Ha a homoszexuálisokat elfogadják, akkor a keresztényeket miért nem?
Tudom elég kisarkított és általánosító, de hadd vázoljam.
Keresztény (római katolikus) vagyok, mindig is az voltam. Nincsen különösebb bajom a melegekkel, ismerek is ilyen embert.
Úgy vagyok vele, hogy csinál, amit akar, nem értek vele egyet, de nem az én életem. Isten mindenkit ugyanannyira szeret, miért gyűlölném pont én azt, aki más.
Amíg nem erőltetik rám, nem rágják a számba, hogy milyen jó melegnek lenni, törődök a magam dolgával.
De mégis úgy érzem, hogy azok körében, akik támogatják a melegek házasságát, meg azt mondják, hogy ez milyen természetes, ők a keresztényeket valamiért "kinézik".
Ha el "kell" fogadni minden meleget, miért nem lehet engem?
Nem bántok senkit...
Persze nem arról beszélek, hogy az olyan keresztényeket is el kell fogadni, akik "POKOL TÜZÉN ÉGSZ EL" táblákkal üvöltöznek a melegekkel. Ő velük sem értek egyet...
szóval erről mit gondoltok?
tényleg érdekel az emberek véleménye.
Mindenkinek meglehet a sajátja, ezt előre szeretném leszögezni, joga van mindenkinek azt gondolni, amit akar.
Ne öljétek egymást pls. a kommentekben, beszéljünk erről érett emberek módjára.
és miért gondolod, hogy nem fogadnak el?
csak ne hirdesd, hogy keresztén yagy, ne legyél nyilvánosan kersztény. ne erőltesd másra a kereszténységedet, ne tudjak róla, hogy keresztény vagy. rejtőzködve csináld. nem értem miért kell nyilvános miséket tartani, nem lehetne otthon a 4 fal között? :P
(ismerős szöveg?)
" De a szexualitás - akár homo, akár hetero - alapvetően a privát szférába tartozik."
tényleg? tudtommal a házassági anyakönyveztetés nyilvános, a karikagyűrű hordás nyilvános, tele vannak az újságak azzal, ki kinek a felesége meg barátja, ki kivel jár, stb..
Mert természetesen, amit sok száz évvel ezelőtt csináltak MÁS keresztények, azért kell hibáztatni a maiakat teljesen logikus...
Komolyan???
Ne szórakozzunk már...
Pontosan az ilyen vélemények miatt érzek problémát, és gyakori konfliktust.
ÉN!! 19 éves lányként, természetesen egy voltam azok közül, akik mészárolták az embereket!
EZ totális bullshit!
Más volt a társadalmi felépítés, összehasonlíthatatlan a két kor, főleg a konfliktus kezelés szempontjából. Elképesztően irreleváns a keresztes hadjárat ebben a témában.
A keresztények egyenként személyek! Oké, hogy közösséget alkotnak, képviselnek valamit, de itt nem ez a lényeg.
Ennyi erővel akkor ítéljünk el minden keresztényt, mert volt egy darab (igen, tudom, hogy több is volt/van) pedofil pap. Ha valaki még szeretne ezzel a válasszal jönni, engedjétek meg előre a reakciót.
Ott az adott személy volt beteg, nem a kereszténység ilyen.
Köszönöm.
Akkor más megközelítésből.
Ha 2000 évig a római katolikus egyház többnyire bűnös volt, akkor miért pont most ne lenne az?
Kedves kérdező ,ma is halnak meg az egyház miatt. Sokan lesznek miattuk öngyilkosak(többek között homokosok) ,úgyhogy áltathatod magad ,hogy mekkora szentek. És már ne is haragudj ,minden vallás ugyan arra épül. Teljesen mindegy ,hogy valaki kereszténynek vallja magát ,vagy muzulmánnak ,vagy akárminek. Most is vallásháború van ,úgyhogy gondolkodj el inkább azon ,hogy mire jó a vallás. Mert gyilkolásra az biztos ,hogy egy jó ok.Vallások miatt mindig voltak a múltban is háborúk ,és most is az van.
Egyébként meg nem értem ,hogy aki kereszténynek vallja magát ,az valaha is utána nézett ,hogy mi az? Szerintem 90+%-a azt se tudja ,hogy az valójában mit hirdetne. Jézus 2 dolgot ítélt el nagyon. Az erőszakot és a kapzsiságot. Jézus a korának a zsenije volt ,nem több. Nem beszélt ő "mennyországról" sem "pokolról". Ahogy a "Sátánnal" sem beszélt. Ő csak megmondta az embereknek ,hogy mitől szenvednek ,és mit kéne csinálni ,hogy ezt elkerüljék. Egy befolyásos személy volt ,ezért is végezték ki. Veszélyt jelentett a hatalomra, ezért el kellett "távolítani". Ilyen történt már a történelemben nem egyszer. (pl Jean D'arc).
Nekem semmi bajom azzal ,hogy valaki kereszténynek vallja magát ,de akkor már tudja is ,hogy mi az.
Egyszerűen rossz a kommunikáció. A radikálisak szava mindig hangosabb, akár kevesebben vannak akár nem, és ezt közvetíti az emberek felé a média. (lásd: pedofil pap, melegfelvonuláson "legdurvábban" felöltözött emberek stb.)
Tehát, ha valaki nem tagja egyik "társaságnak" sem vagy netán csak az egyiknek, ezt a szélsőséges verziót kapja az arcába és ez alapján ítéli el/meg a helyzetet.
Nyilvánvalóan az Egyház nem tökéletes, de az ember sem az. Sem a keresztény, sem az ateista.
És az is nyilvánvaló, hogy a homoszexualitás sem egy természetes (és ezt nem bántóan mondom) állapot, amit az is mutat, hogy képtelenek gyermeket nemzeni.
A kitartásunkkal és türelmünkkel is van probléma.
Ha mi elfogadóbban bánunk a másikkal, azt várjuk el, hogy a másik is így bánjon velünk, de sok esetben ez nem történik meg. És ilyenkor feladjuk, mondván, "Tök fölösleges." vagy "Én megpróbáltam, de hiába, úgysem változik.".
De emberek, higgyétek el, változik, de ehhez igenis sok időre és türelemre van szükség, még akkor is, ha a másik viselkedése velünk szemben nem változik egy könnyen. Nyitni kell, megmutatni, hogy mi (akár keresztények, akár homoszexuálisok) semmi rosszat nem akarunk, csak elfogadottan és békében élni hátralévő életünket.
Csodát azonban felesleges várni, sosem lesz olyan, amit mindenki elfogad.
Én úgy tartom, ha időről-időre legalább egy homoszexuális ember elfogadja a kereszténységet vagy legalább egy keresztény ember elfogadja a homoszexualitást, az már előrelépés.
Vagy, ha nem is elfogadjuk egymást, de legalább hunyjunk szemet. Ha látsz egy meleg párt csókolózni az utcán: menj tovább. Ha látsz egy nénit az aluljáróban, aki szórólapot nyújt feléd: mondd, hogy köszönöm, nem kérek. Netalán, ha egy barátod azt mondja, jó dolog kereszténynek lenni: mondd neki, örülsz a boldogságának, de megvannak a saját elképzeléseid és abba az Egyház nem fér bele.
Igen, sokkal egyszerűbb inkább szarni az egészre, mondván "Nekem nincs időm erre, meg van a magam baja, enélkül is.". De akkor ne várjunk semmiféle változást, csak úgy a semmiből.
Azért,mert a vallás választható,a szexualitás nem.
Bár a választásba sincs joga beleszólni senkinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!