Úgy érzem körbenőtt a környezetem és beszorít, mit tegyek?
22 éves egyetemi hallgató vagyok, de már abban sem vagyok biztos, hogy jól teszem, hogy egyetemre járok. Lakótelepi lakásban lakunk. Minden cél amit kitűztem magam elé, és elértem belémrohadt. Beszorultam a környezetembe és úgy érzem nincs semmiféle kiút, mert ez a kiút csakis a pénz lehet.
De manapság nagyon nehéz annyit keresni és megélni mellette, hogy biztonságos helyen vehessen az ember egy élhető házat, lakást, pedig a barátnőm már lassan szeretne komolyabb dolgokba kezdeni.
Igen barátnőm is van, de ez sem boldogít, a családja pénzes barátot akart a lánynak, nem kapták meg, így most ellentétekkel teli a kapcsolatom és lehet, hogy folytatni sem érdemes.
Úgy érzem kezdek már most beleőrülni bizonyos témákba, kezdek leragadni dolgoknál amik érdekelnének, de mivel nincs anyagi hátterem a megvalósításukra belémrohadnak mint valami döghús, valami elmebetegség. Legyen az tervezett hétvégi ház, egy egyetemi fejlesztés, egy vállalkozás terve, akármi.
Kis célokat tűzök ki általában magam elé, de néha, ha elfogy a pénz, hónapokat kell várni ezeknek a kis céloknak a megvalósulására is, és így mennek el hónapok, évek....
Nagy célt még meg sem valósítottam.
Apám összejött egy cigány nővel és teljesen elidegenedett tőlem, nem tudtam mit tenni, ez egy ilyen fajta. Anyám pedig beleőrült az egyedüllétbe és rajtam éli ki a szadista hajlamait.
Akkor most menjek albérletbe havi 50-ért? rosszabb mint egy devizahitel.
Vagy menjek nyomorogni füves f..sz.pók mellé havi 20-ért ahova a barátnőmet se vihetem társbérletbe?
Esetleg menjek ki dolgozni külföldre, hagyjam itt az egyetemet ami miatt így is elvesztegettem az életemből 3 évet (mire bejutottam) és adjak fel minden esélyt arra, hogy kitörjek az itthoni középosztályból?
Mi a fenét csináljak? Mert épp azon kaptam magam, hogy éjjel kettőkor, véreres szemekkel, pár négyzetméteres acélvázas bunkert tervezek amit az erdőbe tudok majd felépíteni és kicsit elgondolkoztam hogy mi vezetett idáig. Ráadásul tiszta ideg vagyok egy egyenesen korrupt önkormányzati diákösztöndíj miatt amiről eleve le kellett volna mondanom, de amikor kiderült hogy tőlem mint diáktól kérnek navos jövedelemigazolást, és mivel ez lehetetlen, ezzel az indokkal utasítják el a pályázatomat amit elvileg állami pénzből rám szánnának, kicsit elkezdtem magam úgy érezni mint egy olyan fa, ami belenőtt valami betonépületbe, és elkezdett rohadni.
Tudnál konkrétan a feltett kérdésekre válaszolni?....
Másként nem tudok továbbhaladni, van egy tervem.
Azzal egyetértek, hogy jobb lenne elköltözni Édesanyádtól! Sok családban, nálunk is meglévö probléma, hogy a szülö nem kezeli felnöttkent a gyerekét, beleragadnak a szerepükbe - egyeseknél nagyon fékezi a fejlödest, én is eppen ezt érzem.
Édesapám kedvenc története, amikor az anya megkérdezi a lányát "köszöntél, kislányom" A kislány 60 éves volt...
Ezért én most fogok kiköltözni Édesapám 200 NMes dupla lakásából és társbérletbe menni kb. 50e-ért, pedig a fizetésembe ez alig fér bele (de én keresek lakótársat, és remélem jofej lesz). De jobb helyzetben vagyok, mert már van diplomám...
Talán elöbb-utóbb mégis tudsz olcsó társbérletet szerezni egy haverral, vagy egyszerüen interneten. Amennyire most látom, budapesten fejenként durván 50e-ert ketten, kb 40e-ért hárman lehet egy nagyobb lakásban lakni, de ezt félig saccoltam.
NOban, Angliaban ez rettenetesen elterjedt diákok körében. Persze az a legjobb, ha "hasonló" emberekhez mész, szintén diákok, kb. hasonló attitüdökkel, az ember néha nem elsöre találja meg. Elvben ugye ezek lennének a fiatalságod évei, amikor fejlödnöd kéne, önnállóság útkeresés, stb.... Sztem szülök nélkül, (akár kis diákhitellel) még Neked is lehetséges lesz, hogy ezt élvezd:)
Egy picit OFF: A Te helyzetedben most tényleg a pénz hiányzik, ezért ezt érzed a legnagyobb problémának. De vannak más dolgok is, mint a meghitt környezet, család, beágyazottság, a ki nem használt idö... én ezeket kicsit elvesztettem (20evig külföldön voltam), most ezeket fájlalom.
Azért nem minden a pénz... szvsz, "csak" annyi kell, hogy elég legyen :-/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!