Miért félek a szép lányoktól, miért érzem olyan senkinek magam mellettük, olyan kisembernek, jelentéktelennek?
Nekem is hasonló érzésem szokott lenni.
De én tudom,hogy ez azért van ,mert önbizalomhiányos vagyok, elég durván.
18/L
Na most jönnek a nagypapa féle tanácsok:
1.Ha szakítasz egy nővel utána nem barátkozunk vele, hanem lesz*rjuk!
2.Növeljük az önbizalmunkat.
3.Ha van egy jó bula azt nem hagyjuk elmenni.
4. Nem vagy te ronda csak sz*r az önképed.
5.Változz meg!
6.Sok sikert!
Nekem is van/volt egy ilyen fóbiám, remegni kezdett a hangom minden vonzó nő jelenlétében. Ha megláttam közeledni felém ismerkedési szándékkal, valóban majdnem sírva szaladtam el, szinte rettegtem a szép nőktől. (Ginofóbia, vagy vénusztrafóbia egyébként a neve.) Nem éreztem magam jól, szorongtam, ha egy szép lány a buszom mellém állt, vagy rám mosolygott, teljesen lefagytam, de tényleg betegesen.
Eleve onnan fakadhatott a problémám, hogy fiatalabb koromban több szép lánnyal szerettem volna megismerkedni, de kivétel nélkül mind hazudott, átvert. Heteken keresztül bőgtem át éjszakákat, hónapok alatt lefogytam a csalódottságtól.
Aztán jött a megváltás. Ismerkedni kezdtem olyan lányokkal, akik egyáltalán nem jöttek be külső alapján. Több évembe került ugyan, de az egyik ilyen lánnyal (aki egy kicsit túlsúlyos volt akkoriban, de elkezdett nagyon komolyan edzeni, fogyókúrázni) sikerült nagyon közeli ismeretséget, majd haverságot, és később barátságot kötnöm. Nem tudom miért vagy hogyan (de nem is érdekel), de egy idő után a barátság átalakult szerelemmé és immáron 5 éve élünk együtt boldogan. Ő a legcsodásabb, legaranyosabb, legkorrektebb, és akármilyen hihetetlen, a leggyönyörűbb nő, akivel találkozhattam.
Tulajdonképpen a saját szépségüket felhasználó hazudozó, alattomos, sunyi nőknek köszönhetem Őt!
#6: "Állj a tükör elé mondogasd magadnak mi mindent csináltál eddig (jót)."
Tudod, ezzel az a baj, hogy ettől még nem érezné magát egy önértékelési zavarral küszködő ember jobban, mert felsorolná, mit tett le az asztalra. Egy önértékelési zavarral küzdő ember ilyenkor arra gondol, hogy amiket ő megtett, azt több másik ezer, tízezer, százezer, millió ember is megtette. (pl lediplomázás, jogosítvány, érettségi, tényleg bármi) Ezzel sajnos nem segítünk egy önértékelési zavarral küzdő emberen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!