Regisztrál-e a facebookra az, aki nem szereti kiteregetni a magánéletét és 0-24-ben magát mutogatni?
Egy régebbi kérdésre adott válaszok közt egy ilyet olvastam.
"Eleve aki nem szereti a magánéletét kiteregetni és 0-24-ben magát mutogatni, az nem regel Facebookra..."
Aki a korábbi kérdésre a fent idézett választ adta, nagyon el lehet tévedve.
A facebook annyira elterjedt, hogy gyakorlatilag ott a legkönnyebb kapcsolatban maradni bárkivel, akit ismerünk, van, akinek a munkájához kell, mert ott hirdetik meg, ha egy-egy műszakot nem akarnak vállalni, ott kérheti valaki, hogy ő kapja meg, ennek semi köze a magánélethez már.
Lehet, hogy amikor a facebookot kitalálták, akkor még úgy gondolták, hogy ez csak szórakozás lesz, de ez már messze túl van azon.
Ja és nem kötelez senki senkit, hogy minden percben kiírj valamit a facebbokra, lehet rajta privátban is kommunikálni
Én regisztráltam, de soha nem rakok ki semmit, maximum félévente egy képet.
Szerintem jó dolog a facebook, mert meg lehet rajt találni bárkit, engem is megtalálhatnak és jó az üzenetrendszere is. Rossz oldalát nem látom ilyen szempontból. A sok hülye meg más téma.
Megadtam az iskoláimat, évente egyszer kb lecserélem a profilképemet és ennyi. Még a lakhelyem, a kapcsolati állapotom sincs fent, nem raktam ki, mikor megyek nyaralni, vásárolni, bulizni, családdal programra, a mosdóba... senki nem kényszerít rá. Azt a kevés adatot is csak szűk kör láthatja, bejegyzésekben nem tudnak megjelölni, stb. Ennek ellenére naponta ott lógok és beszélgetek az ismerőseimmel. :D De az egyetemi infók is leggyorsabban az épp felkapott közösségi oldalon jutottak el az emberhez.
Egyébként a legtöbb ismerősöm se olyan, aki mindent kiír, 1-2 ilyen kényszeres mániákus volt, töröltem is őket, meg unokahúgomnak volt egy ilyen időszaka még kistiniként, de szerencsére hamar kinőtte ő is. :D A facebook azért nem az ördögtől való, kell egy minimális IQ az ésszerű használatához, de ha ez adott, akkor elég praktikus dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!