Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Ti már éreztétek magatokat...

Ti már éreztétek magatokat diszkriminálva?

Figyelt kérdés

Első sorban hátrányos megkülönböztetésre gondolok, bár sok esetben a pozitív diszkrimináció se kellemes, ha pl. a tanár valamiért kivételez veled, vagy te vagy a főnök kedvence.

Azt vettem észre, hogy mostanság sokan panaszkodnak erre, olyíanok is, akiknek semmilyen (törvényben meghatározott) védett tulajdonságuk nincs. Egészséges, fiatal magyar férfi ismerőseim is mondják, hogy ők diszkriminálva érzik magukat..

2015. márc. 23. 11:39
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Kedves 8: as hasonló helyzetben volt már egy kedves ismerősöm, aki orvos-asszisztens volt, és pont akkor egy afgán doki jött hozzánk háziorvosnak. Mivel ismerősöm túlsúlyos csajszi, és ennek az afgán felcsernek a szemében a kövér ember nem ember, a nő nem ember, állandóan froclizta szegénykémet, míg ott nem hagyta a rendelőt.

Utolsó: én se értem, pedig, minden álláshirdetésbe beteszik. Mikor megkérdeztem az egyik munkáltatótól, miért, azt válaszolta: "mert így szokták."

Jegyzőnek jelentkeztem ugyanis, és a TÖRVÉNYBEN rögzített feltételeknek megfeleltem (jogi szakvizsga megvan, már vagy 6 éve dolgozom közigazgatásban, stb., De akkor is követelik a fránya B kategóriás jogosítványt.)

2015. márc. 23. 21:34
 12/17 anonim ***** válasza:
0%

"1.A látássérültekkel szemben! (Jogász vagyok, és ismerek olyan kollégákat, akik vakok, vagy alig látnak.

Vagy más olyan fogyatékosságuk van, ami miatt nem vezethetnek.)

2.Azokkal szemben, akik anyagi okból nem engedhetik meg maguknak! (Mert elég sokan élnek mélyszegénységben)"

Ha ezt a marhasagot le birtad irni akkor erosen ketelkedem benne hogy tenyleg jogasz vagy.

2015. márc. 23. 22:04
 13/17 A kérdező kommentje:
Magyarázd meg, miért marhaság!
2015. márc. 23. 23:41
 14/17 anonim ***** válasza:

Bizony letezik olyan hogy fizikai alkalmassagi kovetelmeny. Egy csomo olyan szakma van ahol latni kell, es ahol vakok nem dolgozhatnak. es egy csomo olyan munkakor ahova kell a jogositvany mert pl. autoval kell mozogni.

A szegeny emberek diszkriminalasa szintn marhasag: akkor barmilyen vegzettseg kovetelese diszkriminacio lenne.

En mernok vagyok, irodaban dolgozom, megis kell jogositvany mert nem varhatom el hogy amikor el kell mennem mondjuk egy beszallitohoz majd sofor hurcolasszon. Pedig ez ritkan fordul elo, nem tartozik a napi feladataim koze, de elofordul.

A jogositvany elvarasa ma felsofoku vegzettseg eseten telhesen normalis es hetkoznapi.

2015. márc. 24. 08:12
 15/17 A kérdező kommentje:

Az nekem is világos, hogy vannak olyan munkák, ahol autóval kell közlekedni. Pl. ilyen ahivatásos sofőr vagy az áruterjesztő.

De jogi tanácsot egy vak is nyújthat, az ég szerelmére! Akár ügyvédi tevékenységet is végezhet! Ahhoz pedig minek B kategóriás jogosítvány?

Mondjuk a jegyzői állás az lehet olyan, hogy a körjegyzőségben más helyen kell jegyzői tevékenységet végezni, és nincs megfelelő tömegközlekedés, oda nem árt, ha van, de olyan helyre is követelték, ahol állandó a munkavégzés helye, és csak azért írták bele, mert "ez így szokás."

De miért szokás beleírni, hogy olyan munkákhoz is legyen B kategóriás jogsid, aminek köze nincs a vezetéshez?

Szerintem ez biznisz. Biznisz az autógyáraknak, biznisz az autósoktató cégeknek.

Az addig oké, hogy nekik is kell bevételi forrás a gyáraknak meg az autós iskoláknak is, hiszen ez a gazdaság mozgatórugója, de emiatt olyanok is kapnak jogosítványt és vezetnek, akik nem kedvvel vezetnek, vagy nincs igazán tehetségük ahhoz, hogy felismerjenek időben pl egy veszélyhelyzetet. Ezért több az autóbaleset is, nem beszélve a környezetszennyezésről.

Ami meg a szegénységet illeti. Attól, hogy valaki anyagi gondok miatt nem engedheti meg magának a jogosítványt (ami 120 ezernél kezdődik) , nem biztos, hogy más végzettsége nem lehet. Lehet, hogy mikor elvégezte az egyetemet, még azt anyagilag megengedhette magának, és aztán jött valami, ami miatt elszegényedett, vagy pedig ösztöndíjjal végezte el azt a nyavalyás egyetemet, mert olyan kiválóak voltak a képességei.

Képzeld csak el: kiváló eredménnyel zárta a sulit, de mégse veszik fel arra a munkára, csak mert nincs jogosítványa.

2015. márc. 24. 12:26
 16/17 anonim ***** válasza:

"zerintem ez biznisz. Biznisz az autógyáraknak, biznisz az autósoktató cégeknek. "

Jaj ne viccelj mar, ez mar tenyleg minusz egyes konteo kategoria.

"Képzeld csak el: kiváló eredménnyel zárta a sulit, de mégse veszik fel arra a munkára, csak mert nincs jogosítványa."

Igy van, majd felvesznek valakit aki szinten megfelel es neki van jogositvanya.

Nem ertem a gorcsolest a reszedrol, ha egy egyetemet el tudtal vegezni, akkor miert problema a jogositvany? Ha valakinek felsofoku vegzettsege van, akkor minimum hogy van jogsija szerintem. Azt meg a munkaado donti el hogy milyen kovetelmenyeket fogalmaz meg a palyazokkal kapcsolatban. Ha akar olyat is eloirhat amire valojaban nincs szukseg, o megis egy fontos szuronek tartja. Aki nem bir megszerezni egy jogositvanyt, az amugy is egy problemas ember lehet, nem csoda hogy nem akarjak alkalmazni.

2015. márc. 24. 12:50
 17/17 anonim ***** válasza:
0%

"Az nekem is világos, hogy vannak olyan munkák, ahol autóval kell közlekedni. Pl. ilyen ahivatásos sofőr vagy az áruterjesztő. "

Fentebb irtam a sajat peldamat, egyik sem vagyok, megis elvaras a jogositvany.

2015. márc. 24. 12:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!