Szlovákiában élő magyarok: ahol laktok, milyen nyelven beszélnek az utcán?
Faluban lakom, így alap dolog, hogy köszönök az utcán. Az idősebbeknek mindig magyarul köszönök, de a fiatalabbaknál már nehezebb eldönteni, hogy magyarul vagy szlovákul köszönjek, de általában magyarok vannak többségben. Meg ez nem mindenhol van így. Pl. Városban inkább több szlovák van. (ez csak az én meglátásom). Nem tudom, hogy arrafelé hogy vannak a dolgok, én nyugatabbra lakom, Dunaszerdahely nincs messze. Hát Ds-en szerintem szlovák szavat nem hallottam még. Meg ott van a Dac focicsapat is, ami összerázza a felvidékieket. Dunaszerdahely ,,magyaros". De ott van Vágsellye, ami régen szintén magyar város volt, mára meg teljesen ,,elszlovákosodott". Szóval mindenhol máshogy van.
Sajnálom, hogy csak nyugatabbi régióról tudtam nyilatkozni, remélem segítettem. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!