Miért nem érdekel senkit az, amit én mondok?
Mindig csak untatom az embereket ha beszélek velük, írásban és szóban is. Van 1-2 ember aki hajlandó elbeszélgetni velem, de ők is csak megtűrnek, igazából nem kedvelnek és ez látszik rajtuk, pl. hogy maguktól sose keresnek, témákat se nagyon hoznak fel.
Mások meg közös téma, érdeklődési kör nélkül is gond nélkül elbeszélgetnek egymással.
Az én mondandómat miért szarja le mindenki? Még akkor is, ha nem nyavajgok össze-vissza.
Keresd meg a saját utadat. Próbáld önmagadat felfedezni megismerni. Akkor tudsz majd hiteles lenni, és aki hiteles, arra jobban odafigyelnek.
Ne akard, hogy odafigyeljenek rád, ne ez legyen a célod. Légy türelmes és keresd meg az igazi céljaidat az életben. Ne érd be kevesebbel!
Vagy talán az az életed fő célja, hogy rád figyeljenek az emberek? Nem hiszem.
Persze ez a mostani állapot egyfajta magány-érzéssel jár, de ha megtalálod a saját utadat, akkor biztos lehetsz benne, hogy társakra is lelsz majd.
Egyáltalán nem minősít téged, hogy nem figyelnek rád. Sőt, ez akár jó jel is lehet. Annak a jele, hogy sokkal egyénibb, érzékenyebb, önállóbb vagy mint az átlag.
Az átlag szereti a megszokottat, szereti ha valaki úgy beszél, ahogy a legtöbben szoktak.
Ki az, aki közönséges? Hát akinek közönsége van. A szót persze arra használjuk, hogy valakinek a stílusa nem valami szép. De nézd meg az életet, akiknek a stílusa közönséges, azoknak van nagy közönségük, nem az igazán értékes embereknek.
Oké, elárulom a titkomat, hogyan kell hosszasan elbeszélgetni. Egy társalgás során, van egy kérdező, és egy válaszoló. A legtöbb ember válaszolni szeret, tehát nem érdeklődik más élete iránt. Na de... Próbálj meg lenni TE a kérdező, minden mondatra kérdezz rá.
Pl:
társalgó partner: Szeretem a csokit.
TE: És melyiket szereted a legjobban?
Tp-d: A milkát.
TE: És melyik a kedvenc fajtád belőle?
...És ez így menne tovább... Remélem érted.
Szerintem a gond ott van, hogy ahogy írtad, te már hajlandó vagy mások témájáról beszélgetni, mások érdeklődési köréről.
Persze, hogy így egy nagyon "gagyi" beszélgetőpartner vagy, neked nem ez a témád.
Gondolom, neked sajátos gondolkodásod van, és csak az emberek kis részével vagy képes megértetni magad. Ezt sajnos el kell fogadni.
Vannak ember csoportok, akik egymással tudnak beszélgetni, még mások nem. A fodrászok, kozmetikusok egy része például, és csak azért írom őket, mert bennük fedeztem fel eddig azt a vonást, ami a legnagyobb ilyen embercsoportra vonatkozik, rengetegmindenkivel beszélgetnek, pletykáznak, egyszerű témákat észrevételeket mondanak el, mégis pörög a beszélgetés.
Te valószínűleg egy kisebb csoportba tartozol, és ezért nem érdekel másokat amit mondasz. Ne is akarj velük nagyon mélyen beszélgetni, mert tényleg nem a te világod. Majd megtalálsz olyan embereket, akikkel jót beszélgethetsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!