Mióta jobb egy Metál zene mint egy House? Mióta lenne már jobb egy Metallica mint egy Avicii?
A haverom Metallicát szereti, és elkezdett engem fikázni, hogy milyen szar zenét hallgatok! És hogy Ő csak annyit hall belőle, hogy "BUMBUMBUM!" és hogy ez nem zene!
Én nem akartam ezt folytatni, nem reagáltam rá, de mikor már másoknak mondta, hogy én ilyen tuctuc zenét hallgatok, akkor elkezdtem vele vitázni! És ez megy egy ideje!
És be akarom neki bizonyítani, hogy a Metallica nem az egyetlen "zene" mert szerinte amiben nincs gitár, az nem zene!
És ez csak tuctuc zene! Én meg mondtam, hogy én meg utálom a hördős metált! Mire mondta, hogy hülye vagy? Mióta hörgős metál a Metallica? Én meg mondta, hogy Te vagy a hülye, mióta tuctuc zene Avicii?
És mondtam neki, hogy ok: "Fogadjunk! Megkérdezhetünk bárkit, hogy ismeri a Metallicát, vagy Aviciit, és soroljon fel tőlük zenét!" mondta, hogy rendben, de nem haveroktól kérdezünk, hanem bárkitől szóval aki átlag ember!"
Mi lett? Metallicától 1 számot tudtak mondani a Nothing else matters, Aviciitól meg Wake Me up, Hey Brother, silhouettes"
Azt mondta ez még semmit nem bizonyít, attól még szar, és senki nem hallgatja akinek van agya!
Ok, felmentünk youtube:
Megtekintés számok:
Metallica: Enter Sandmen 68 641 951
Avicii: Wake Me Up: 157 735 663
Ejj! Elég sok embernek nincs agya!
Mire mondta, hogy jó, de akkor is, szar! Semmit nem tud! A Metallica legalább ért a hangszerekhez, az a Avicii vagy ki mit tud? Tekergetni a gombokat? Bárki megcsinálja! Én is! Mutasd meg melyik gomb mire való, és kiállok 150 millió ember elé!
Meg egy fos, mert elektromos zene, az nem zene!
Jajj, mert a Metallica nem használ semmit, amihez áram kell ugye???
Na itt feladtam! De most meg akarom kérdezni, hogy most miért ilyen Csőlátású barom? Belém köt, aztán bármit tehetek, csak a magáét mondja!
Kérdezem:
Egy Metallica mivel lenne már több mint egy Avicii? Hogy a 80 as évek óta fent vannak? Nagy szám! Avicii is biztos ott lesz 20 év múlva!
Mitől lenne már több/jobb/minőségibb zene egy Metál, mint egy House?
Szerintem mind a ketten kicsit butácskák vagytok.:) Ha tényleg jó haverok vagytok,leszarjátok,hogy a másik mit hallgat. Viszont ez a "nézzük meg kik ismerik Avicii-t és kik a Metallicát" játék,baromság. A rock és a metál nem divat,épp ez az egyik lényege,a lázadás,hogy nem vagyunk egyformák. Nyilván, manapság Avicii megy többet a rádióban,a tv-ben,discoban,mint Metallica. Mégis akkor hogyan várod el az utca népétől,hogy a másikat hozza fel? A megtekintés pedig a youtube-on nem azt igazolja,hogy egy zene jó is. Lehet hogy egy zene totál szar,de megnézik egy csomóan,mert éppen az a "divat".
És akkor térjünk rá arra,hogy több és minőségibb. A Metallica dalai élni és létezni fognak az embereknek akkor is,mikor már esetleg nem is lesz Metallica. Ez tény,ezen nincs mit vitatni. Ez pedig azért van,mert az emberek a dalszövegek által átérzik a dalt,megértik,miről szól. Ezzel nem arra akarok célozni,hogy Avicii számai értelmetlenek, csak szerintem egy Metallica dalban több az érzelem....
Én a Metálra voksolok. Ha a Metál lenne divat az emberek között,akkor azt hallgatnák többen. És akkor Avicii és a Hoouse műfaj lenne az, ami most a Metál. A különállók zenéje.
Azért jobb,mert a Metál,Rock hangszeres zenék,(művészet)a house,disco stb gépi zene.Természetesen a Gépi zenét is lehet élvezni,de ha van füled,akkor rájösz,hogy üres.
Ha tényleg érdekel a stílusok közötti külömbség és valóban meg akarod érteni,azt tudom tanácsolni,hogy hallgass bele több műfajba,mikor egyedül vagy.Csukd be a szemed és csak arra figyelj,amit hallgatsz/hallasz.
Meg fogod találni a választ!
A Metallica nem hörgős!Nightwish;Lord stb
Ami hörgős ugyan,de merem ajánlani,mert különleges,az az Epica.
Remélem megfogadod a tanácsomat és ha lesz időd,belehallgatsz. :)
Szép napot!
Én is metált hallgatok, nem rég, kb fél éve, de a legjobb dolog lett hogy ezt a fajta zenét kedveltem meg, nekem ez sokkal igényesebb és élvezhetőbb mint egy house vagy rap.
Azt mondod Avicii 20 év múlva is híres lesz? 5 évet se adok neki... Vannak számai, amik tetszenek, a Wake Me Up, a You Make Me és a Hey Brother is elhallgatható, de olyan tömegzene... Elhallgathatom egy ideig de nem adja azt az érzést, mint a metál, és nagyon hamar megunom, míg a metált nem. A másik dolog amit nagyon utálok, az, amikor azt mondják a metálra, hogy hörgős szar. Aki metált hallgat, nem nagyon használja ezt a kifejezést, mi screamelésnek nevezzük, és hidd el, hogy nagyon nehéz megtanulni és jól is csinálni! Valamint akárhogy is nézzük, "kicsit" egyszerűbb a gép elé beállni és gombokat nyomogatni. A nyáron egy fesztiválon láttam a Martin Solveig koncertet, és csak azt mondhatom hogy szánalmas volt... Legtöbbször felállt a pult tetejére és tapsolt meg fényképezgetett, a zene pedig változott... Nagy tehetség, tényleg... Ezzel szemben a metálnál? De a rocknál is, ott élőben játszanak a gitáron és dobon is, valamint nem is playbackelnek mint sok pop "énekes". Arra meg már nem is mondok semmit, hogy a megtekintések alapján döntöd el, hogy mi milyen jó. Ezek szerint akkor a Gangnam Style lenne az etalon? Hmm...
Csak egy dolgot szeretnék tisztázni: zene az, amiben a hangok harmonikusan, az emberi fül számára élvezhetően épülnek fel. Ennek alapján a Metallica zenét játszik? - Igen. Az Avicii zenét játszik? - Igen. Ugyanis mindkettő harmonikus.
Kedves rocker barátaim, fejezzük ezt be, hogy mi a zene, és mi nem! Legtöbbször ti vagytok a feszültségkeltők, azzal, hogy a tuctuc az nem zene, meg hogy "hallgasd az enyémet, a tiéd sz.r". Én jazz-t, bluest és hiphopot hallgatok, de eddig akárhány rocker haverom volt (van), mindegyik tolja a képembe a zenéjét, hogy az milyen jó... Lehet, csakhogy nekem nem tetszik! Fogadjátok már el ezt, kérlek, hogy nem mindenkinek csak a gitár a zene, én például a szaxofont jobban szeretem.
És itt is ugyanezt csináljátok! Ha van egy kérdés, jönnek a linkelgetések, "nem hiszed, hogy ez igazi zene? akkor hallgasd meg ezt www.youtube.com/blabla"! Ha valakinek más tetszik, ne akarjátok már CSAKAZÉRTIS rátukmálni a tiéteket! Rosszabbak vagytok, mint a jehovák...
35:
Én rockot, metal-t hallgatok főleg, de kimondottan szeretem a hangszeres változatosságot, nekem messze nem csak az a zene, amiben gitár van, de a rockban is szeretem a nem hagyományos felállásokat, ahol a dobon, gitáron kívül más is van. Ettől még ha megnézed, pont a kérdező itt az, aki más zenéjét lenézi, ráadásul az aktuális divatot veti össze egy 20 éve ismert zenekarral, ami egyébként nekem nem tartozik a kedvenceim közé. Ennyit arról, hogy a rockerek kötnek bele más zenéjébe.
Ezzel szemben lépten-nyomon próbálják rám erőltetni a legmonotonabb elektronikus zenéket.
Hozzáteszem én még azok közé sem tartozok, akik szerint csak a hangszeres zene a zene, és informatikusként úgy gondolkodok, hogy elektronikus eszközökkel még jobbat is lehetne alkotni, mint hangszerrel. Ellenben nem szeretem a dallamtalan zenéket, függetlenül attól, hogy elektronikus eszközökkel vagy hangszerekkel csinálják.
(Megjegyzem, hogy a kérdező keveri az elektronikust és az elektromost. Az elektromos gitár önmagában nem elektronikus hangszer.)
"És ez csak tuctuc zene! Én meg mondtam, hogy én meg utálom a hördős metált! Mire mondta, hogy hülye vagy? Mióta hörgős metál a Metallica? Én meg mondta, hogy Te vagy a hülye, mióta tuctuc zene Avicii? "
Ez a rész amúgy igazi gyöngyszem. a tücctücc, tucctucc az a gúnyneve az elektronikus disco zenéknek, house-nak, techno-nak, stb. A hörgős metál viszont konkrétan azt jelenti, hogy olyan metál, ahol hörögnek (pl. death metal, black metal, meg egyes gót, szimfónikus, folk, viking, stb. metal zenekarok), a Metallica viszont nem ilyen. Ez kb. olyan, mint ha az Avicii-t minimal techno-nak mondta volna.
Egyébként anno egyszer volt Oláh Ibolya a Heti Hetesben, és azt mondta, hogy minden zenét szeret, csak a heavy metal-t nem, mert abban hörögnek...
"Az egyik legnagyobb baromság ízlésen veszekedni. Főleg hogy két különböző stílust nem lehet így szembeállítani hogy: melyik a jobb? Egy műfajon belül lehet különbséget tenni mondjuk két zenész vagy két együttes közt de különböző stílusú előadók közt nem."
De ezek nem különböző stílusú előadókról vitatkoznak valójában, hanem különböző stílusokról.
Amúgy meg tényeken nem lehet vitatkozni, csak szubjektív dolgokon, az ízlés meg pont ilyen, tehát amíg világ a világ, addig az emberek vitatkozni fognak ízlésen. Ettől még barátok maradnak a kérdező és a haverja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!