Miért lettek titkolózósak és barátságtalanok az
emberek? ( tisztelet a kivételnek) A rohanó világunk
okozta ezt?
Figyelt kérdés
Emberi kapcsolatok nullák manapság, mindenki bunkózik a másikkal, titkolóznak. Háta mögött kibeszélik az embert. Nem szeretnek kimozdulni. Vissza utasítják ha az ember sétálni akar velük menni meg ilyesmi. Azt vettem észre a legtöbb emberből eltünt a szeretet és a megértés. Minden korosztály ilyen lett. Nincs a másikra idejük. Csak megy a bunkózás.
Már a tv müsorok, riportok ,se olyan izgalmasak mint régen. Ki üresedett a világ, más is észrevette ezt?
tegnap 17:22
2/8 anonim válasza:
Igen, a covid óta ez még inkább ilyen lett! Sokan ezt tagadják, de tényleg a covid időszak óta még lélektelenebbek lettek az emberek, pedig az ellenkezőjét várták akkoriban, amikor az a járvány volt, de mégis ez lett belőle. Nem hogy összekovácsolódtak volna az emberek, hanem az ellenkezője történt!
tegnap 17:44
3/8 anonim válasza:
Rengeteg ilyen-, és hasonló kérdés merült el már az elmúlt időszakban. Szinte mindenki fel tudja sorolni, hogy miért nem működik, mi a rossz benne, de megoldást senki sem tud rá.
Kissé olyan ez mintha nem is akarnánk megoldást rá, jól van ez így, ahogyan jelenleg van. Holott sokaknak valóban lenne igényük ilyenekre.
tegnap 18:11
4/8 anonim válasza:
2020 előtt még valamennyire közvetlenek voltak az emberek, de a covid alatt és utána még rosszabb lett minden.
tegnap 18:14
5/8 anonim válasza:
Egyetértek a többiekkel; a Covid óta torzult el egy rakat dolog a világban, főleg az emberek közti kapcsolatok terén. Egyre inkább eltűnik az empátia, az emberek egyre inkább be- és elzárkóznak egymástól, a mély kapcsolatok egyre ritkábbak, helyettük viszont egyre gyakoribbak az érdekkapcsolatok.
Probléma az is, hogy sajnos magamon is egyre inkább észreveszem azt, hogy negatívabb és távolságtartóbb vagyok, mert az esetek többségében koppanással végződnek az emberi kapcsolataim. Pedig nem gondolnám magam ennyire rossz emberismerőnek. Meg nagyon gyakori minta az is, hogyha valakinek segítek valamiben, akár bagatell dologban, onnantól kezdve teljesen rám próbál akaszkodni és minden gondját velem akarná megoldatni.
tegnap 18:36
6/8 anonim válasza:
Magamon a héten vettem észre, hogy nem is vágyok emberek közé. Január közepén elestem (kezelés, varrás) nem tudtam csak bicegve járni, csak az udvaron ücsörögtem a gyerekkel. Se boltba, se munkába, se postára, sehová nem jártam, csak a kórházba.Hétfőn mozdultam ki először. Még a köszönés is nehezemre esett. Magamban arra vágytam, hogy nehogy jöjjön valamilyem beszédes ismerős mert nincs kedvem társalogni. Elszoktam az emberektől az emberi kapcsolatoktól. Rohantam haza felé is, hogy csak már lennék itthon.
tegnap 19:20
7/8 anonim válasza:
Egész nap emberek között vagyok, olyan a munkám, este pedig ott a család es a teendők. Esténként még érzem az egész napos stresszt meg a sok hatást, benyomást, amit az emberekkel való foglalkozás okoz, így hétvégenként a madárcsicsergésen kívül senkire se vagyok kíváncsi.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!