Miért van úgy beállítva, mintha egy férfival nem is történhetne borzalmasabb dolog, mint a házasság?
40 felé közeledek már, de örülök h eddig elkerültem, és ezután se lesz az életemben ilyen.
amit látok, amerre jórok az országban, csak egymást csalják az emberek, még akkor is válnak, ha van már 2 vagy 3 gyerek, mert az anyuka élni akar, ha a férj meg nem tartja el, mert ő bizony szült, és 3 gyereket nevel, ez mellett nem lehet még dolgozni is, meg háztartást vezetni, akkor megint megy a szellemi terror, a férjekre, amit egyszer megun az ember, és otthagyja.
én meg vígan élem az életem...
Éppenséggel a házassággal kapcsolatos piacot a nők tartják fennt. A férfi beleszólása a házasság megszervezésébe gyakorlatilag nulla. Külön műsorokat gyártanak nőknek, más nők házasságáról. Á, tényleg nem a nők mániája.
Másrészről ma egy házasság csak a nőnek üzlet. A megszervezés és maga az agyoncicomázott ceremónia lényegében a nő státuszát fejezi ki más nőknek, a házassági vagyonjog és más családjogi viszonyok, a jogalkalmazás pedig a nőknek kedveznek.
A családban betöltött szerepekről meg akkor ne is beszéljünk.
Gondolom, mert van, aki így érzi. De nőket is ismerek, akik viszolyognak a házasság gondolatától is.
Meg persze vannak a házassággal kapcsolatos poénok, meg sztereotípiák, miszerint az együttélést, a házasságot a nők kényszerítik ki, a férfiak meg szomorkodnak, hogy kevesebb időt tölthetnek a haverokkal, meg stb. stb.
Érdekes módon én inkább olyan férfiakkal találkozom, akik házasságpártiak. Minden barátomnak mániája volt, hogy jegyezzük el egymást, költözzünk össze, aztán esküvő, baba...
A férjem is már akkor nagyban tervezgette az összeköltözést, később pedig az eljegyzést, mikor én még mindkettőt korainak találtam, de ezt látom a többi párnál is.
Persze kivételek vannak, ilyet is ismerek, tényleg nem akarok általánosítani.
Ha meg egy férfi tényleg úgy érzi, hogy neki a házasság borzalmas dolog lenne, akkor nem házasodik és kész. Ezen fennakadni felesleges, mindenki a saját életét éli.
én nő vagyok de sose fogok megházasodni :D
mineek? h utánna elváljunk ? :D á semmii :D mert ugye ma már ez a menő :D
am ez egyéntől függő :D vannak nők akik egész életükben azt várják és vannak olyanok is akik nem olyan hülyék h férjhez akarjanak menni :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!