Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Ha a homoszexuálisokat elfogad...

Ha a homoszexuálisokat elfogadják, akkor a keresztényeket miért nem?

Figyelt kérdés

Tudom elég kisarkított és általánosító, de hadd vázoljam.

Keresztény (római katolikus) vagyok, mindig is az voltam. Nincsen különösebb bajom a melegekkel, ismerek is ilyen embert.

Úgy vagyok vele, hogy csinál, amit akar, nem értek vele egyet, de nem az én életem. Isten mindenkit ugyanannyira szeret, miért gyűlölném pont én azt, aki más.

Amíg nem erőltetik rám, nem rágják a számba, hogy milyen jó melegnek lenni, törődök a magam dolgával.

De mégis úgy érzem, hogy azok körében, akik támogatják a melegek házasságát, meg azt mondják, hogy ez milyen természetes, ők a keresztényeket valamiért "kinézik".

Ha el "kell" fogadni minden meleget, miért nem lehet engem?

Nem bántok senkit...

Persze nem arról beszélek, hogy az olyan keresztényeket is el kell fogadni, akik "POKOL TÜZÉN ÉGSZ EL" táblákkal üvöltöznek a melegekkel. Ő velük sem értek egyet...

szóval erről mit gondoltok?

tényleg érdekel az emberek véleménye.

Mindenkinek meglehet a sajátja, ezt előre szeretném leszögezni, joga van mindenkinek azt gondolni, amit akar.

Ne öljétek egymást pls. a kommentekben, beszéljünk erről érett emberek módjára.

2015. jan. 21. 21:27
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
59%
Részemről fogalmam sincs, mert pont azért nem vagyok keresztény, mert a Biblia része az ószövetség, mindazonáltal keresztény emberekben sokkal több emberséget tudtam felfedezni, mint a liberalistákban, akik abban teljesülnek ki, ha őrjönghetnek a hányásukban fetrenghetnek, lázadhatnak bármi ellen, és szétdrogozhatják az agyukat. A munka fogalma pedig büdös a számukra.
2015. jan. 21. 21:55
 2/28 FDra válasza:
93%

Kedves kérdező!

Sajnos szélsőségek mindenhol vannak, az idiotizmus nem szexuális orientáció függő.

Ahogy a "pokol tüzén fogsz elégni", Westboro Baptist Church és hasonló keresztények léteznek, ugyanúgy vannak fanatikusan vallásgyűlölő melegek is. De én úgy gondolom, ez mindkét "oldalon" a kisebbség. A baj az, hogy hangosak - hangosabbak a békés többségnél.

Sajnos az ide-oda szurkálás megy és egyre inkább gerjeszti az indulatokat, na meg alapból olyan világban élünk, ahol muszáj dobozokba rendeznünk az embereket (lásd pl. az első válaszoló "libsi" és "konzervatív" jelzőit), és aszerint ítélünk meg valakit, hogy melyik dobozba rakja saját magát/helyezzük oda mi képzeletben.

Nehéz kérdés, amire szerintem (egyelőre) nincsen egyetemes jó válasz.

Annyit tudunk tenni, hogy kerüljük - minden irányból - a szélsőségeket, és intelligens emberekkel barátkozunk, akik a személyiségünk alapján ítélnek meg minket, nem egyes tulajdonságunk (legyen az szexuális orientáció vagy vallási hovatartozás) miatt.

2015. jan. 21. 21:57
 3/28 anonim válasza:
91%

2es, kérdésedben ellentmondásokba ütközöl.

Ja, és nem válaszoltál a kérdésre.

Én sem értem teljesen, kérdező.

Mikor tavaly, az eurovíziós dalfesztivált megnyerte az osztrák induló, édesapám rögtön megjegyezte:

A Sátán most röhög a markába!

Sajnos ez a helyzet, ma már semmi sem szent, az Istenkáromló,millokat meggyalázó Charlie Hebdo újságot kell éltetni és még rengeteg ilyen példa van.

De a keresztények nem hihetnek Istenben, mert nem mindenkinek tetszik. Gyalázat!

2015. jan. 21. 22:03
 4/28 anonim ***** válasza:
45%
Megrögzött hetero, s méginkább megrögzött ateista vagyok. Nekem azonban a keresztényekkel semmi bajom, míg a homokosokat ki nem állhatom.
2015. jan. 21. 22:06
 5/28 anonim ***** válasza:
20%

mert a kereszténység csak egy társasági szokás.

elmennek vasárnap a templomba,mert a szomszéd is jár,énekelnek,adakoznak,de egyikük sem él minimálisan sem keresztényi életet.

A bu-ziság meg csak simán gyomorforgató.

ezért egyik sem elfogadható.

2015. jan. 21. 23:04
 6/28 anonim ***** válasza:
24%
Szerintem meg kérdező, neked igenis van bajod a melegekkel. Legalábbis ha nem lenne én úgy gondolnám nem tennéd hozzá, hogy amíg nem erőltetik rád. Aztán az sem valami melegbarát mondat, hogy nem értesz vele egyet. Meg mi az, hogy el kell fogadni minden meleget?
2015. jan. 22. 00:55
 7/28 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező!

Teljes mértékben egyet értek veled. Alap, hogy vallás, szexualitás, vélemény, életmód tekintetében tiszteletben tartsuk mások jogát, véleményét.

Sajnos az utóbbi időben az országban olyan irányba mennek a dolgok, hogy ez nem lehetséges. A politika befurakszik az élet minden területére. Ezeket a konfliktusokat mesterségesen szítják. A hatalom megszerzése, megtartása és figyelemelterelés, "oszd meg és uralkodj" a cél.

Valamikor a 2000-es évek elején nagyon elromlott valami ebben az országban. Paranoia, gyűlölet, bűnbak keresés mindenhol.

Ilyen téren a rendszerváltás előtt-után hazánk a béke szigete volt a környező országokhoz képest. Délen háború, északon Slota, Meciar, keleten a románoknál is erős nacionalista, szélsőséges befolyás volt (Vatra). Ők kinőtték, mi beleléptünk ugyan abba a mederbe.

Nagyon bonyolult, összetett dolgokról van itt szó. Sajnos egy ilyen fórum nem alkalmas a megvitatásra egyszerűen terjedelmi okok miatt.

2015. jan. 22. 04:09
 8/28 anonim ***** válasza:
0%

én a melegségre úgy tekintek, hogy betegség és nem támogatom!

a keresztényekre meg valahogy így: ateista vagyok...

"ha egy embernek képzeletbeli barátja van az bolond, de ha sok embernek ugyanaz a képzeletbeli barátja az vallás"

egyikkel sem értek egyet, VISZONT! ha a melegek nem tolják az arcomba a másságukat, és nem vonulnak fel, nem gusztustalankodnak előttem, csak otthon a 4 fal között mások az nem zavar...

ha egy keresztény (van ilyen ismerősöm!) nem akarja rám kényszeríteni az ő "isteni szeretetét" meg akaratát akkor nincs vele bajom...

a melegek olyan szeretetet kapnak egymástól mint én és a barátnőm, igaz számomra gusztustalan, de az ő lelküknek erre van szükségük...ettől boldogok!

a keresztényeknek szükségük van az istenükre, hogy a papjaik és a többi vallási vezetőjük jól éljen...nekik meg szükségük van a közösségre, a hitre...

szóval mindenki úgy boldog ahogy akar! de másra ne akarja rákényszeríteni a saját boldogságát...én is a saját módomon érem el a boldogságot...mindenkinek ezt kellene tennie!

a keresztényeket terelik mint a birkákat...a melegek betegek...de talán sokkal jobban elnézik ha valaki beteg minthogy "agy mosott birka" legyen...

2015. jan. 22. 09:29
 9/28 anonim ***** válasza:
100%

A keresztényekkel nincs bajom, hisz magam is hiszek Istenben, bár nem a Biblia alapján és nem vagyok gyakorló keresztény sem. A magam módján, de Istenhívő vagyok én is. Az egyházat mégsem kedvelem, mert ahogy látom, a legtöbb emberen színtiszta agymosást végeznek, úton-útfélen próbálják rámerőltetni a vallásukat és meggyőzni róla, hogy igenis a Pokolra fogok jutni meg hasonlók. Ez nem tetszik, ahogy az sem, hogy a Bibliával próbálják meg az embereket ellenünk úszítani. Nem tartom magam rossz embernek, még a legtöbb bibliai szuper elváráshoz képest sem, mégis szerintük sátáni gonosz lény vagyok, csak mert egy velem azonos neműbe szerettem bele.

Na ez a bajom a keresztényekkel.

Egyszer olvastam egy nagyon jó idézetet, sajnos nem emlékszem rá pontosan, de a lényege ez volt: milyen érdekes, hogy a homoszexualitás létező dolog az emberek közt, míg valljuk be, Isten létezése nincs bizonyítva. A vallásos emberek mégis egy nem létező dologra hivatkozva gyűlölnek, rekesztenek ki és uszítanak más embereket érző és létező társaik ellen. Na ez az, ami nem gyere be nekem.

Persze nem azt mondom, hogy mindenki ilyen. Az emberek nem egyformák, és minden nemű, szexualitású és vallású emberek között vannak ilyenen is, olyanok is. Felesleges általánosítani.

25/l/pán

2015. jan. 22. 10:02
 10/28 Girgoy ***** válasza:

Azért, Kérdező, mert a liberilzmus, tolerancia csak hamis fogalmak, és valójában csak addig nahgoztatják a szabadságot, elfogadást, ameddig a többiek őket fogadják el. Mihelyst nekik kellene elfogadni és teret engedni olyanoknak, akik másképp gondolkodnak, mások mint ők, már rohadtul nem tolerálják őket visszafelé. Ezt több értelmes ember már átlátta, de a nagy birkatömegek sajnos sajnos még nem.

Ráadásul, a "tolerancia" szó ugye azt jelenti: "tűrés, elviselés". Tehát rohadtul nem az a toleráns, aki a "másfajtákat" ugyanolyanoknak vagy még jobbaknak tartja, hanem pontosan az a toleráns, aki egyszerűen elviselni képes a másképp gondolkodókat. A "másság elfogadása" szó szerint azt is jelenti, hogy elfogadom, hoyg ő más és nem ugyanolyan, mint én.

Ezzel csak azt akartam demonstrálni, hogy ebben az egész liberális milliőben a szavak mennyire kifordulnak önmagukból, mennyire bizonytalanná válik a jel és a jelentés közötti kapcsolat, egyszerűen egy hazug rendszer az egész a magjáig hatolva.

Mert hogy a szabadság pont azt jelentené, hoyg önmagam rabságaitól, szenvedélyeitől tudok elszabadulni, amik megkötözik az akaratomat és választási szabadságomat, és ebben segítek másoknak is. A kereszténység pont olyan tettektől óvja az embert, amik ilyen megkötözéseket idéznek elő. A valódi szeretet tettei ugyanis nem kötnek meg, míg az önzőség igen. A valódi szeretet az nemcsak elfogadja a másikat, mint embertársát, sőt Isten képmását, aki lehet, hogy többet ér, mint én magam, hanem átlátja azt az ellenséges pókhálót is, amibe a másik gabalyodott és segít tőle megszabadulnia! Miután már ő maga is megszabadult tőle, tehát van használható ötlete a kivezető útról.

2015. jan. 22. 10:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!