Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Miért mindig éppen a bölcsésze...

Miért mindig éppen a bölcsészeket szidják?

Figyelt kérdés

Azt szoktam hallani, hogy a bölcsészeknek könnyű a dolguk, nem kell annyit tanulni (meg esetleg, hogy nem fognak megélni).

A kérdésem, hogy akkor miért nem szidják:

- a művészeteket tanulókat (pl.: rajz, festés)

- a testnevelés főiskolára járókat

- a kommunikációs tanulmányokat folytatókat (BKF-en)

- a pszichológushallgatókat (ők határesetek)

- a színművészeti főiskolásokat, stb.

Arra akarok kilyukadni, hogy a bölcsészeket szidás szerintem kezd egy szállóigébe átmenni. Rajtuk kívül sok mindenkit lehetne szidni, miért pont ők?

2014. máj. 12. 20:21
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Habár a közösséghez tartozás "kicsit" gáz szerintem.

Egy közös ellenségkép kreálás azért, hogy eltereljék a figyelmet, ezáltal elsimítsák a csoporton belüli ellentéteket, konfliktusokat. Csak nekem forog ettől a gyomrom? Amúgy látszik, hogy reálosok. A bölcsészhallgatók megértik ezeket és nem csinálják ezt a marhaságot.

2014. máj. 18. 21:42
 12/12 A kérdező kommentje:
Szerintem is gáz, főleg mikor hallottam néhány ismerősöm egyetemi indulóját, akkor gondoltam.
2014. máj. 20. 18:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!