Miért nem képesek az emberek elfogadni a másságot?
"A főemlős fajfenntartás:
ösztönben benne van, hogy van
egy hím, van egy nőstény,
vannak utódok. Akik ezt nem
követik, kihalnak, ennyi. Tény.
Nem kell túlragozni."
hmm, igen... de az biztos h sosem fog kihalni.rengeteg gyerek van otthonban, mert nem kellett senkinek. a homoszexuális párok akik gyereket szeretnének, oda mennek.
ha úgy nézed, nincs "normális" forma.. én leszbikus vagyok, nekem ez a normális. ennyi.
ahogy az első írta.
az embereknek nincs jellemük, idomítható állatok, és amit betanulnak pl 16 éves korukig, utána az marad.
pont minap mesélte tárki kutatója, hogy mennyire nem változik a magyar emberek világképe, és még ma is 60% utálja a pirézeket.
tény, hogy egyre magasabb a fiatalok közt is az idegengyűlölet.
de régen sem volt sokkal másképp, 5% növekedés nem történelmi rekord.
Kedves Kérdező! Én személy szerint elfogadom, tehát vannak/voltak már homokos, biszex stb. ismerőseim, és ugyanúgy viszonyultam hozzájuk, mint akárki máshoz. Soha nem kérkedtek ezekkel a tulajdnoságaikkal, nem is beszéltek róla, így csendesen elfogadott dolgok voltak. De engem az ilyesmi amúgy sem érdekel, a mindennapokban nem fogja a kapcsolataimat befolyásolni az adott emberrel... Ha ismernélek személyesen téged, akkor soha nem beszélnék erről veled, az biztos. A magánügyed. Ilyen értelemben tehát elfogadom a dolgot, vagyis a szexualitását az adott ember magánügyének tartom, nekem semmi közöm hozzá. Mindenki azt csinál, amit akar otthon, négy fal között, ahogy írták előttem is. De látni, hogy két férfi smárol, vagy hallani róla, hogy ez de jó dolog, nem akarok. Szóval elfogadom az ilyen embereket munkatársnak, kollégának stb., de azt ne várjátok tőlem, hogy magát a homokos/lezbi dolgot elfogadjam, természetesnek vegyem.
Ha látnék két férfit smárolni egy padon, undorítónak gondolnám, és ha ezt nem fogadjátok el, akkor ti sem fogadjátok el a "másságot", ugyanúgy... Hiszen az én dolgom eldönteni, hogy mi undorító, és ez számomra márpedig az. Nem tehetek róla, akármilyen szemétnek gondoltok, ha egyszerűen ezt érzem, akkor ezt az érzést nem ölhetitek ki belőlem, hiszen természetes érzés, ugyanúgy, mint a ti másságotok...
Szóval hetero emberként nem tartom természetesnek a ti másságotokat. Elfogadom, hogy van másság, de nem tartom természetesnek. Ugyanis biológiailag férfiak és nők alkotnak normál esetben párokat, ez a fajunk fennmaradásának is feltétele. Tudom, hogy erre azt írod, hogy a barátnőddel nevelőotthonból vesztek ki gyerekeket, de a nevelőotthon az szociális probléma, ne keverd ebbe bele... Sok család válságba kerül, sok szegény ember otthonba adja a gyerekét,ami persze nagyon rossz dolog, de ez a szociológiai jelenség, biológiailag nem cáfolja azt, hogy márpedig a férfi-női kapcsolat a természetes.
Az emberek legtöbbje így is viszonyul hozzá, a természetelleneset pedig egyből elítéli. Ezért érzitek, hogy nem fogadnak el titeket. Igazából egyénfüggő ez a dolog, felőlem pl. azt csináltok, amit akartok négy fal között, én nem mondok erre semmilyen elítélő dolgot, csak nem akarok tudni róla. Más viszont sajnos leköp titeket... Ilyenek az emberek, és épp ezért nem kell ezt soha más tudtára adni. Senkinek semmi köze ahhoz, hogy mit csinálsz otthon a hálószobában.
Az ilyen dolgok viszont, hogy "jajj de szemetek az emberek, mert nem fogadnak el minket" tulajdonképpen ugyanolyan viselkedésnek felelnek meg, ahogy az emberek viszonyulnak tihozzátok. Ti sem fogadjátok el a többi ember véleményét... Azt akarjátok, hogy az emberek fogadják el a másságot, de ti mindenkire azt mondjátok, hogy szemét, mert nem fogadnak el titeket... Ezért hülyeség és értelmetlen ez az egész.
Manapság már szinte azt látom, hogy rákényszerítik az egyszerű halandóra, hogy a homik, lezbik világa az valami természetes dolog. Mindenféle felvonulás, parádézás, filmek stb. hirdetik ezeket. Ezeket viszont már teljesen elítélem, mert provokációnak tartom. És azt sem szeretném, hogy a gyerekeim ilyen világban nőjenek fel, ahol sugallják nekik, hogy "legyél homokos". Erre azt mondod biztos, hogy hadd döntse el ő... Hát ez pedig nem így van, én azt szeretném nevelni a gyerekeimnek, hogy a férfi az férfiasan viselkedjen, a nő pedig nőiesen. Nem akarom ezeket keverni-kavarni. És hadd döntsem már el légyszi, hogyan akarom nevelni a gyerekeimet.
Mert szűklátókörűek, és csak azt képesek elfogadni, ami tetszik nekik. Azt vettem észre, hogy az emberek többségénél nincs "tolerálom", csak "Utálom" és "Szeretem".
Ez a szűklátókörűség előítéleteket szül, amire rátesznek egy lapáttal a díszbzik.
Ez az egész "Fogadjuk el a melegeket!" dolog átment "Örüljetek annak hogy meleg vagyok, és legyetek rám büszkék!"-be.
Már rég nem az elfogadásról szól a Pride, vagy a többi mozgalom.
Nekem személyszerint semmi bajom nincs a melegekkel, elfogadom őket, és kívánom, hogy egyszer "egyenlő jogaik" legyenek, szörnyűlködés, és beszólogatás nélkül megfoghassák egymás kezét az utcán, vagy akár csókolózhassanak, mint ahogy azt a heteroszexuális párok teszik.
Viszont azt senki se várja el tőlem, hogy örüljek annak, hogy ők mások, és legyek rájuk büszke. Én se parádézok az utcán, és verem a mellem arra, hogy hetero vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!