Mit tehetnek ellene, kisebbségi érzés?
így van, a lényeg,hogy NE ADD FEL.
hidd el,hogy képes vagy rá, hogy el tudd engedni magad.
és ami nagyon fontos,hogy ne hasonlítgasd magad más emberekhez, ez nem csak,hogy értelmetlen,de nem is helyes magaddal szemben.
mindenki másban jó.
az ,hogy mit tehetsz ellene ,szerintem nem egy megválaszolható kérdés nekünk, ezt neked kell végigjárnod,ezt az utat.
Biztosan hosszú lesz,és nehéz , de ha kitartó vagy menni fog.
Kezdj egyszerű dolgokkal , pl ,ha szeretsz futni,edzeni,mozdulj ki, és ha alkalmad adódik, válts pár szót az ottaniakkal.
Ha van egy kisebb baráti köröd,akkor beszéld meg egyikőjükkel el ezt a problémád,hogy nem tudod magad adni,és hallgasd meg ,ő mit tanácsol. Ne feltétlen fogadd is meg,az már a te döntésed,megfogadod-e.
Ne hagyd senkinek,hogy megalázzon , nincs erre joga senkinek,ha kell,állj ki az igazadért. Az első a legnehezebb mindenben . Vegyél erőt magadon .
A kinézetedről nem írtál,de talán azon is tudsz változtatni a magad ízlése szerint a saját érdekedben. Sokat számít ,hogy hogyan érzed magad a bőrödben.
Azért is mondom,hogy találj magadnak minél több elfoglaltságot ,és építsd ki a látóköröd,mert azzal csak magadnak teszel jót.
Butaság vagy sem, de én pl volt,hogy többször is vitába szálltam neten is az igazamért. Nem káromkodással,hanem érvekkel , saját gondolatokkal,és úgy érzem ez segített nekem abban,hogy én is élőben bátrabb legyek.
Gyakorolhatnád a beszélgetést mondjuk webkamerán keresztül idegenekkel. Utánaolvashatsz dolgoknak amik érdekelnek, ezekről tudnál beszélgetni. Új hobbikat is szerezhetnél. Olvasás, gyűjtés, film, sorozat nézés, kritika, vélemény, történet írás, rajzolás, festés, fotózás, főzés stb.
A sport nagyon jó lenne, az oldja a feszültséget. Nem kell feltétlenül beiratkozni valahová, egy kis otthoni torna vagy futás is megteszi.
Az olvasás pedig gyarapítja a szókincsedet.
A leírásodban aspergerre jellemző tünetek vannak, én a helyedben utána néznék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!