Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők, akik a felnőtt gyerekü...

Szülők, akik a felnőtt gyerekükkel élnek együtt! Nektek vannak elvárásaitok a gyereketek magánéletét illetően?

Figyelt kérdés
Szóval nem arra gondolok, hogy dolgozzon, adjon bele a rezsibe/kajába, ne hallgasson éjszaka teljes hangerőn zenét vagy ne használja el az összes meleg vizet, hanem arra, hogy borotválkozzon meg, kevesebbet netezzen a szabadidejében, ne utazzon többszáz km-t egy koncertért. Tehát ami igazából nem befolyásolja a család életét, gazdálkodását, nyugalmát.
2014. júl. 13. 19:52
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem, ilyen nincs.
2014. júl. 13. 19:57
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Természetesen nem, hiszen mint írod, kedves kérdező: FELNŐTT.. tehát abban adok neki tanácsot, amiben kér.
2014. júl. 13. 19:58
 3/14 anonim ***** válasza:
70%

Buddha szerint az elvárások a csalódások forrásai.

Egy felnőtt ember életébe nem szólhatsz bele, mert semmi jogod, nemhogy neked legyenek vele szemben elvárásaid.

Úgy tekintsd a veled együttélő felnőtt gyermekedet, mintha lakótársak lennétek: bead a közös rezsibe, takarítja a saját szemetét, nem zavar téged a zenéjével stb. De hogy ezen túl mit csinál, az az ő dolga. Semmi közöd hozzá, még ha százszor az anyja vagy is.

Az anyaság - bármennyien is hiszik és vallják az ellenkezőjét - nem jog arra, hogy egy életen át birtokolj egy embert.

4/14 anonim ***** válasza:
69%
Nálunk csak azért szóltak muterék, hogy halkabban szeretkezzünk. :)
 5/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, mindenkinek ment a zöld kéz.
2014. júl. 13. 20:03
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nincsenek elvárásaim, sőt inkább túl engedékeny is voltam mindig sajnos. :(
2014. júl. 13. 20:18
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk sincs ilyen. Igaz engem tini koromban sem korlátoztak semmiben, de nem is voltam egy problémás gyerek (nem buliztam, se pia, se cigi, sőt akkor még pasi se - de hangos zene se :) )
2014. júl. 13. 20:21
 8/14 A kérdező kommentje:
Hatos, kifejtenéd ezt egy kicsit? Mibe nem szóltál bele, amibe most már úgy gondolod, hogy bele kellett volna szólnod?
2014. júl. 13. 20:26
 9/14 anonim ***** válasza:
19%

Kicsit másként látom a kérdést szülőként. Feladatom támogatni a gyermekemet a saját élete elkezdésében (nálunk más városba mentek tanulni egyetemre), de ha nem így lett volna, akkor is biztattam volna őket anyagilag és lelkileg is arra, hogy kezdjenek saját életbe.

Szerintem megalázó mind a gyereknek, mind a felnőttnek, ha a huszonéves gyerekek a szüleiknél laknak, és nem tudnak önállósodni és fejlődni.

Szóval nálunk nem tudnám elképzelni magát az alapszitut, így nem tudom, lehetséges, hogy ugyanúgy gyerekként kezelném (hiszen az).

2014. júl. 13. 20:29
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
6-os vagyok, hát ők nem adnak bele a rezsibe, nem mosogatnak és nem takarítanak itthon és képtelen vagyok szólni nekik, mert nekem egy házisárkány undok anyám volt és nem akarok olyan lenni. De így meg egy cseléd lett belőlem. :(
2014. júl. 13. 20:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!