Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Mindig megébredek hajnalban a...

Mindig megébredek hajnalban a szüleimnek meg olyan jo az alvókája ,hogy reggel 8 ig is el tudnak aludni hétvégén még tovább is. Miért vagyok ilyen rossz alvó?

Figyelt kérdés
Én ha megébredek már nem tudok vissza aludni, este is tobb ido kell hogy elaludjak. Kiskoromban is ez volt anyámmal aludtam anyám letette a fejét és már aludt én meg sokszor csak rá 3 orával tudtam elaludni.

tegnap 05:01
 1/3 anonim ***** válasza:
67%
Ha már elaludtál végig alszod az estét? Kipihenten ébredsz? Akkor nem vagy rossz alvó.
tegnap 05:34
 2/3 anonim ***** válasza:

Reggel 8 nekem konkrétan korán kelés. :D Hétvégén délig vagy tovább alszok.

De ez tök változó, hogy kinek mennyi alvás kell / esik jól, és mettől meddig. Eleget alszol, és kipihent szoktál lenni? Ha igen, akkor nem vagy rossz alvó, csak más a ritmusod. Ha nem tudsz aludni rendesen, vagy csak nagyon keveset, akkor vagy rossz alvó.

tegnap 10:12
 3/3 anonim ***** válasza:

Elméletben ez a normális.

Évezredekig az ember törzsekben élt, ahol előnyös volt, ha mindig van valaki, aki éber. Az embereknek némileg eltérnek az alvásciklusai, és meg-megébrednek éjszaka. Ez egy evolúciós előny.

Ezen nem sokat változtatott az álattartó mezőgazdaság sem. Napnyugtáig dolgozol, utána még ellátod saját magad, majd napkelte előtt már az állatot intézed. Cserébe nap közben a nagy melegben alszol egyet. Nagyapám nyáron ritkán aludt többet 4-5 óránál, de délután 2 és 5 között mindig lefeküdt aludni.

Egy huzamban 8 órát aludni kb az iparosodás óta létező elvárás. Nem megy mindenkinek.

tegnap 13:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!