Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért van ez velem? (Bővebben...

Miért van ez velem? (Bővebben lent, persze, ha senki nem kíváncsi rám az se baj, megszoktam, hiszen az én bajom úgyse érdekel senkit)

Figyelt kérdés

Ez az egész a kedves szüleimnek köszönhető, akikkel nincs valami jó kapcsolatom. Ők egy semmirekellő, mihaszna embernek tartanak (pláne a két géniusz testvérem mellett), sőt ha eldurvult a veszekedés köztünk, többször is lek*rváztak és a fejemhez vágták, h semmire se fogom vinni...és még csoda, hogy egy önbizalomhiánnyal küszködő ember lettem, aki utálja önmagát??? Mellesleg tök csúnya és kövér vagyok. Az emberektől szinte félek, nem járok semmilyen társaságba (alapból is befelé forduló típus vagyok), a barátaimnak nevezett emberekkel meg nem tudok semmit megbeszélni, hiszen elfordultak tőlem, a tizenakárhányéves barátságunk is csak annyit ért, h most konkrétan le se sz*rnak, felőlük akár meg is dögölhetnék...Arról nem is beszélve, hogy pasim soha nem volt még, hiszen mindenki utál engem, és néha legszívesebben arra gondolnék, h öngyilkos leszek, a kutyának se hiányoznék, pláne nem ezeknek az embereknek akik körülvesznek...A suliban úgy érzem, hogy bár emberek között vagyok, mégsem tudok semmiféle kapcsolatot létesíteni a társaimmal, egyszerűen nem tudok együtt nevetni, örülni, beszélgetni velük, bár emberszámba se vesznek. Ja nem beszélve arról, hogy bolond vagyok, néha magammal beszélek, magamban éneklek az utcán sőt hangokat is hallok a fejemben...Életcélom nincs, napról napra sodródok az árral, minden és mindenki felé közömbös vagyok, semmi sem tud már feldobni. És természetesen a külvilág semmit nem tud a bennem lezajló folyamatokról, mert senki egyszer meg nem kérdezné úgy őszintén, hogy mi van velem, hogy vagyok...Remélem érthető, amit leírtam, mert éppen zaklatott lelkiállapotban vagyok..ahh, na mindegy előre is köszi a válaszokat.

18/L

2013. nov. 3. 21:31
 1/4 azisza válasza:
0%
Van egy nagyon jò könyv.bibliànak hivjàk.abban van az èlet kulcsa.nem viccnek szànom.nekem megvàltoztatta az èletem.magànyos,almoholista mogorva ember voltam.nèzhetnèl videòkat joyse meyertöl èn nagyon megerösödtem töle.
2013. nov. 4. 01:08
 2/4 RhisiartK ***** válasza:

Szia!

Hasonló helyzetben vagyok/voltam. Nekem az segít, hogy rájöttem, hogy vannak az életnek olyan területei, ahol az számít ki vagy belül, és hogy hogyan teljesítesz, mennyit küzdesz. Ilyen a sport, a feliratkészítés,a fotózás, a munka (persze, ha szereted) és még sok közösségi hobbi, ahol igazi barátokat szerezhetsz, ahol nem kell feszélyezve érezned magad. Az életnek sok ilyen területe van. Az, hogy csúnyának és kövérnek tartod magad nem befolyásol olyan sok mindent. Pl. van aki "kövéren" modellkedik, színész Hollywoodban, bolti eladó... és biztos vannak barátjaik. A szűlőkkel nekem sincs jó tapasztalatom, 17 éves koromban nagyszüleimhez költöztem. A lényeg, hogy keresd meg, amiben jó vagy, amit szeretsz csinálni és kezdj neki. Máshogy fognak hozzád állni, ha jó vagy valamiben. És mindenki jó valamiben. Sőt általában abban, amit szeret. Ha szeretnél beszélgetni, vagy van valami kérdésed írhatsz privátba.

Illetve a Biblia is jó tanács, de azzal vigyázni kell. Mármint nehezebb megérteni és megélni, mint amilyen egyszerűen hangzik (legalábbis ezt látom). :)

2013. nov. 4. 13:24
 3/4 anonim ***** válasza:

Szia!

Sajnálom! Ne feledd, az érzések becsapnak! Azt érzed, hogy senki nem szeret,csúnya vagy, semminek nincs értelme, de ez nem így van! Higgyj nekem! Nagyon sok embernek jobb dolga van, mint Neked,de van akinek rosszabb. Pl. Nick Vujicic kezek és lábak nélkül született, öngyilkos akart lenni,de meggondolta magát. Most hálás ezért Istennek. Akkor reménytelen volt minden, minden perc kínszenvedés volt, de most felesége és gyermeke van és emberek milliói hallgatják, ahogy Istenről beszél és arról, hogy ne add fel! Azért ne add fel, mert értékes ember vagy! Érzékeny!

2013. nov. 4. 13:50
 4/4 anonim ***** válasza:

Depressziós vagy.

Ez gyógyítható, úgyhogy keresd fel a háziorvosodat és mondd el neki a tüneteidet. Bár a hangok a fejedben skizofréniára is utalhatnak; úgyhogy nem biztos, hogy teljesen meg lehet gyógyítani...

Mindenesetre mutasd meg magad egy szakembernek.

2013. nov. 4. 14:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!