtad, hogy emiatt nem tűnik kövérnek, egyébként meg XXL-es a melle meg a feneke.
Lehet, hogy szebb vagy az átlagnál, viszont az ilyesmit azok szokták hangsúlyozni, akik emiatt többre tartják magukat másoknál. Ahogy a kérdésedből is az jön le, hogy nem érted, hogy miért Marist tartják többre, amikor te szebb vagy nála.
Erre jött az a válasz, hogy nem csak a külső számít.
Természetesen nem baj, ha tisztában vagy azzal, hogy miben vagy jó, csak sokan esnek abba a hibába, hogy lenézik azokat, akik náluk kevésbé jók valamiben, ugyanakkor pedig utálják őket olyasmiért, amiben ők jobbak (vagy irigyek rájuk). Én a helyedben erre próbálnék reflektálni.
Ahogy látom, magadat is nagyon szeretnéd jobb fényben feltüntetni. A kérdésed szempontjából abszolút lényegtelen, hogy te gitározol. Tök jó, és? Nem ide tartozik.
Az viszont butaság, hogy a mai fiatalok nem képzelik különlegesnek magukat, de. Minden kisfiú/kislány különlegesnek képzeli magát ebben a korban.
Nem szépség alapján ítélsz, de mégis a felhozott példáidnak a nagyobb része csak a külsőség.
Nőj fel, kislány, és valahogy tegyél a nagyképűséged ellen.
Sajnálom, de a kérdés az, hogy miért van az hogy ilyen béna vagyok, és hogy talán ennyit számít a mellméret. Ti azt mondtátok el nekem, hogy milyen legyek, milyen ne, és nem azt, hogy akkor most a mellméretemmel van gond, vagy nem vagyok elég karizmatikus ahhoz, hogy beilleszkedjek egy társaságba, vagy nem tudom.
Azt egyáltalán nem írtam, hogy Maris csúnya volna, csak azt, hogy teltebb a szokásosnál, ami nem gond, mert hozzáteszem, neki jól áll, ezért is írtam oda, hogy szebb vagyok az átlagnál. Egy biztos, nem vagyok nagyképű, csak max. az írásomból ez olvasható le.
Mellméretnek szerintem ehhez semmi köze. Ha kiközösítenek, az könnyen lehet, hogy csak azért van, mert kilógsz közölük. Ez lehet akár pozitív is.
Ettől függetlenül legyél mindig kedves, nyitott, pozitív. A normális fiúk/férfiak az ilyen lányokat/nőket keresik. Ha pedig még szép is van mellette semmi okod panaszkodni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!