Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Mit kezdjek a segítőkész...

Mit kezdjek a segítőkész mondatokba beszúrt beszólásokkal?

Figyelt kérdés

meg a kétértelmű megjegyzésekkel

egy példa beszólásra:

van egy nagyon jó ismerősőm/barátom mindig segít nekem önzetlenül, voltaképp lelki kapcsolatban vagyunk, stb stb ezer példát tudnék erre.

de szóval egyszer nagyon szomorú voltam, mert a barátom és haverjai volt, hogy kinevettek, és sokszor attól tartok, hogy kibeszélnek. ezt előadtam a jóbarátomnak és mondta, hogy meséljem el az elejétől mi van most velem, jobb ha kiadom magamból, hagy nevessek én is...

és mindeközben megkínál teával, hogy addig felteszi nekem, jót fog tenni, stb.

és nem egyszer kapok ilyet (nem csupán tőle) hogy van egy beszélgetési téma, vagy egy egész segítőkész szöveg, vagy akármi, a közepén meg egy beszólás. és folytatják tovább, mintha nem is szóltak volna be.

példa kétértelmű megjegyzésre:

volt, amikor poénkodtam valamin, ami poén eléggé gyerekesnek tűnt, szóval nem olyan vicces, erre nevetés, és megszólal az illető, hogy tudok nevetni melletted, ez jó. (szóval ezt érthetné úgy, hogy rajtam, de úgy, is hogy velem tud nevetni...)

2013. aug. 15. 13:15
 1/4 anonim ***** válasza:
Nem nagy ügy, ebbõl nem kell nagy dolgot csinálnod!
2013. aug. 15. 13:23
 2/4 anonim ***** válasza:
Az emberek nem fogalmaznak elég körültekintően, mert az átlag nem érzékeny ennyire ezekre a félmondatokra. Lehet, hogy fel sem fogja, hogy valakinek ez bántó, és még az sem egyértelmű, kinek mi bántó (mert például én is tudok sokat agyalni ilyesmin, de a "tudok nevetni melletted" nekem nem kétértelmű, hiszen mellettem, az azt jelenti, hogy velem, a társaságomban, nem pedig rajtam). Ne vedd magadra, szerintem ebben részükről nem sok szándékosság van.
2013. aug. 15. 13:30
 3/4 anonim ***** válasza:
ne vedd ilyen komolyan a dolgot..csak szúrkálódás az egész..megengedhető a jó haverok között.:)
2013. aug. 15. 13:35
 4/4 A kérdező kommentje:
eddig sem vettem fel, ami nálam azt jelenti, hogy voltaképp átmeneti süketséget tettetek, mint akinek nem ment át a beszólás. de köreimben elég gyakori felém, és ez a gyakoriság nem tetszik.
2013. aug. 15. 15:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!