Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Miért utasítanak el az emberek?

Miért utasítanak el az emberek?

Figyelt kérdés
Iskolában, buszokon, metrón NAPI gyakorisággal kapok rosszindulatú megjegyzéseket főleg felnőtekktől (például: -ezek a társadalom csicskái, még főzni se tudnak). Azt belátom, hogy valószínűleg beilleszkedési problémám van de nem kívánok senkinek sem rosszat, ráadásul nem is ismernek és egy kib***ott szót nem szóltan hozzájuk. Általában csoportosan kiröhögnek ( mert látják hogy nem illeszkedem be?) és teljesen leszívják a jókedvem. Nem tudom, hogy védekezzek ellenük vagy egyáltalán mi az oka ennek. Ha meg kiállok magamért és esetleg kiütném akkor meg bedugnak egy patkánylyukba a börtönbe. Úgy hallottam, hogy egymást kéne segíteni a társadalomban... Örülnék nagyon nagyon, ha valaki tudna segíteni( úgy vélem sokan tudnának, mivel a többségnek nincs ilyen problémája)

2014. szept. 9. 16:04
 1/8 anonim ***** válasza:
Van rajtad valami ami más, mint az átlag? Az átlagtól való eltérést nem tolerálja a csordaszellem.
2014. szept. 9. 16:16
 2/8 anonim ***** válasza:
Talán az öltözködésed miatt lehet ez ... Hogyan öltözöl ? Milyen ruhákban jársz ? Légyszi, írd meg és talán tudok segíteni :D
2014. szept. 9. 16:18
 3/8 A kérdező kommentje:
Normális ruhákban. (22 éves vagyok)
2014. szept. 9. 18:04
 4/8 A kérdező kommentje:
Nem tűnök ki egyáltalán az öltözködésemmel a tömegből.( márkás cuccaim vannak, de én úgy látom nem csak nekem)
2014. szept. 9. 18:07
 5/8 anonim ***** válasza:
Szerintem Te nagyon durván önértékelési problémákkal küzdesz.
2014. szept. 9. 20:28
 6/8 A kérdező kommentje:
Az mit jelent?
2014. szept. 9. 22:57
 7/8 A kérdező kommentje:
( lehet, hogy igazad van, ha kifejtenéd bővebben azt megköszönném)
2014. szept. 9. 22:59
 8/8 A kérdező kommentje:

"Ha másvalaki akaratának megfelelõen viselkedsz, és háttérbe szorítod a saját kívánságaidat, akkor személyiséged egy részét a másik személlyel azonosítod. Megengeded, hogy õ irányítsa a gondolataidat. Szétdarabolt leszel. Az egyik fõ formája ennek az önértékelési zavar, vagyis az az érzés, hogy 'elrontottam', 'nem jól csinálom', 'nem vagyok elég jó'. Ha valaki azt mondja, 'nem elég jó' amit csinálsz, vagy hogy 'ezt nem kellett volna', akkor elkezded megkérdõjelezni magad. Önvizsgálatba kezdesz, és ezt kérdezed: 'Valami baj van velem?' Amikor valaki tévesen értékeli vagy félreérti, amit mondasz, vagy azt, ahogy érzed magad, az természetesen zavaró. Ez azt jelenti, hogy a másik nem értett meg. A lelkesedésed elpárolog. Lehet, hogy elfogadod ezt a téves értékelést - talán azért, mert a másik személy a fõnököd vagy egy domináns egyéniség. Ha figyelmen kívül hagyod saját érzéseidet, és úgy véled, a másik félnek van igaza, akkor kezded nem a saját, hanem az õ akaratát követni. Egy részed a másik személlyel azonosul és leválik az igazi énedrõl. Arról az énedrõl, amely a választásaidért felelõs.

Ez sokszor előfordul gyerekekkel, amikor átveszik a szüleik jellemző tulajdonságait. Nagyon gyakori olyan kapcsolatokban is, ahol az egyik partner alkalmazkodik, hogy megfeleljen a másik elvárásainak. Ez természetesen a munka kapcsolatokban is előfordul. Amikor a céljainkat elnyomja valaki, - bármennyire jó szándékkal is - az végülis romboló hatású. Negatív értékelések (személyes kritikák, vélemények) különösen feszült időszakban lehetnek rendkívül zavaróak."

Az apám volt ilyen velem, pár hete ismét tiszteletlen vol. Picit megszurtam meg szétvertem a bordáit. (pedig szeretem őt de elviselhetetlenül tiszteletlen. Más embertársam is csaptam már meg mert tiszteletlenek voltak.

2014. szept. 9. 23:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!