Miért olyan nagy dolog a házasság? Mi benne a jó?
Nincs vele semmi gondon, egyszerűen csak nem értem, hogy mi ebben olyan "fúúúú, de nagy dolog".
Egyik ismerősöm házasodik, és a közös baráti körünk most szinte egy emberként, teljesen be van zsongva.... én nem tudom. Engem valahogy totál hidegen hagy az egész, s az egészből csak az jön le, hogy a szertartást valahogy ki kell bekkelnem, majd mindenkivel jópofizni - olyanokkal is, akiket 1. nem ismerek 2. eddig sem tudtam mit kezdeni.
Nem, nem vagyok féltékeny, és igen, örülök én is az ismerősöm boldogságának - bár igazából már X éve együtt van és él a párjával, tehát most csak egy papírt szereznek az egészhez. Azt is tudom, hogy ez az egész nem rólam szól, (ezért nyilván elmegyek én is és alkalmazkodom a többségi normához) de valahogy tényleg nem tudok azonosulni ezzel az egésszel. És nem, nem a házasulandó felek miatt, hanem egyszerűen nem látom az értelmét. Előre is köszönöm a normális! válaszokat! :)
Nekem is van barátom. - 5 éve együtt élünk és bár nagyon jól megvagyunk, sosem vetődött fel a házasság. Gyerek pedig főleg nem. (Szerintem fel is kötném magam)
Első: Abszolút igazad van, bár direkt vontam össze a két fogalmat. A többiek lelkesednek a házasságért és nagy dolognak tartják, és ennek része- bevezetője - az esküvő. Ez számomra külön problematikus, mert nekem is asszisztálnom kell hozzá :))
Második: Örülök, hogy nem csak én gondolom így :D
Amúgy köszönöm a válaszokat :)
Nekem egyrészt azért pozitiv, mert az összetartozást fejezi ki jogilag is. Ezen kivül egy csomó jogi elönye is van.
Az esküvö viszont szerintem nem a felhajtást jelenti, hanem csak a hivatalos ügyintézést, ami nálunk 2 tanus esküvöt jelentett, mindenféle jópofázás meg kiadások nélkül, az egés kettönknek szól.
Szerintem semmi.
Régen még másért házasodtak az emberek, bár egy részében megvan ugyanúgy ez is(anyagiak) ma már csak ez egy nagy adag sznobéria, ami főként a nőkre jellemző, meg ott ki tudják élni a gyermekkori dilijüket, amikor királylányosdit játszottak, meg papás mamást.
Ráadásul ez még meg van spékelve a mai "modern nők" életfelfogásával, ami egyre jobban közelít afelé, hogy a férj gürizik, hazamegy, megfőz, tanul a gyerekkel, felújítja a házat, és/vagy épít hozzá még két emeletet a munkaidő után, mindenközben a feleség de. 10-ig alszik, majd elmegy shoppingolni a "közös" bankkártyával, de ha esik az eső, akkor otthon marad, és a társkerire regisztrál, majd hülyíti a hapsikat, illetve kibeszéli a férjüket a gyk-n, mekkora nagy disznyó.
Hát meg a nagy palinak a büdös pimpiljét házasság, azt....
Passz. Akiket erről megkérdeztem és házasságpártiak, azok sem igazán tudták megmondani, miért éreznek nagyobb összetartozást azzal, akivel össze vannak házasodva (vagy szeretnének), mint azzal, akivel nem voltak házasok.
Nagyon hatnak ránk a régi szokások, ennyi az egész. Persze jogilag is sok előnye van a házasságnak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!