Normális dolog, hogy a szívemen viselem a bűnözők és a romák sorsát?
És az mennyire emberséges mikor egy ilyen mocsadék embereket öl meg vagy pl egy idős nyugdíjast nyomorít meg, vagy egy ember értékét veszi el önkényesen, amiért az a szerencsétlen idős egész életében dolgozott?
Te szerencsétlen! Emberség! Persze szegény bűnözők! Remélem neked is lesz élményed egy pár ilyen "kedves embert" megismerned az életben!!!
"Szivére veszi terhünk, gondunk.
Vállára venni nem bolond..."
József Attila /Vigasz
Az egyik válaszoló írta,hogy könnyű annak,aki a II. kerületből emberbarát. Ebben igaza lehet, én második kerületi vagyok, nem is találkozom nap mint nap a problémával. Megértem azokat, akik tele vannak "sebekkel" a romákkal valóegyüttélés kapcsán,pedig én csak a lightosabb esetekkel találkozom,ha bemegyek mondjuk a 8. kerületbe valamelyik hivatalba,és azzal az üvöltöző, nagyarcú jelenséggel találkozom, ami nemcsak irritál, de szorongást is kelt.
Kérdező, az szép dolog, ha nemcsak elméleti alapon, de ténylegesen teszel a romák, bűnözők "felzárkóztatásáért", társadalomba való be/vagy visszailleszkedéséért, még akkor is, ha ez csepp a tengerben-szerűnek tűnik. Ezzel a többségi társadalmat is szolgálod. Viszont igaza van annak, aki azt írta, hogy csak a száddal tenni ezt, sok esetben inkább irritáló. Nekem van egy nagyon kedves barátnőm, aki salgótarjáni, ő mondta, hogy van egy lakásuk egy olyan házban, ahol szó szerint fél egyedül tartózkodni, mert olyan roma családok élnek ott, akik mellett nincs biztonság. Elköltöztek egy közeli faluba, a lakás gyakorlatilag a "lakóközösség" miatt eladhatatlan,még potom pénzért is. A szülei évtizedekig spóroltak a minimálbéres fizujukból, hogy ezt a lakást megszerezzék. Szerinted ez igazságos? Ha "nem" a válaszod, akkor azt is megérted, miért váltott ki ekkora indulatot a kérdésed/és a minősítésed.
Az viszont, hogy minden roma egyforma durva általánosítás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!