Miért nem képesek az emberek elfogadni a másságot?
Mert a legtöbb ember csak a saját világképében képes élni.
Kitalálnak (beléjük nevelnek) egy normát, és ő azt látja kereknek. Minden, ami ettől eltér, azt megpróbálja visszagyömöszölni a "normál" világába.
Az elfogadáshoz, a toleranciához lelki rugalmasság szükséges, ami a honi magyarok zöménél már 20 éves korra eltűnik. A rigid "nevelés" (idomítás), amit a szüleiktől, tanáűraiktól és a jelenlegi társadalomtól kapnak, a szeretettelenség, az "amit mondtam megmondtam" fekete-fehér világa nem tűri a másságot.
Minél stabilabb érzelmileg egy ember, és minél erősebb az önbizalma - a valódi önbizalma! -, annál elfogadóbb és megértőbb másokkal szemben, azért, mert nem érzi a létét érintő fenyegetésnek azt, hogy mások másként élnek vagy gondolkodnak.
#3 : csak egy kérdést szeretnék még hozzá fűzi. vajon megérjük azt a világot, ahol mindenki elfogadja a másik nemi identitását? ezt kéne tanítani az iskolákban, nem felvilágosító óra kéne. feleslegesen pocsékolják az időt olyan dolgokra ami felesleges, és háttérbe szorul a másság elfogadásával kapcsolatos lépések. pedig szerintem ezzel haladna előrébb a világ....
#4 válaszoló: egyet értek, ezek a felvonulások csak gyűlöletet és agressziót keltenek másokban. nyilván nem jó egy férfinak nézni, ahogy saját neme gyalázza a férfiasságot. de én most konkrétan nem erre gondoltam.. 17 éves leszbikus lány vagyok. legjobb barátnőm tudja csak, meg a barátnőm. ahol élek, tudom h nem fogadnák el. Főleg az én korosztályom. nem is értem őket..vajon ők látják rosszul a világot, vagy én?!
Szerintem a legtöbb embert nem érdekli a téma, csak egyfolytában felkavarják valahogy az állóvizet és mindig előtérbe kerülnek a negatív egyének, gondolatok, hozzáállások, pedig valójában nem is jellemzőek a társadalomra, ugyan úgy, mint ahogy a felvonuló, magamutogató emberek sem reprezentálják a homoszexuálisokat, mert meggyőződésem, hogy nem ilyenek.
Véleményem szerint az egy jó lépés lenne, ha mondjuk az ellentüntetők között nyíltan lennének melegek is, akik igen is elítélik az effajta magatartást, feltűnősködést (mert a felvonulást viszont a többség helytelennek tartja és személyes véleményem szerint csak hátráltatja a elfogadást) , mert tapasztalataim szerint ők is ugyan olyan emberek, mint bárki más, ugyan úgy békés, nyugodt, átlagos életet szeretnének élni.
Elfogadom, de azt, akik a #3 leírása szerint 4 fal között intézik. Nem a díszb**ikat, azokat gyűlölöm.
Sétáltatja az anyuka a gyerekét, és a kicsi
meleg/leszbikus párokat lát... lehet fel sem fogja, olyan
kicsi, de valahol megragadhat benne...
A főemlős fajfenntartás: ösztönben benne van, hogy van
egy hím, van egy nőstény, vannak utódok. Akik ezt nem
követik, kihalnak, ennyi. Tény. Nem kell túlragozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!