Miért ilyen bunkók és vidékieket lenézők a pestiek?
az mindegy hol laksz, nekem ez a tapasztalatom.
azzal egyetértek, hogy az fogadja őket és nincs sok látnivaló, de ide nem is azért jön az ember, hanem mert olcsó.
"Amúgy nem szeretek a fővárosban lakni, de azért tudok pár jó helyet. Javaslom, hogy ha itt jársz menj fel a budai Várba, a Gellért hegyre, a Normafához"
úgy tudom a normafából is síparadicsomot terveznek már.
"És senki ne gondolja, hogy Pesten nem élnek értelmiségiek, valamint, hogy Budán mindenki gazdag.
Azt pedig végképp nem értem, hogy az értelmiséget miért tartják gazdagnak."
nyilvánvalóan közhelyes általánosítás volt. mindenkinél máshol buggyan ki a frusztráció.
Nem hinném, hogy tájékozatlan vagyok, csak nem akartam felsorolni az összes épületet. Azt sem állítottam, hogy Buda külön világ lenne, magasabb rendű lakosokkal.
Valóban sok értékes épület található Pesten, és bizony a budai oldalon is vannak ocsmány területek (Moszkva, Körtér, Fehérvári út, és igen, Békás). És az embereket sem minősítettem.
Pusztán a két városrész összképéről beszélek, és itt bizony Buda javára billen a mérleg.
Mert hiába gyönyörű a Bazilika vagy a Zsinagóga, egy reggeli kocogást én inkább a Normafánál bonyolítok le, mint a city-ben. És az sem mindegy, hogy a gyereked hova jár iskolába, vagy honnan jön haza éjszaka egy buliból.
A kérdező jogosan veti fel, hogy létezik egy gőgös, lenéző fővárosi hozzáállás a vidékkel, vidékiekkel szemben, azonban téved, amikor azt hiszi, hogy ez minden budapestire igaz.
Én például kedvelem a vidéki légkört, ha módom lesz rá, le is költözöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!