A maknak altato hatasa van? Reggel 9-ig aludtam tole. Maskor 5-kor mar megebredek,ha nem eszek makot.
Figyelt kérdés
2022. szept. 8. 12:35
2/6 anonim válasza:
Úgy érted makk? Nincs egyébként. A közel keleten kenyeret is sütnek belőle.
3/6 A kérdező kommentje:
Mákot akartam írni...
2022. szept. 8. 14:48
4/6 anonim válasza:
ha nem kamu a kérdés, nem hallottál még ópiátokról? tele van velük a mák mivel ebből nyerik ki az ópiumot és a morfint. a 80as években drogfogyasztók ittak mákteát mert egy csomó altató-nyugtató dolog van benne, ami nagyon addiktív, könnyen függő leszel
5/6 A kérdező kommentje:
Nem kamu a kerdes. Harom eve olanzapint szedek. Ez egy olyan antidepresszans, amit ha elhagysz, gond lessz az alvasoddal.En nem hagytam meg el, de csokkentettek az adagot. Az internet szerint mar nem fogok tobbe termeszetesen elaludni csak valamilyen altatoval.
2022. szept. 8. 20:20
6/6 anonim válasza:
#4 ma Magyarországon kapható mákban nincsen annyi ópium, amelynek altató hatása lenne, jelentéktelen mennyiséget tartalmaz.
Ezek az anyagok a zöld gubóból nyerhetők ki, csakis bizonyos mákfajtákból. Ezek termesztése engedélyköteles, és valamilyen gyógyszergyárral kell szerződést kötni. Szezonban őrzik a termőterületet.
Csak egy kis tisztázás:
- a legendás, enyhén nyugtató hatású mákteát mákvirágból főzik, nem a mákszemekből, a mák májusban virágzik,
- az ópium a nyers, zöld mákgubó tejszerű nedvében található még másik 23 alkaloida mellett
- a másik legendás módszer, a síró csecsemők megnyugtatására szintén a mákgubót főzték meg tejben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!