Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Miért néznek furcsán rám az...

Miért néznek furcsán rám az alábbiak miatt?

Figyelt kérdés

Fiatal vagyok ugyan, de nem bírom elviselni ezt a fajta dübörgést, pezsgést, ami ebből a zenéből árad. Gyakorlatilag ugyanazt a monoton, semmitmondó üres zeneietlen zenét hallgatják 10 percig, nem közvetít semmilyen érzelmi világot. Na jó talán ez túlzás, de nem igazán az én világom ez a fajta tombolás, az ilyen érzelmi állapotba kerülés, amit drogokkal érnek el a mai fiatalok. Másrészt nem igényel zenei előtanulmányokat. Azt nem értem, hogy sokan összehasonlítják a blues-zal miszerint az sem, holott az egy érzelmi állapot kifejezője. Ez is az lenne? Számomra nem. Ráadásul a discoba járók részegek, drogfüggők, amit én sosem próbáltam szerencsére.

A médiával kapcsolatban nagyon azt látom, hogy ma már mindenki bekerülhet, aki nem ért a szakmához. Riporterek, műsorvezetők, olyanok ülnek ott, akik sajnos sokszor felkészületlenek. Eláraszt minket a Való Világ, stb., de az sajnos nem tűnik fel senkinek, hogy a legtöbb ember vért izzad, mire összeszed ennyi pénzt. Ezek az emberek a semmivel eljutnak odáig, hogy a televízióban műsort vezethessenek és nagyokat kaszáljanak. Ez felháborító.

Utolsónak még azt említeném, hogy nem járok kocsmába sem, nem fogyasztok sosem alkoholt, nem bírom a részegséget. Azt sem, hogyha idióta, tartalmatlan dolgokról kell beszélgetnem valakivel.

Fura, hogy a legtöbb ember ezt teljesen másként gondolja és próbál engem meggyőzni az igazáról. Az egész fentebb leírt gondolati-érzelmi világ vagy inkább attitűd persze magával viszi azt, hogy periferikus elem legyek. De nem baj, mert magam tudok maradni.

Kérdésem. Jogom van-e ahhoz, hogy ne járjak ilyen helyekre, miközben a többség ezt teszi? Jogom van-e ahhoz, hogy ilyen véleményem legyen a médiáról? Mi a jobb, ha az ember ugyanúgy viselkedik, mint a többi vagy kicsikét kitaszítottá válik? Kövessük a tömegízlést vagy maradjunk individumok?

2013. nov. 25. 23:33
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:
Nem lételemem. Néhány barátom annak idején a szememre vetette, hogy túlságosan elszigetelt magányban élek, elhatárolódok mindentől és ez nem jó, rossz hatással van a társas kapcsolataim alakulására és vigyázzak, mert ki fognak közösíteni. Annak idején én voltam az egyetlen a középiskolában, aki nem járt diszkóba. Tv-t akkor még néztem, de körülbelül 3 éve már be sem kapcsolom. Hatványozottan úgy gondolom ma, ahogy régebben is.
2013. nov. 26. 00:30
 12/27 anonim ***** válasza:
Neked nem kell elektronikus zenét hallgatnod, nem kell discoba járnod, nem kell innod, nem kell szenny műsorokat nézned. De ha valaki ezt szeretné, akkor fogadd el, hogy ez szeretné, ne akarj megváltoztatni senkit. Keress hozzád hasonló embereket, a többiekkel meg nem kell foglalkozni. Ha meg akarnak győzni az igazukról ne mondj olyanokat, hogy monoton, semmitmondó a zene, amit hallgatnak, ehelyett mondd azt, hogy neked nem tetszik, mert ebbe nem lehet belekötni, az előző pedig véget nem érő értelmetlen vitát szül. Tehát fogadd el, hogy a fiatalok nagy része ilyen, mást úgysem tudsz tenni, de közben tartsd meg a saját véleményed, ízlésed.
2013. nov. 26. 00:38
 13/27 A kérdező kommentje:

Örülök, hogy ilyen válaszok születnek túlnyomó többségben. Azt persze elfelejtettem hozzátenni, hogy életemben egy korty alkoholt nem ittam, nem dohányzom, kábítószerek is nyilván kizárva. Azt is nehezen tudom elfogadni, amikor másik tönkreteszi magát ilyen dolgokkal, de sajnos jelen vannak az életünkben.

Továbbá visszatérve a kiinduló kérdéshez. Mivel valamennyi időt eltöltöttem vagy töltök a katedrán, ezért nap mint nap szembesülök azzal, amit a média formált a diákokból. Visszabeszélnek, pofátlanok, szinte mindent megengednek maguknak. Bár ez nem egyértelműen és kizárólag a média hatása, de belejátszik. Ezért kell ezzel foglalkoznom sajnos. Tényleg visszatérnék a kiinduló ponthoz, miszerint az embereknek mennyit kell dolgozniuk azért, hogy meg tudjanak élni. A tv-ből kijött sztárocskák vagy nagy senkik pedig ezalatt keresnek, holott semmit nem tettek érte.

2013. nov. 26. 00:39
 14/27 anonim ***** válasza:

A "fiatal vagyok" az nálad mit jelent?

Egyébként írogattunk már privátban,megismerlek a szöveged alapján.

2013. nov. 26. 00:40
 15/27 anonim ***** válasza:
Na, hát a katedráról pedig végképp nem sopánkodnod, hanem cselekedned kellene, és értelmes plusz érdekes módon segíteni a diákok jellemfejlődését. Emphasis on "érdekes", ugyanis ha ott is csak morogsz, akkor ne csodálkozz, hogy a Kiszeltünde csöcse több pénzt ér a társadalomban mint a te gondolataid.
2013. nov. 26. 00:43
 16/27 A kérdező kommentje:
Ennyire jellegzetes lenne a szövegem? Másrészt igazad van valahogyan ezt a pedagógiába is be kellene vinni. A kérdés mindig csak az, hogy ki a befogadóközönség. Ha csak az újra nyitottak, akkor nehéz lesz. Ámde mégis igazad van, cselekedni kell. Köszi ez egy nagyon is hasznosítható válasz volt. Persze az összest többi is, de ez különösen.
2013. nov. 26. 01:16
 17/27 anonim ***** válasza:

amit én leveszek a kérdésedből az-az,hogy betegesen hiányzik az életedből az általad gyakorolt kontroll.

vagyis,hogy senkit és semmit nem tudsz befolyásolni,irányítani ennek eredménye a kérdésed.

ugyanakkor ott van benne az is,hogy vágysz a társaságba de nem akarsz egy kicsit sem alkalmazkodni senkihez sem.

ez a diszkó zene meg a kutyát sem érdekli.

diszkóba nőket felszedni megy jó esetben az ember.

a drogosokat meg a homokosokat érdekli az,hogy miféle zene megy,ami alapból tök mindegy.

oda kell menni ahol a vad van ha vadászol,ennyi.

az utolsó mondatodra a válasz meg egy kérdés.

mit nyersz azzal ha alkalmazkodásra képtelen individum maradsz?

otthon fogsz fetrengeni anyádék nyakán 30 évesen is és pi-nát max filmben látsz majd,ezt éred el vele.

szóval az antiszociáls és elítélő beállítódásod miatt néznek téged furcsán,nem a az ízlésed miatt.

2013. nov. 26. 01:24
 18/27 kaligula3741 válasza:

Én is ilyen vagyok: némi eltéréssel. Az elektronikus zenét szeretem. Nem azt ami most a clubbokban megy, hanem a kevésbé ismert stílusokat. Az elektronikus zene nagyon kpmplex egy műfaj: csak szólok (pl beletartozik a chill out, ambient is: ami lassú, esetenként jazzes is)

Na de a zenét most hanyagoljuk. A média az nem más mint népbutító: az egyszer biztos. És ezt tudják azok is akik a piramis tetején vannak. A céljuk nem más: hogy barnokat csináljanak belőlünk. Mire annyi okos ember? Még fellázadánk. Mna de ez egy összeesküvés elmélet. (azért van benne valami, a profit után)

Én sem nézek tv-t. (nincs is) Inkább a neten csücsülök és azt nézek és olvasok: ami érdekel. Az a baj, hogy engem néha idegesítenek a tudatlan emberek, akik nem látják át a dolgokat. De persze nagyon toleráns vagyok: s ezért senki sem veszi észre.

Nem írtad honnan írsz és hány éves vagy. Szerintem nem kéne törődj másokkal. Találj egy alternatívát. Szórakzni: nemcsak piálva és táncolva lehetÉ hanem pl. kirándulással, biciklizéssel... stb

A lényeg, hogy egy nagyobb városban nagyobb esélyed van olyan gondolkodású emberekkel találkoznod mint amilyen te vagy. (főleg ha egyetemi város)

A másik dolog: ha tanár vagy : tarts egy külön órát- a mai világ témájával vagy valami ilyesmi. Mond el, hogy te hogy látod (mai média, fiatalok, felgyorsult világ..). Tudom, talán értelmetlennek fog tűnni: de hidd el, hogy biztos fog akadni 1-2 gyerek aki rádfigyel, és idővel kialakul benne is ez a fajta nézőpont. És már megérte: az a kevés gyerek is nagyon fontos.

Végezetül még egy gondolat. A világ már csak ilyen ... a nagyok uralkodnak felettünk, és úgy irányítanak, ahogy akarnak. Semiképp ne változtass az ideológiádon, mert te is előbb - utóbb asszimilálódni fogsz...

2013. nov. 26. 01:58
 19/27 A kérdező kommentje:

Mit nyerek azzal ha individum maradok? Azt, hogy csinálhatom a saját dolgaimat úgy ahogyan én szeretném, mások vezetése nélkül. A másság nálam először nem volt tudatos, később viszont az lett. Barátnőm viszont immár másfél éve van, így ezzel válaszoltam szerintem a kérdésedre.

Azt nem igazán hiszem, hogy asszimilálódni fogok, mert nem szeretek kompromisszumot kötni.

2013. nov. 26. 02:33
 20/27 anonim ***** válasza:
Szia! Az drogoktól való teljes ezárkozástól kivéve(szvsz csak mértéket kell tartani, és akkor még hasznos is lehet) mindennel egyetértek! Én mondjuk megjártam, mert 14 évesen önkéntesen kivonultam a társadalomból, mert rájottem, mi a szitu és bedepiztem és most nagyon nehezen tudok csak szocializálódni. Szívesen dumálnék veled. :) 22/F
2013. nov. 26. 02:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!