Szembejön veled az utcán 2 srác kézenfogva. Az a kérdésem hogyan reagálsz?
Őszinte válaszokat várok.Senkit sem minősítek le érte.
Csak kíváncsiságból tettem fel a kérdést.
Aki ódzkodik, az mit szól ahhoz, amikor a 85-ös buszon egy hátsó lábaira állva 170 cm-es kankutya az ülésen utazó lány-gazdájával végig csókolóznak az Éles saroktól az Őrsig (a lány barátja fogta a kutya pórázát)? :)
1974: Isztambul, a királyi palotaőrség 2 díszlépéses katonája fehér kesztyűben egymás kezét fogva sétált fel-alá a palota bejáratát őrizve... (Naná, hogy senki nem háborgott, mosolyogva fényképezték őket a túristák!)
(Nem akarok ünneprontó lenni, de a kisördög felugrott bennem: milyen lenne, ha OV vagy Kövér László testőrei vagy a parlamenti díszőrség vagy a TEK emberei kézenfogva sétálnának...)
Szia :D
Egyrészt, mivel engem úgy neveltek a szüleim, hogy minden emberrel szemben legyek toleráns, aki úgymond "más", mint a többi, még mosolyognék is (őszintén).
Másrészt mivel magam is homoszexuális vagyok azon vággyal, hogy életemben legalább egyszer megtehessem, hogy a barátommal a kezét fogva mehessek az utcán, kiváltképp nem zavarna. És bárcsak látnék ilyet, mert látnám, hogy vannak még bátrak.
hát azért itt túl szép véleményeket olvasok, melyek sztem abszolút nem fedik a mai magyar valóságot. nem mintha én kiakadnék vagy nem láttam volna ilyet, sőt, különbet is láttam már londoni metrón (ott smároltak de mint állat), csak hát milyen érdekes, hogy így anonim módon mindenki toleráns, a valóságban ezzel szemben a legtöbb haverom (és igen, bele értve a lányokat is), minimum így reagálna: fúúúj, mocskos bu...., na meg nálunk nem egy olyan van, aki "addig kell rúgni őket amíg mozognak" hozzáállással van a témáról. Úgyhogy őszintén mondom, meglep engem ez a sok pozitív komment. Nálunk csak 2 meleg srácról tudok, aki szűkebben köztünk volt, na persze mindaddig amíg ez ki nem derült nyíltabban,m ugyanis abban a pillanatban repültek, és a többiek közölték, hogy ugye nem gondolja senki komolyan, hogy egy bu....val fognak együtt öltözni stb.
Sőt, van 4 olyan vadbarom is nálunk, aki nem egyszer büszkélkedett már arra, hogy "ba...meg ha még egyszer bejön ide az a bu... kibas...om hogy lába nem éri a földet", és az a helyzet, hogy egyszer már meg is tette ezt (hozzá teszem: a többiek egyetértésével, azaz szó nincs semmilyen toleránsabb viselkedésről).
Ezek után egyszerűen nem értem, hogy születhet ennyi normális vélemény, de gondolom, a válaszadók többsége meleg. A közfelfogás meglátásom szerint sokkal közelebb áll ahhoz az állásponthoz, ami az orosz gyakorlat, azaz hogy "minek reklámozni, az ilyet le kéne csukni mert rossz példát mutatnak a gyerekeinknek" (tudom, elég hülye egy érv, de hát ez van.
Ha meg úgy született e sok pozitív vélemény, hogy a negatívakat kiszedegették mert jelentették őket, nos hát akkor hogy úgy fogalmazzak, semmit se ér, mert így torz képet ad a valós helyzetről. Én azt mondó vagyok, hogy ilyen esetben igenis bent kell hagyni a homofób véleményeket is, hiszen ez így semmit se ér, csak egy álomvilág. Aztán pont nem is oly rég mesélte nálunk egy meleg srác, hogy a dunaparton csak sétált a fiúbarátjával, és az egy dolog, hogy rengetegen beszóltak nekik, de aztán végül még meg is kergették őket ...
Végül az én válaszom:
Nem reagálnék semmit, nekem nem szokatlan, de ez persze függ attól is, mennyire kihívóan teszik azt. Azaz ha láthatóan pukkasztás a cél, az visszataszító számomra is, de ha csak simán természetességgel, akkor kb fel se kapom a fejem.
Ezt tisztázni szeretném,hogy a véleményekből nincs kiszedve egy betű sem.
Őszintén én is meglepődtem ezen a pozitív emberi hozzáálláson,és tolerancián,így az utcán meg-meg állítottam embereket vegyesen,és megkérdeztem.
Az emberek személyes véleménye is ilyen volt.Fiatalokért és idősekért a középkorúakat is beleszámítva.
Tehát kezdem azt hinni,közeledünk egy egyre toleránsabb világ felé.Követem addig ezt a kérdésemet,amíg érkezik hozzászólás hiszen "több szem többet lát"
Köszönöm őszinte válaszaitokat!
háát akkor én vagyok rossz helyen biztos, de nekem eddig csakis extra homofób tapasztalataim vannak.
1, eddig 2 15-16 közötti srácról derült ki a hajlama nálunk, mindegyiket gyorsan pszichiáterhez vitték, az egyiket sikerrel, a másikat nem, na ez utóbbit ki is ba..ták az egyesületből
2, aztán van egy olyan titkolt módon meleg srác, na aztán egy darabig megelégedtek a csaptársai a finom kis basszkurálásokkal, de aztán csak nem nyugodtan addig amíg ki nem vágták az egyesületből valami nevetséges indokkal, és ráadásul utána egyik se vette be, pedig elég eredményes volt a srác , na de mindenki úgy volt vele, h nem kell egy homosportoló, és kikényszerült külföldre.
3, munkahelyéről kiba..ták amint kiderült, még csak nem is igazán leplezve az okot, szerintük ez egyértelmű, mert hát egy férfias munkában ne akarjon már egy "kislány" dolgozni.
4, stb stb, tudnék még mesélni.
5, hogy nincs elég homofób? hááát ezzel is vitatkoznék, mert bizony igen sokan természetellenesnek és betegnek tartják, sőt nemrég még ugye törvényt is akartak a nyilvános homulás büntetésére.
Hidd el nekem, egy közösségben túl sokáig nem marad meg egy meleg srác, csak idő kérdése h kicsinálják, és azért nem kevés tapasztalatom van már ebben, láttam már jó pár példát. (még olyat is h a szülők többsége háborgott, h egy homósráccal nehogy már együtt kelljen öltözni az ő egészséges gyereküknek és követelték h rúgják ki).
Na ezért állok továbbra is értetlenül a szokatlan pozitív vélemények előtt, de hát oké, ám legyen, csak kicsit nem értem a dolgot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!