Az öregek miért szidják mindig a fiatalokat?
Üdv! Persze nem mindenki de nagy részük szidja a fiatalokat (14-20 év). Jönnek az "ezek a mai fiatalok, bezzeg az én időmben", meg a "katonaság kéne ezeknek" stb. dumákkal. Miközben ők se különbek, sőt.
Múltkor a haverommal álltam a buszmegállóba (sokan várták a buszt) mögöttünk két öregasszony, szépen haladtunk a sorral, erre elkezdik mondani, hogy "jaj ezek a diákok egész nap ülnek azt még a buszon is tolakodnak", miközben az öregasszony majdnem fellökött úgy tolakodott a sok csomagjával.
Ha a buszon nem adom át a helyem (van még hely de ő pont oda akar ülni), akkor már jön a duma, hogy milyen pofátlan vagyok, ő már ledolgozta az életét stb.
Egyszerűen nem értem. Folyton kötekednek, de ők szidnak minket. Az ilyeneket, hogy lehet leállítani? 15/f
Csak a megkeseredett öregek ilyenek, nem lehet általánosítani, amúgy a fiatalok meg az öregeket szidják. :-))))
Nem kell leállítani, rájuk kell hagyni.
Ja igazad van.A buszra mindig tiszta erőből rohannak felfele.Nem érdekli őket hogy másokat fellöknek.Ilyenkor bezzeg nem fáj a lábuk???
Azért szidják a fiatalokat mert irigyek rájuk.
Meg sok öreg gyepásodik befele.
17/L
Kedves 17L. Tudod miért nyomakodnak? Azért, mert nekik már nehezebben megy minden, ti meg olyan fürgék vagytok, hogy már akkor leültök, amikor még fel sem álltak az ülésből.
Ha nem erőszakosak, nem nyomulnak, akkor nekik semmi nem marad.
------
A mai fiatalok miért szidják a nyuggereket? A mai fiatalok előtt két lehetőség áll:
- meghalnak fiatalon;
- idővel nyuggerek lesznek.
Ez a kérdés majd jusson eszedbe 30-40-50 év múlva, s legyél nagyon megértő a fiatalokkal.
Úgy egyébként amióta világ a világ, az idősek soha nem értették meg a fiatalokat. Erről nem az Orbán-kormány teret, nem a magyar mentalitás stb.
Teljesen természetes dolog.
Szia!
Piszok jót derültem a kérdésednek. Miért?
Először is: a kérdésed egyidős az emberiséggel, annyira elcsépelt, hogy már humoros. (Egyébként egy újszülöttnek minden vicc új. :D)
Másodjára: minden új generáció felteszi ezt a kérdést és ezek után is fel fogja tenni amíg világ a világ.
Harmadszor: az "öregek" meg nincsenek annyira bölcsek, hogy tanultak volna az ifjúságuk idejéből, amikor az akkori - szintén nem bölcs - öregek jöttek nekik a "bezzeg az én időmben..." kezdetű süketeléssel. :DDD
Namármost válaszolhatnék sokféle okosságot a kérdésedre... de szerintem a válasz az, hogy az emberek életkoruktól függetlenül bu... nem bölcsek. :)
Azé' vannak a "generációs" ellentétek.
(Hú de bölcs vagyok! :DDD)
dellfil
"Ja igazad van.A buszra mindig tiszta erőből rohannak felfele.Nem érdekli őket hogy másokat fellöknek.Ilyenkor bezzeg nem fáj a lábuk???"
Én meg ezen derültem jót.
Szóval ki szid kit?
;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!