Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Miért néznek furcsán rám az...

Miért néznek furcsán rám az alábbiak miatt?

Figyelt kérdés

Fiatal vagyok ugyan, de nem bírom elviselni ezt a fajta dübörgést, pezsgést, ami ebből a zenéből árad. Gyakorlatilag ugyanazt a monoton, semmitmondó üres zeneietlen zenét hallgatják 10 percig, nem közvetít semmilyen érzelmi világot. Na jó talán ez túlzás, de nem igazán az én világom ez a fajta tombolás, az ilyen érzelmi állapotba kerülés, amit drogokkal érnek el a mai fiatalok. Másrészt nem igényel zenei előtanulmányokat. Azt nem értem, hogy sokan összehasonlítják a blues-zal miszerint az sem, holott az egy érzelmi állapot kifejezője. Ez is az lenne? Számomra nem. Ráadásul a discoba járók részegek, drogfüggők, amit én sosem próbáltam szerencsére.

A médiával kapcsolatban nagyon azt látom, hogy ma már mindenki bekerülhet, aki nem ért a szakmához. Riporterek, műsorvezetők, olyanok ülnek ott, akik sajnos sokszor felkészületlenek. Eláraszt minket a Való Világ, stb., de az sajnos nem tűnik fel senkinek, hogy a legtöbb ember vért izzad, mire összeszed ennyi pénzt. Ezek az emberek a semmivel eljutnak odáig, hogy a televízióban műsort vezethessenek és nagyokat kaszáljanak. Ez felháborító.

Utolsónak még azt említeném, hogy nem járok kocsmába sem, nem fogyasztok sosem alkoholt, nem bírom a részegséget. Azt sem, hogyha idióta, tartalmatlan dolgokról kell beszélgetnem valakivel.

Fura, hogy a legtöbb ember ezt teljesen másként gondolja és próbál engem meggyőzni az igazáról. Az egész fentebb leírt gondolati-érzelmi világ vagy inkább attitűd persze magával viszi azt, hogy periferikus elem legyek. De nem baj, mert magam tudok maradni.

Kérdésem. Jogom van-e ahhoz, hogy ne járjak ilyen helyekre, miközben a többség ezt teszi? Jogom van-e ahhoz, hogy ilyen véleményem legyen a médiáról? Mi a jobb, ha az ember ugyanúgy viselkedik, mint a többi vagy kicsikét kitaszítottá válik? Kövessük a tömegízlést vagy maradjunk individumok?

2013. nov. 25. 23:33
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
Te valahogy nagyon el lehetsz tévedve,nem látod a fától az erőt.
2013. nov. 25. 23:38
 2/27 anonim ***** válasza:
erdőt* Ezzel arra céloztam hogy olvasd el amit írtál.Kivel akarsz beszélgetni egyébként?
2013. nov. 25. 23:39
 3/27 A kérdező kommentje:
Indokold is meg az állításodat kérlek, mert így nem értem, mire célzol.
2013. nov. 25. 23:47
 4/27 anonim ***** válasza:
Szerintem inkább legyél olyan, mint én. Szard le a világot, csak élj benne. Tulajdonképpen az olyan emberek szemszögéből, akiket leírtál, te ugyanolyan érthetetlennek tűnsz, mint ők neked. Én inkább kiállok az oldalvonal mellé és röhögök a két tábor folyamatos csatározásán...
2013. nov. 25. 23:47
 5/27 A kérdező kommentje:

Nem igazán innen indul a dolog. A dolog onnan indul, hogy te vagy valaki, nem színész, aki szerepet játszik. Az életben az álarcok úgyis lehullanak. Nem hitethetem el azt másokkal, hogy valamit szeretek, ha valójában gyűlölöm. Soha nem szeretnék beállni a sorba, nem is tettem.

Az említett műsorok, a sztárvilág a discoba járás megfelel az átlag emberek szórakozási módjának. Ezzel szemben sosem szerettem volna az átlag közé tartozni, mivel fontosabb volt, hogy a saját utamat járjam.

Nem egyértelműen csatározás ez. Azt is észre kellene venni, hogy egyre inkább butul el az ország. Miért is? Az ilyen műsorok miatt. Miért nem jut el valaki odáig, hogy könyveket olvasson? Mert a média irányítja őket. Sok a rablás az országban? Baj van a morális állapottal? A diákok az iskolában úgy érzik, hogy nekik mindent szabad? Mert mindent beszívnak, amit a média kiokád magából. Ennyi röviden.

2013. nov. 25. 23:59
 6/27 anonim ***** válasza:

Így végigolvasva az írásodat, magamra ismertem, mert ezek rám is igazak. De én azzal nem foglalkozom, hogy mit utálok, mit nem tolerálok, mit nem hallgatok, nézek, állok ki. Én azzal foglalkozom, hogy mit szeretek. Ha valami nem az én pályám, akkor azt elkerülöm, nem nézem meg, nem csinálom meg. Ha meg mások mást szeretnek, hát én nem bánom... A barátaimmal sem egyezik mindenben az ízlésvilágunk. Mégis barátok vagyunk.

Szóval nem attól érzem magam individuumnak, hogy eztésezt elutasítom. Hanem attól, hogy eztésezt szeretem.

2013. nov. 26. 00:05
 7/27 A kérdező kommentje:
Nem a beszélgetésről van itt szó. Egész egyszerűen másként látják a dolgokat az ismerőseim nagyon, ami odáig vezet, hogy már beszélgetni sem tudunk.
2013. nov. 26. 00:08
 8/27 anonim ***** válasza:
Senki nem mondta, hogy szeretned kell ezeket a dolgokat. Mindenki azt néz, hallgat, olvas amit akar. Szerintem a kutya sem foglalkozik, azzal, hogy ilyen vagy, max azért néznek rád furán, mert mindenhol kinyilvánítod a nemtetszésedet, akkor is, ha senki nem kíváncsi rá. Van ennél jobb szórakozás is az életben, mondjuk van egy embertípus, akinek lételeme ez a fajta megnyilvánulás.
2013. nov. 26. 00:18
 9/27 anonim ***** válasza:

Ügyes. Amiket leírtál az értelmes emberek számára köztudott dolgok. Sajnálom, hogy a te környezetedben kevés ilyen van, ezért nem tudsz intellektuálisan megerőltető beszélgetésbe elegyedni senkivel. Viszont ne hidd, hogy egyedül vagy, és ne hidd, hogy a sopánkodás valahova előrébb fog juttatni téged. És nem, nem kell discóba menned, ha nem akarsz, én erre a pontra kb. 16 évesen eljutottam.

A status quot tehát mindannyian ismerjük és látjuk, most már azon kell inkább dolgozni, hogy megváltozzon. Legyél te a szociális innováció egyik mozgatórugója, keress megoldást, csinálj rá vállalkozást, tarts előadásokat, változtasd a világot olyanná amilyenné szerinted kellene. Legyen ez a célod. Nekem bejött.

2013. nov. 26. 00:26
 10/27 anonim ***** válasza:

Egyébként én teljesen ugyanezt gondolom,hülye lennék nem így gondolkodni.Nincs mit szépíteni,tényleg ez a helyzet.

Itt csak az a kérdés hogy te miért foglalkozol azokkal a dolgokkal,emberekkel,témákkal amik téged nem érintenek.

Vannak még ilyen emberek mint te,csak meg kell találni őket.

Ezt bizonyítja az előttem válaszoló irománya is,és persze én.A médiavilág nem nekünk lett kitalálva hanem a hülyéknek,akik vevők rá,és tudják őket befolyásolni.Ők vannak többen,ezért megéri nyomatni nekik a moslékot,te ne foglalkozz ezzel!Értelmes embert úgysem tudnak befolyásolni,simán átlátható hogy mi folyik itt,ezért nem is idegeskedek ilyeneken,lepereg rólam ami nem nekem szól.

A média legalább nem árt a bolygónknak,szóval nincs következménye,az emberiség meg nem érdekel,úgyis csak a legerősebb marad életben hosszútávon.Aki hülye haljon meg.

2013. nov. 26. 00:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!