Lehetséges, hogy a környezetem nehezen, , tolerálja" a, , személyiségfejlődésem"?
Nekem régóta a mániám,hogy változtassak a személyiségemen.Sose hittem az állandóságban.Szerintem sok készséget lehet fejleszteni ,ha akarja az ember.
Évekig ,,csendes" ember voltam,és nem tudtam kicsit sem konfrontálódni ill.megvédeni magamat.Évekig elfojtottam magamnak sok mindent,mert ,,gyáva". Elhatároztam ,már régebben,hogy teszek az utóbbiak ellen.Másfél éve elkezdtem egy pszihológushoz járni,de voltam másiknál is,mert oda irányított a doki személyiségfejlesztés céljából.Az előző pszihológus is kimutatta már tesztekből,hogy sokat vagyok védekező állásba.A párom és családja ill.ismerősök szerint megváltoztam.A párom mikor megismert,akkor nagyon csendes ,és félénk voltam,de nem tetszettem magamnak úgy.Egyre inkább tartok szemkontaktust,míg korábban lefele néztem.Nekik szigorúbbnak,és erélyesebbnek tűnök egyre inkább..Ez baj lenne? Semmi szín alatt nem akarok a régi lenni,még ha tönkre menne a párkapcsolatom is.Édesapám is elég lobbanékony függetlenül attól,hogy fiatalon (35-40 éves koráig) konfliktuskerülő, ,,nem szólok vissza" volt.
Nem akarok szende lenni.Ti mit mondtok erre?
Én azt mondom,hogy nőtt az önbizalmad!
Tömör és konkrét....
Az emberek nem hiába másikat a külső alapján szeretik/imádják hanem a személyiségjegyeiért..
Szóval most nem arra akarok kilyukadni,hogy mert megváltoztál most akkor nem kedvelnek,csak változtál.
A szervezet 7 év alatt cserélődik ki 100%-osan ,ahogyan a személyiségjegyek is az évek folyamán.
Minél több ingert kapsz a külvilágból annál jobban ráhat a személyedre:)
Akkor ne legyél szende. Tudod, mit akarsz.
A környezetednek kicsit furcsa lehet, hogy másabb lettél, mint amilyennek megszoktak, de ez nem baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!