Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Nagyon izgulós típus vagyok,...

Nagyon izgulós típus vagyok, különösen szóbeli vizsgáknál stresszelek, elcsuklik a hangom és nem jutnak eszembe a dolgok. Van olyan egyszerű (jóga? ) gyakorlat, amivel egy kicsit le tudnám magam nyugtatni ilyen helyzetek előtt?

Figyelt kérdés
Igazából abban a pillanatban, hogy kimondják a nevem, elkezd gyorsabban verni a szívem, addig egész nyugodt vagyok. Szóval ilyen sos-gyors légzéstechnikai vagy valamilyen gyakorlatra volna szükségem. Kérlek, adjatok tippeket.

2015. márc. 14. 20:31
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
32%

Wow, gratulálok, ezzel sikerült megnevettetned :) A két bejegyzésem alapján te aztán jól kiismertél engem, és biztosan 100%-os rálátásod van a pedagógiai módszereimre...

Mindenesetre ilyen érzelmi kitörést nem okozhat akármi, ajánlom keress fel egy pszichológust vagy törődj többet a családoddal.

2015. márc. 15. 11:39
 12/19 anonim ***** válasza:
61%

"Légzőgyakorlat, imádság, jóga meg vajálkodás és mit tudom én milyen anyámkínja semmit nem segít, hogy ha nem tudod a megtanulandó anyagot úgy, hogy magabiztos tudásod legyen... Nem neked kell magabiztosnak lenni, hanem a tudásodnak."

Ennyit elég volt elolvasni, hogy tudjam, hogy sík vagy a témához.

Nem neki kell magabiztosnak lenni, hanem a tudásának??? Komolyan fingod sincs, hogy miről is beszélsz.

Te csak egy tanár vagy. Nagyon messze vagy attól, hogy pedagógus legyél. A pedagógus szereti a munkáját és valóban törődik is a gyerekkel.

De az biztos, hogy utána néz a dolgoknak és nem ír ekkora baromságot, mint te. Persze aki ennyire szűklátókörű attól nem várhatunk mást.

Én egy valamit megtanultam, mindig olyan embertől tanuljak aki fel is tud mutatni valamit az életben. Te mit tudsz felmutatni?? Azt biztosan, hogy szűklátókörű és begyepesedett vagy.

Ha nem lennél az, akkor utána néznél a dolgoknak.

2015. márc. 15. 12:34
 13/19 anonim ***** válasza:
61%

Ráadásul saját magadnak mondtál ellent. Ez meg külön vicces. :D :D

Azt sem tudod, hogy mit beszélsz.

"Nem neked kell magabiztosnak lenni, hanem a tudásodnak."

Máshol meg azt írod, hogy azok a gyerekek akik még az anyagot sem tudják, de magabiztosak azok jobb jegyeket kapnak.

"Az a helyzet, hogy nagy átlagban az kapja a jó jegyet, aki magabiztos."

Akkor most mi van?? Magabiztosnak kell lenni de mégsem, az anyagot kell tudni de mégsem???

Igazából fogalmad sincs az egészről csak diplomád van, de az is minek.

De biztosan a mayo klinikán meg a harvardon hülyék vannak akik szerint a jóga a meditáció meg a többi szerinted baromság nem segít semmit. Kár, hogy azok az emberek sokkal jobban értenek hozzá.

Vagy Kerner Tibor, Gunagriha akik sokkal többre vitték már, mint te.

Inkább rájuk hallgatok, mint egy ilyen okoskodó senkire, és mindenkinek ezt javaslom. Sajnos nem ők tanítanak az iskolákban.

2015. márc. 15. 12:39
 14/19 anonim ***** válasza:
25%

Ember, neked mi bajod van? :D :D

Akkor menj a Harvardra vagy keress fel tényleg egy pszichológust, ahogy a tanár mondta.

2015. márc. 15. 13:09
 15/19 anonim ***** válasza:
61%

ma 13:09

Megértetted egyáltalán, hogy a tanár semmi használhatót nem mondott a kérdezőnek???

Legyen magabiztos, mert akkor jobb jegyei lesznek?? És mégis hogyan?? Erről egy büdös szót sem tudott neki mondani.

Tudod aki eljut egy felsőoktatási intézménybe az addigra már rengeteg szóbeli vagy írásbeli vizsgán túl van. És mégis parázik. Akkor megoldás az, hogy menjen több vizságra??? Hát nem. De persze ezt fel kéne fogni. Meg azt is, hogy a tanár olyan módszert szólt le amiről neki fingja sincs ráadásul komoly kutatási háttere van orvosok alkalmazzák és ami valóban segítene. De azért itt okoskodik. Én rengeteg kutatási anyagot és könyvet elolvastam a témában. És az összes valami hasonló módszert javasol, mint a meditáció, ami az okoskodó szerint nem segít. Hát az a bajom, hogy ide jön valami nagyokos aki valójában semmit sem tud erről. Nem ad a kérdezőnek használható módszert. Mert nem adott és mégis litániát ír arról ami nem működik.

Ez a röhej és ezek oktathatnak a mai világban.

2015. márc. 15. 13:29
 16/19 anonim ***** válasza:
25%
Már bocsi, de aki itt okoskodik és tépi a száját, az pont te vagy :D A kérdésre már válaszoltál, miért kell itt másokat szapulni?
2015. márc. 15. 13:35
 17/19 anonim válasza:
44%

Teljesen egyet értek a 4-5sel. Adott is pár könyv ötletet amiket el fogok olvasni. :) Én is sokat paráztam, akkor is nagyon ideges voltam amikor 4-es, 5-ösre tudtam az anyagot.

Hiába megy valaki sokszor vizsgázni, attól még izgulni fog, hogyha belülről nem magabiztos.

Két diplomám van szóval van elég vizsgarutinom. De mégis iszonyatosan paráztam még a végzős években is, akkor is amikor kb mindent tudtam.

A meditáció és a jóga megnyugtatja a vegetatív idegrendszert. Így az egész tested idővel lenyugszik és olyankor is nyugodt fogsz maradni amikor valami stresszhelyzet ér. Viszont ahogy korábban is írták ez nem egy-két nap vagy egy-két hét alatt fog bekövetkezni, hanem hónapok vagy még hosszabb idő alatt.

A gyermekkori traumák sok ilyen stresszt okozhatnak tudatalatt, amire a meditáció és a jóga hatni tud.

Amit a 6-os írt az is mindenképp hasznos, hogyha elpróbálja az ember. De ha ez is csak további stresszt okoz, akkor a gond sokkal mélyebben van, mint hogy valaki izgul. A kérdezőnél minden bizonnyal komolyabb lehet a probléma.

2015. márc. 15. 13:39
 18/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat, kaptam Tőletek hasznos ötleteket. :)
2015. márc. 15. 15:30
 19/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :)
2015. márc. 24. 02:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!