Mást is "megbénít", ha társaságban fényképezik és tudja, hogy a fotó pl. a facebook-on fog landolni?
a tagelést le tudod tiltani, így a tudtod nélkül nem terjed jobban a kép, mint szeretnéd.
ha nagyon ciki a kép, akkor akár töröltetheted is a FB-al, de attól nem leszel népszerű a barátaid körében - bár egy idő után leszoknának róla, hogy fényképezzenek téged
próbálj nem törődni vele, fogadd el, hogy szar képek lesznek rólad és nyugtasson meg a tudat, hogy másokat se érdekelnek sokkal jobban a rólad készült képek. ha te nem foglalkozol vele, akkor más se fog
fotogénné úgy válhatsz, hogy elmész egy hozzáértő fotóshoz, aki tudja, hogy lehet rólad jó képeket készíteni. csináltass pár jó képet magadról és azokat használd profilképnek, a többivel meg ne foglalkozz
Pontosan ezt akartam én is javasolni, hogy menj el egy igazi fotóshoz! Olyanok készítenek rólad fotókat, akik annyit konyítanak a fotózáshoz, mint a részecskegyorsítóhoz. Egyszerűen nem értenek hozzá. Ha értenének, soha nem csinálnának többé selfie-t magukról, mert a fényképezés, az nem erről szól! Tehát, hülye feltételekkel, hülyén néz ki sok mindenki és nemcsak te!
Minél több szép kép készül rólad, annál jobban érezni fogod, hogyan nézz a gépbe, amikor fotóznak. A jó fotós szerint nincs olyan, hogy valakinek nincs fényképarca, ez csak az átlagember véleménye. Mindenkiről lehet jó és vacak képet is készíteni. Egy jó fotós azonban MEGLÁTJA azt, hogy mit és hogyan érdemes lefényképezni. Biztosan láttál már tablóképeket, szinte kivétel nélkül mindenki jól néz ki rajta. Szép ruha, mosolygás, beállított fények, testhelyzetek. Ez lenne a lényege. Nem azért kell elmenni lefotóztatni magad, mert "tyű, de jól nézek ki", hanem gyakorlásnak sem utolsó.
Ha nincs kereted erre, mert ez előfordulhat, akkor szerezz egy ismerőst, aki sokat fényképez, hátha elvállal ingyen. Egy ilyen, mindenkinek jót tesz, alanynak, fotósnak egyaránt. Én is csináltam ilyet, a lány kb 15-el volt fiatalabb, mint én. Lett belőle egy-két nagyon jó kép, a többi meg átlagosan elviselhető, egy-kettő meg nagyon rossz. Csak az akkor még filmre ment ... Most könnyebb megtekinteni a végeredményt, rögtön tudsz változtatni. És nagy igazság, hogy az ismétlés a tudás anyja! Gyakorolni kell és jobb leszel a fényképeken.
A nejem egy ideig tiltotta, hogy a gyerekekről fényképet tegyek fel a facebookra. Csak az osztálytársak, a tanítónő, mindenki felrakta. Be kellett látnunk, hogy elkerülhetetlen. Ha nem is nevezik meg az embert, akkor is ott van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!