Ha a homoszexuálisokat elfogadják, akkor a keresztényeket miért nem?
Tudom elég kisarkított és általánosító, de hadd vázoljam.
Keresztény (római katolikus) vagyok, mindig is az voltam. Nincsen különösebb bajom a melegekkel, ismerek is ilyen embert.
Úgy vagyok vele, hogy csinál, amit akar, nem értek vele egyet, de nem az én életem. Isten mindenkit ugyanannyira szeret, miért gyűlölném pont én azt, aki más.
Amíg nem erőltetik rám, nem rágják a számba, hogy milyen jó melegnek lenni, törődök a magam dolgával.
De mégis úgy érzem, hogy azok körében, akik támogatják a melegek házasságát, meg azt mondják, hogy ez milyen természetes, ők a keresztényeket valamiért "kinézik".
Ha el "kell" fogadni minden meleget, miért nem lehet engem?
Nem bántok senkit...
Persze nem arról beszélek, hogy az olyan keresztényeket is el kell fogadni, akik "POKOL TÜZÉN ÉGSZ EL" táblákkal üvöltöznek a melegekkel. Ő velük sem értek egyet...
szóval erről mit gondoltok?
tényleg érdekel az emberek véleménye.
Mindenkinek meglehet a sajátja, ezt előre szeretném leszögezni, joga van mindenkinek azt gondolni, amit akar.
Ne öljétek egymást pls. a kommentekben, beszéljünk erről érett emberek módjára.
"És az is nyilvánvaló, hogy a homoszexualitás sem egy természetes (és ezt nem bántóan mondom) állapot, amit az is mutat, hogy képtelenek gyermeket nemzeni. "
Ezt a baromságot hol olvastad?:D
ezzel a cikkel zárnám a vitámat.
Egyébként pedig rengeteg katolikus nap, mint nap imádkozik melegekért, ateistákért, más vallásúakért.
Még, ha tagadja is az illető Istent, vagy utálja az egyházat, akkor is elgondolkodtató a tény, hogy míg vannak, akik utálattal fordulnak egy vallásos felé felé, arra a másik azzal válaszol, hogy könyörög a támadó üdvösségért Istenhez...
Szerintem minimum mint gesztus, gyönyörű dolog, még szebb, ha hisznek is benne.
Ennyit erről, dicsértessék a Jézus Krisztus!
Ne haragudj kérdező ,de ez egy szánalmas dolog. Hagyatkozni egy nem létező dologra ,és ebből csinálni a gyűlöletet. Ki is derült a mondatodból ,hogy a többi vallást is megveted ,akkor szerinted a tiédet ,miért ne kéne? Azért mert te azt állítod ,hogy imádkoznak értük , és teljesen mindegy ,hogy kiért ,nem lesz nekik jobb ,ahogy senki másnak sem. Ennyi erővel imádkozhatsz az éhen halt emberekért is ,ja de bocs ,hát te így segítesz rajtuk igaz? Ez nálatok úgy látom ,hogy egy imával le van tudva ,és ti ettől olyan szentek lesztek. Könnyű azt mondani magunkra ,hogy én vagyok a tökéletesség ,én mindenkiért elmondok pár hülye mondatot ,és ettől én leszek a jó,mert nekik ez segít. Miközben minden ember kezéhez tapad vér, az enyémhez is ,ahogy a tiédhez is. Ha te ennyire hiszel a vallásodban ,akkor tudd ,hogy a pokolra kerülsz ,ahogy mindenki más is ,ha a Biblia igaz volna.
Én az összes vallást megvetem, minden vallás egy szekta, és az összes ugyanarra épül. A vallások miatt mindig is voltak háborúk és lesznek is. Most is az van. Őszintén nem primitív dolog? Szerintem az. A vallás egy jó ürügy emberek mészárolására. A te katolikus egyházad is gyilkoló gép volt régen , és ma is meghalnak miattuk(öngyilkosság), többek között a homoszexuálisok is ,mert addig döngölik a földbe őket ,köztük az egyház ,hogy elvegyék az életkedvüket. Ja de bocsánatot kérek ,a te vallásod szerint az öngyilkosság a bűn. Pedig az a bűnös ,aki mást abba taszít. Szerintem nem lesznek az ilyen képmutatók jobbak egy gyilkostól. Inkább gondolkodj, minthogy hülyeségekben hiszel. Bár ez a te döntésed ,így nincs jogom nekem megmondani. Ha tanultál volna eleget ,akkor tudnád ,hogy mi létezik és mi nem.
Kérdező! Én plussz pontot adnék Neked, ha lehetne értékelni a Kérdezőt! :)
Volt azért 1-2 értelmes válasz is a témára, a többi értelmetlen kötözködő sablon-troll-bullshitekkel meg nem kell foglalkozni. Ilyen az online kommunikáció.
Gyere legyél minimum egy évig az egyház tagja, utána tegyél ilyen kijelentést, mert egyelőre olyan szinten az ellenkezőjét mondtad az egyháznak, hogy az valami nevetséges.
#25!
köszönöm! nagyon, nagyon köszönöm!
Úgy értettem, hogy egymással képtelenek. Nem vagyok hülye ;)
Amúgy meg egy közösségnek szüksége van akár valós, akár kreált ellenségekre ahhoz, hogy igazán összetartó legyen. "Közös a cél, együtt megvalósítjuk."
Tehát ezt a támadási felületet ki lehet aknázni azzal, ha kitartóan elfogadóak vagyunk. Ha mindenki elfogadó lenne, lehetne mindenfelé vagdalkozni, vádaskodni, egyszerûen felesleges lenne, leperegne az emberekrõl.
A legjobb fegyver ez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!