Miért utálom a magyarországon élő ázsiaiakat?
18. kerületi oldalon: "Kérlek osszátok meg ! A 18. kerület,Béke téri albán pékség nem fizeti ki a próbaidős alkalmazottakat."
akkor vedd kebledre őket is, és örülj az összetartásuknak... Én nem hiszem el, hogy magyar vagy egyébként.Vagy ha igen a hülye fajta.
Az, hogy magyar vállalkozók hogy bánnak el a melóssal, egyáltalán nem mentesíti a kínai, de leginkább vietnámi vállalkozót a jogkövetés alól. Szégyen az előbbi, de az, hogy a magyar állam néhány ellenőrzésen kívül nem tesz semmi látványosat, egyenesen botrány. De gondolj csak bele: honnan öltözködne az a hatalmas embertömeg, akiknek NORMÁLIS ruházkodásra nem futja? Hidd el, mindenki rongyokban járna, ahogy sokan a '90-es évek nagy leépítései után tették. Az ázsiaiak viszont-ki tudja milyen támogatással- idehozzák a minőségtelen szemetüket, és máris boldog a család, van a gyereknek minden évben csizmája 2000-ért. Más kérdés, hogy januárra széttörik a talpa. A fentebbi linkeket pedig érdemes elolvasni mindenkinek. Szerintetek hány ázsiai tölti büntetését áfa csalásért kis hazánkban? Próbálnád meg te így vinni a boltodat! Ne félj, hamar menne a bünti, nem tudnád legális piaci versenyben kitermelni a felét se.
Nem szorgalomról van itt szó, hanem arról, hogy akiknek meg kellene védeni a hazai gazdaságot, Európában példátlan gátlástalansághoz asszisztálnak. Hány évig működött a "Jóska" a MÁV területen? Ne legyetek már naivak!
A rasszizmus vádja pedig tekintve az ázsiai kereskedők hazai sikereit mesze nem áll meg.
23 Az a gond, hogy nincs rálátásod, nekem viszont van, ez a szakmám. Nem kell egyébként aggódnotok, nagyon sok kínai dönt inkább Kína mellett, hasonlóak a bérek, esik itthon a forgalmuk, az üzlethelyiség bérlése drága. Már így is sokan mentek haza, de még többen fognak. Nem akkora biznisz nekik ez az ország, akinek szerencséje van az elintézi a tartózkodási engedályt, valamelyik nyugat-európai országban. Az a néhány valóban milliomos kínai pedig valóban nem fog csődbe menni és ők tényleg jó körülmények között élnek, de ők nincsenek sokan. Szóval a magyar gazdaságot nem tőlük kell félteni.
Azt pedig nem tudom sajnálni, aki megveszi a szar minőséget, van az Asia centerben is nagyon jó minőség, meg nagyon rossz is, ehhez az anyagok ismerete kell, ha valakinek nincs ennyi talpraesettsége, akkor megtanulja a saját kárán, ráadásul igazán baráti áron.
"Az, hogy magyar vállalkozók hogy bánnak el a melóssal, egyáltalán nem mentesíti a kínai, de leginkább vietnámi vállalkozót a jogkövetés alól."
Egyáltalán nem kell rangsort felállítani, a törvény ugyanúgy vonatkozik a magyar munkaadóra, mint a kínaira, sőt még a vietnamira is. Nem értem a különbségtételt. Nekem egyébként teljesen mindegy lenne, hogy milyen nemzetiségű ember NEM fizet ki, nem a származásán van a hangsúly, hanem azon, hogy nem fizet ki.
11.40es kajak nem vágod,hogy lehetetlen versenyezni velük.
vegyünk egy terméket,mondjuk egy műbőr táskát.
1db ára 1980 a nagykerben,ha kérsz róla számlát,akkor az ára 2400-2500ft-ra jön ki.
akkor még ki kell termelj egy bérleti díjat a boltodnak,járulékot fizetned,meg valami fizetést is,vagyis a táskát sehogy nem tudod olcsóbban tovább adni,mint 3400-3600 ft.
namost a kínai vajon mennyiért adja ugyanazt a boltjában?
2200-2400ft-ért.
hogy a pitsába tudnál te ezzel versenyezni,vagy okosabbnak lenni?
még illegálisan sem lehet versenytársa egy magyar vállalkozó,legálisan meg végképp lehetetlen.
úgyhogy a hozzászólásod kb ez is lehetne-
legyetek dílerek,bankrablók,köztörvényes bűnözők aztán lesz pénzetek nektek is.
26 Nem látod az okokat. Nem adómentesség, vagy adócsalás miatt tud a kínai több árut eladni, hanem azért, mert olcsó, a magyar emberek többsége pedig nem gazdag. Oké, az adócsalás néha bejátszik, de nagyban ők sem tudnak adót csalni. Nem egy kínai kisvállalkozó megy itt Magyarországon csődbe.
Én azt gondolom, hogy egy sikeres vállalkozás nem onnan indul, hogy besétálok a nagykerbe és gagyi táskákat igyekszek rásózni az emberekre magasabb áron, mint ahogyan a kínai árulja, mert ez így tényleg nem fog menni. Ennek ellenére minden plázában van olyan bolt, ami a kínai piacról szerzi be a ruhát, eladja drágábban és megy nekik, bár azt én sem értem, hogy miért, gondolom, sokan inkább többet kifizetnek a kulturáltabb körülményekért.
Ha design táskát árulsz pl., ami mondjuk jó minőségű is, vagy valami egyedit, esetleg márkásat, akkor máris lehet egy menő üzleted, azzal nem fogja tudni a kínai felvenni a versenyt, vagyis inkább úgy mondom, hogy a jó minőséget Kínában is drága legyártatni.
Szóval ha valaki vállalkozni akar, akkor nézzen körül a piacon, ezt nem lehet megúszni, ha egy szar ötlettel indítasz egy vállalkozást, akkor az a kínaiak nélkül is be fog csődölni.
Az idiótákkal nem lehet vitatkozni, mert meg sem értik amit mond nekik az ember.
Talán, ha lassan mondom kedves rasszista ba rom, akkor megérted?!
BÁRMILYEN RUHANEMŰ VAGY HASZNÁLATI TÁRGY az otthonodban, nagy valószínűséggel Kínában készült!!!
Ha most dühödben minden kínai cuccot kidobálnál -következetesen az elmélkedésedhez- akkor ott állnál pucér se*gel, mert még az ócsó alsógatyád is kínai!!!
24. Nincs ralatasom? Nem tudom mi a szakmad, de eleg csak korulnezni. Milyen berleti dijrol beszelsz? Erd cityben megvettek az egesz regi buszpalyaudvart. Kb evente szuntetnek meg uzleteket, majd par honap utan ugyanolyan profillal ujranyit. Az epulet meg kozben hullik szet.
Bp.n nem tudsz zoldsegezni piacon, mert ahol nincs egy tulaj alatt az osszes stand, ahova egyebkent sem juthatsz be, ott megjelenik a kinai, aki olyan mennyisegben vesz a nagybanin, hogy te az egy standoddal keptelen vagy az overe arazni, igy radrohad minden. Ha elmesz akarmelyik piacra, mindenhol a Kobanyairol hozzak a ruhat, elektronikat, cipot, meg a Gabor-ciganyok is.
Es itt evi 60-70000-bol megvan a berleti dij.
Arusithatsz te naggyon egyedi csilingelos seggenfuvos lovacskat, ket honap mulva fele annyiert ott lesz a kinai froccsontott valtozata.
Akik ezt engedtek, hogy idaig fajuljon, azokat kene a kerdezonek gyulolnie. Nem tudom, hogy csak urbanlegend-e, de allitolag nyugaton nem nyithattak meg nagykert sem korlatlanul, kiskert meg egyaltalan nem. Osztrakaknal nem is gyulladnak ki a karacsonyfaizzok.De te ezt biztos jobban tudod, hisz ez a szakmad...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!