Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Miért nem képesek az emberek...

Miért nem képesek az emberek elfogadni a másságot?

Figyelt kérdés
teszem azt, meleg/leszbikus párokat.
2014. júl. 20. 09:28
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
85%

Mert a legtöbb ember csak a saját világképében képes élni.

Kitalálnak (beléjük nevelnek) egy normát, és ő azt látja kereknek. Minden, ami ettől eltér, azt megpróbálja visszagyömöszölni a "normál" világába.

2014. júl. 20. 09:42
 2/16 A kérdező kommentje:
de csak a 21.századi "gyerekek" ilyenek.. bár én sem vagyok sokkal idősebb, 17 vagyok, de foglalkoztat, hogy miért ilyenek az emberek. nyilván a társadalom is közre játszik.
2014. júl. 20. 09:46
 3/16 anonim ***** válasza:
72%

Az elfogadáshoz, a toleranciához lelki rugalmasság szükséges, ami a honi magyarok zöménél már 20 éves korra eltűnik. A rigid "nevelés" (idomítás), amit a szüleiktől, tanáűraiktól és a jelenlegi társadalomtól kapnak, a szeretettelenség, az "amit mondtam megmondtam" fekete-fehér világa nem tűri a másságot.

Minél stabilabb érzelmileg egy ember, és minél erősebb az önbizalma - a valódi önbizalma! -, annál elfogadóbb és megértőbb másokkal szemben, azért, mert nem érzi a létét érintő fenyegetésnek azt, hogy mások másként élnek vagy gondolkodnak.

2014. júl. 20. 09:47
 4/16 Hengerelőhereverem ***** válasza:
82%
Szerintem simán elfogadnák, ha nem kéne a tetves fejtájuk miatt lezárni az egész várost, akiket rendőrök védenek közben, AMIT AZ ÉN PÉNZEMBŐL FIZET AZ ÁLLAM, nem a homokosok akik felvonulgatnak, hanem az állam, az az ÉN. Nem én nem vagyok kíváncsi a kirakott seggükre rózsaszínszoknyájukra stb....Aki otthon homokos a 4 fal között soha nem fújt meg senki és nem verték meg, hidd el. Azokat szokták akik az utcán langyulnak és ott eregetik magukat. Egy normális homokossal nincs baj, a felvonulgató őrületekkel van a baj, akinek talán nem is identitásproblémája van hanem csak jó buli és csináljuk, kösz, csináld a saját pénzedből.
2014. júl. 20. 09:53
 5/16 A kérdező kommentje:

#3 : csak egy kérdést szeretnék még hozzá fűzi. vajon megérjük azt a világot, ahol mindenki elfogadja a másik nemi identitását? ezt kéne tanítani az iskolákban, nem felvilágosító óra kéne. feleslegesen pocsékolják az időt olyan dolgokra ami felesleges, és háttérbe szorul a másság elfogadásával kapcsolatos lépések. pedig szerintem ezzel haladna előrébb a világ....

#4 válaszoló: egyet értek, ezek a felvonulások csak gyűlöletet és agressziót keltenek másokban. nyilván nem jó egy férfinak nézni, ahogy saját neme gyalázza a férfiasságot. de én most konkrétan nem erre gondoltam.. 17 éves leszbikus lány vagyok. legjobb barátnőm tudja csak, meg a barátnőm. ahol élek, tudom h nem fogadnák el. Főleg az én korosztályom. nem is értem őket..vajon ők látják rosszul a világot, vagy én?!

2014. júl. 20. 10:05
 6/16 anonim ***** válasza:
50%

Szerintem a legtöbb embert nem érdekli a téma, csak egyfolytában felkavarják valahogy az állóvizet és mindig előtérbe kerülnek a negatív egyének, gondolatok, hozzáállások, pedig valójában nem is jellemzőek a társadalomra, ugyan úgy, mint ahogy a felvonuló, magamutogató emberek sem reprezentálják a homoszexuálisokat, mert meggyőződésem, hogy nem ilyenek.

Véleményem szerint az egy jó lépés lenne, ha mondjuk az ellentüntetők között nyíltan lennének melegek is, akik igen is elítélik az effajta magatartást, feltűnősködést (mert a felvonulást viszont a többség helytelennek tartja és személyes véleményem szerint csak hátráltatja a elfogadást) , mert tapasztalataim szerint ők is ugyan olyan emberek, mint bárki más, ugyan úgy békés, nyugodt, átlagos életet szeretnének élni.

2014. júl. 20. 10:11
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
És mért nem jó az, hogy mindenki azt fogad el amit akar?
2014. júl. 20. 10:12
 8/16 A kérdező kommentje:
#7 válaszoló: különbség van az elfogadás, és a meg nem értettség között. csak sokan ezt egy kalap alá veszik. ha nem is fogadja el az ember, DE HAGYJA ŐKET ÉLNI!
2014. júl. 20. 10:16
 9/16 anonim ***** válasza:
Mert, mivel jellemhiányban szenvednek, ezért félnek tőle.
2014. júl. 20. 10:31
 10/16 anonim ***** válasza:
27%

Elfogadom, de azt, akik a #3 leírása szerint 4 fal között intézik. Nem a díszb**ikat, azokat gyűlölöm.

Sétáltatja az anyuka a gyerekét, és a kicsi

meleg/leszbikus párokat lát... lehet fel sem fogja, olyan

kicsi, de valahol megragadhat benne...

A főemlős fajfenntartás: ösztönben benne van, hogy van

egy hím, van egy nőstény, vannak utódok. Akik ezt nem

követik, kihalnak, ennyi. Tény. Nem kell túlragozni.

2014. júl. 20. 10:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!